11 Octombrie, 2025, 03:23:46 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: cum ar fi daca...?  (Citit de 4801 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

02 Martie, 2004, 06:37:31 a.m.
Citit de 4801 ori

furia ingerului

Vizitator
acest mesaj va fi postat in dublu exemplar: prima data aici iar apoi pe thread-ul unde se caracterul discutiilor este unul general( motiv de facil acces )

cand se opreste omul din cautare? cand a gasit ce acuta? cand oboseste a mai cauta? cand il multumeste ce a gasit? hmmm....candva trebuie sa se opreasca, nu?

Maslow ierarhiza in 5 trepte nevoile umane plecand de la practica cotidiana: nevoile primare de nutritie, adapost, sex, etc....nevoile secundare de aparare...nevoi tertiare de integrare in societate si participant la modelul mentalului colectiv...nevoi cuaternare de realizare profesionala si avand ca diviziue, castigarea respectului celor din jur...si ultimele... nevoile de implinire individuala, de autorecunoasterea valorii tale ca fiinta si conceptualizarea dreptului la respect de sine.
as indrazni sa cred ca nu pot fi stabilite alte diviziuni ale acestei clasificari, cum, de altfel, as indrazni sa cred ca pozitiile 1-2 apartin functiilor de conservare a integritatii individuale, functiile 3-4 integrarii sociale, iar functia 5 definitivarii individuale.

acestea fiind spune, v-as propune urmatoarele intrebare:
ce-ar fi daca niste persoane complet straine, cu aspiratii, doleante, trairi si suferinte diferite si diverse, ar indrazni in demersul de a-si gasi un punct comun...interactiunea de grup?

imi veti spune ca ati facut deja asta aici pe forum, caz in care m-as vedea nevoit sa va contrazic, motivand: a formula un subiect, a-ti gasi interlocutori, a sta ulterior in fotoliu contorizand numarul de raspunsuri si vizualizari la el si ai multumi lui Dumnezeu ca ti-a dat acea piatra si lacul potrivit sa o arunci in ea ca ulterior alti...  scafandri sa se chinuie sa o scoata de acolo...nu e totul. hmmm...imi veti spune ca aveti mirc-ul...
acel #lovetime suficient de obosit incat sa "accepte" pe el maxim 5 utilizatori in orice clipa si suficient de batran incat sa permita 37 de cuvinte pe ora totalitar scrose pe el?...drastic, nu?

eu nu vin aici ca sa pozez in formator de opinie; sunt printre cei mai noi membri ai acestui forum. Vin aici pt. ca eu am gasit ce cautam...chiar daca nu este chiar cum imi doream eu sa fie.

Si daca...eu v-as propune o schimbare de atitudine? Ati adera la ea? Sau v-ati complace in postura de valori, lucru pe care nu am motive sa-l atac, neintelese sau, sau poate chiar intelese, aflate la rangul deja de Cavaleri ai unul forum care-si continua existenta din inertie? Hmmm...militati pt. dragoste si nu-i mai gasiti forme de exprimare?! Ingrijorator...

As spune: v-ati pierdut rangul dragii mei. Nu mai faceti parte din Cavalerii Dragostei ci sunteti acei vasali orbi ai unui sentiment care va cere mult prea mult comparativ cu cat mai puteti voi oferi!

Pentru numele lui Dumnezeu, aici vorbim de Iubire, nu de lepra! Ar trebui sa va uitati si voi la voi cum va dezintegrazi pe masura pierderii interesului...mai aveti inca ochii, buzele ...sau creierul? Ei bine, intr-o zi va va cadea si sufletul...iar in ziua aceea mi-ar parea rau sa simt ca am esuat in ce am dorit sa intreprind.

Astept replici.
Si sincer...chiar le astept.
V-as propune o forma ...mai privata de on-line: yahoo messenger. Am avea avantajul unui ambient mai placut, al uinui cerc strans de prieteni si, de ce nu, primatele unei elevari a discutiilor. Mirc-ul e pt., departe de mine gandul de a-i jigni pe cei care au avut demersul canalului #lovetime, ratati si pt. "horny". E primitivismul la el acasa.

Acestea fiind spune, poate ar fi normal sa-mi cer scuze pt. un timp destul de lung rapit pt. lectura acestui mesaj. Dar n-o voi face. N-o voi face pt. ca am motive sa cred ca a fost inzecit mai atractiv sa cititi randurile "umilului"  dumneavoastra interlocutor decat sa ... vegetati in non-sensul refuzului de a participa la unul dintre putinele lucruri marete care mai pot fi infaptuite intr-o societate de consum:...curajul de a-ti cauta pe cei asemeni tie si de a li te adauga in consensul formarii unui grup omegen. Cine stie...poate intr-o zi vom fi protagonistii unui serial... "Uneori iubirea invinge"...

Cu deosebit respect,
al d-voastra, acelasi,
Furia Ingerului.

02 Martie, 2004, 05:51:19 p.m.
Răspuns #1

Paul

Ia zi... tu ce ai intreprins tu... ce plan Maret ai infaptuit. Ce vrei concret sa ti se raspunda... Ce nevoie vrei sa-ti implinesti prin acest site...
Iubesc, deci exist.

03 Martie, 2004, 07:07:44 a.m.
Răspuns #2

furia ingerului

Vizitator
as fi interesant sa stiu ce inseamna moderator. Poate imi vei explica tu Bllue?
E cumva sinonim cu cinic? Sau cu cinic de joasa speta?
Ooo...cred ca am uitat ca prin aceste expresii subminez autoritatea moderatorului acestui canal.
Mi-a scapat mie cumva Bllue sau nu-mi amintesc sa ma fi exprimat eu cum ca as vrea sa-mi satisfac vreo necesitate aici?
Te citez?:
"Ia zi... tu ce ai intreprins tu... ce plan Maret ai infaptuit. Ce vrei concret sa ti se raspunda... Ce nevoie vrei sa-ti implinesti prin acest site..."
Iti recunosti postul, asa-i?
Plan Maret?!
Ce vreau concret sa mi se raspunda?!
Tu ai senzatia ca eu intreb ce stiu deja? Nu!
Am intrebat tocmai ca s aflu. Sa vad ce solutii s-ar putea propune. Sa vad o farama de interes pt. un lucru mult prea "maret" pentru a i se ataca sustinatorii cu asemenea minimalisme patetice.
Spune-mi Bllue...cand  afost ultima oara cand ti-a spus cineva ca a reprezenta "autoritatea" unui grup de oamnei nu inseamna respingere a noului si clivaj sacadant in conservatorism? Par pedant? Chiar sunt. Si putin imi pasa daca imi vei restrictiona accesul. Asculta aici...
Eu nu am vrut, si nu vreau, altceva decat o miscare de domino, o trezire dintr-o letargie daunatoare care din, stiti-voi-mai-bine-ca-mine-ce-motive se produce aici. Nu vin cu planuri marete, sau chiar daca am asa ceva, astept sa aud sugestii intai si abia apoi spusn si eu ceva.
Ce e ciudat e altceva ...dana, androgin, a avut o interventie surprinzatoare la o replica ce-am postat-o la un thread de-al ei. Dar nu una cinica...ci una constructiva( ma repet, in a-ti multumi de raspuns, dana, in conditiile in care citesti aici..). Avea motive poate mai multe sa-mi raspunda sarcastic decat ai tu Bllue, cu toate astea a dat dovada de...maturitate.
Eu personal nu am nimic de-a face cu tine Bllue si nici nu sunt intersat sa am. Dar imi pare rau ca nu esti deschis la discutie si mi-ar parea si mai rau sa vad cronicizarea acestui fapt si in randul celorlalti.

In conditiile in care putem discuta si in termeni rationali fara apel la tertipuri ieftine, astept si raspunsul tau la intrebrea ce am lansa-o in thread-ul la care ai binevoit sa faci uz de improscatul cu noroi.

Respecte, normale.

04 Martie, 2004, 02:57:03 p.m.
Răspuns #3

Paul

Eu sunt dintre cei care cedeaza. Uite... iti las thread-ul curat curatel.... Nu mai intervin. Nu am insigna de moderator... si nici nu vreau sa am. Vrei schimbare... schimba... Incepe prin a trimite texte revelatoare... asazis condensate, care vor putea fi citite intr-un timp cat de cat mai scurt... si care ar putea avea o semnificatie mult mai mare decat... romanele defensive cu care vrei sa ne obisnuiesti.
Iubesc, deci exist.

05 Martie, 2004, 02:33:28 a.m.
Răspuns #4

androgin

Vizitator
intr-adevar, Maslow cu a sa "piramida a trebuintelor" a reusit sa indentifice anumite categorii de nevoi, ierahizandu-le in functie de rolul lor in asigurarea integritatii biologice si psihosociale a individului (daca nu ma insel, in acceptiune noua, cele 5 au devenit de fapt 8... dar nu asta e relevant acum). asadar avem nevoi! nimic surprinzator pana aici...la o adica nu trebuie sa fi geniu sau expert intr'ale psihologiei pt a ajunge la o astfel de concluzie. ce mi se pare, insa, cu adevarat interesant e ca, potrivit cercetarilor aprofundate ale aceluiasi Maslow, exista intre categoriile de trebuinte o anumita ordine, succesiune: nevoile din categorii diferite nu pot fi satisfacute deodata, ba chiar mai mult, o trebuinta nu apare decat dupa ce cea inferioara ei a fost satisfacuta (spre exemplu, nevoia de asociere nu apare decat dupa ce individul traieste deplinatatea sigurantei).
in fine, lasand la o parte pedagogia suparatoare, ideea este ca lumea asta in care traim si care exista prin noi nu s-a format asa hodoronc-tronc, fara nici o noima...exista un echilibru prestabilit al lucrurilor. Vorbesc de masura! acel principiu in care au crezut anticii si la adresa caruia au facut referire multe minti luminate de-a lungul veacurilor.

Furia Ingerului, fiecare intelege realitatea si-si traieste viata in propriul ritm...ceea ce tie iti pare a fi o atitudine gresita, pentru ceilalti poate reprezenta sursa unei energii suficiente pentru relizarea interselor.

"eu nu vin aici ca sa pozez in formator de opinie; sunt printre cei mai noi membri ai acestui forum. Vin aici pt. ca eu am gasit ce cautam...chiar daca nu este chiar cum imi doream eu sa fie."

E clar ca ceva te nemultumeste...poate vrei provocari...poate esti pur si simplu rebel si dornic de schimbare...ceea ce, intr-o prima instanta, n-ar fi rau - majoritatea am fost asa ca proaspat veniti pe site.

nu stiu ce ai gasit si ce anume cautai tu, dar iti pot spune ce am descoperit (intr-un tarziu, trebuie sa recunosc) eu in tot acest timp : idei!
am adunat cate o sclipire de ici de colo si, nu de putine ori, am avut marea satisfactie sa dau peste oameni cu viziuni, oameni care nu tasteaza de dragul de a o face.

interactiunea de grup despre care vorbesti exista cu adevarat aici, insa in limitele posibilitatilor. Presupun ca esti familiarizat cu conceptul de brainstorming...noi nu putem pretinde a face asa ceva din modestul lovetime, in primul rand pentru ca implica ideea de totala spontaneitate, receptivitate si, nu in ultimul rand, lipsa criticii :) (plus ca cineva sus pus ar trebui sa-si atribuie sarcina de evaluare a datelor) Deci nu, nu asta facem aici...dar e absurd totusi sa presupunem ca lipseste orice urma de interactiune. In fond, lucruri comune se pot gasi oricand intre noi, in insasi esenta noastra umana, intr-un gand poate...si chiar si dintr-o contradictie de idei se poate naste un subiect de conversatie.

mai, eu sunt convinsa ca ai inteles perfect ce facem noi aici si cum - nimeni nu a pretins, cred, ca lovetime-ul ar fi diferit de oricare alt forum cu un astfel de profil- , dar dintr-un motiv sau altul te incapatanezi sa gasesti raspunsuri la niste intrebari demult ridicate si consumate...
nimeni nu a incercat sau, chiar daca a incercat, nu a reusit sa-si faca din lovetime un mod de viata... Daca vrei provocari, daca vrei prieteni cu care sa dezbati pe larg anumite probleme, cauta-i fie in carne si oase, fie, in cel mai rau caz, pe chat(cum ai zis tu, yahoomsg spre exemplu)...nu la un simplu schimb de post-uri...Adica nu poti pretinde ca in cadrul forumului sa ne ridicam toti la (hai sa recunoastem) un pic prea inaltul tau nivel de aspiratie  ;)

................................................

Bllue, scrie-mi cand te mai pot prinde on-line...am o groaza de chestii sa-ti spun :)