11 Octombrie, 2025, 12:10:15 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Aceeasi oameni ,timpuri diferite?  (Citit de 3807 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

18 Noiembrie, 2007, 09:58:35 p.m.
Citit de 3807 ori

Just

Sau oamenii schimbati de vremurile in care traiesc?

Fiecare perioada de timp isi are proprii reprezentanti.Oameni buni sau poate rai ,hoti sau poate oameni darnici ,oameni fericiti sau oameni ce-si poarta suferinta zi de zi.Spunea Emil Cioran ca daca timpul nu ar fi ireversibil nu ar regreta sa traiasca in oricare dintre epoci pentru ca nici una nu este mai buna ca alta.Oare oamenii de-a lungul timpului ,vorbin la modul general ,nu se schimba devenind fie mai rai ,fie mai buni ;fie mai cu multe idealuri sau lipsiti cu desavarsire de ele.Ramanem ,in fond,aceeasi ce am fost din totdeauna?
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

19 Noiembrie, 2007, 10:36:40 a.m.
Răspuns #1

valentina

Oamenii ,cred ca exista o legatura intre noi si timp.Totul este intr-o continua schimbare,si noi trebuie sa ne adaptam.Unii dintre noi putem sa tinem pasul cu toate schimbarile de toate felurile:tehnologice,sentimentale,umane,pe cand altii clacheaza in toate sensurile.
 "Ramanem ,in fond,aceeasi ce am fost din totdeauna?"Nu cred ca se poate sa ramanem la fel pe tot parcursul vietii.Pentru ca din diferite motive,in viata noastra intervin multe schimbari de toate genurile,felurile.Omul este imprevizibil ca si timpul.

Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

30 Noiembrie, 2007, 08:25:21 a.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
just_a_tear, o intrebare faina..
Ma jucam, cu multi ani in urma, un Caesar 3 parca (sau nu mai stiu exact) unde vedean niste imagini (de prezentare) din Roma antica [presupuse].

Am avut asa un moment in care m-am gandit totusi ca noi oamenii nu ne schimbam. Dar deloc.
Aceiasi invidie era si atunci, aceleasi pofte sexuale, aceiasi dorinta de a creste pe treapta sociala. Aceleasi vicii, poate alte substante pentru 'schimbarea starii de spirit' insa disponibile si atunci, sau ideea de elita, razboaie, etc...

Noi oamenii nu cred ca ne-am schimbat deloc. Ca pentru o viata de om, tot ce intalnesti este mereu nou, si zici ca te adaptezi, de fapt nu stiu cata adaptare este.. Apar doar instrumente noi, si cumva e natural sa le folosesti. Cel mai evident e insa la cei in varsta insa. Unii imbratiseaza noul, altii devin puternic ermetici.

Taica-miu de exemplu folosea de zeci de ani acelasi aparat de ras, cu crema de ras si pamatuf, care se foloseau pe 'vremea lui'. Degeaba il indemnam cu spuma de ras, cu Gilette.. Nimic. Doar cand nu a mai avut un control precis al mainii, a trecut catre aparatele astea noi cu care nu prea poti sa te tai oricat de stangaci ai fi.
Maica-mea insa... cu toate ca a fost reticenta initial la ideea de calculator, se joaca Zuma in nabadai :)

Eu, cel putin, cred ca nu ne schimbam structural.. ci doar instrumentele cu care ne facem treaba/sau ne distram.

30 Noiembrie, 2007, 09:13:53 a.m.
Răspuns #3

amelie

cred ca vremurile se schimba in functie de oameni si oamenii in functie de timpuri...intotdeauna omul a vrut mai mult indiferent daca a fost spre binele lui...
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

30 Noiembrie, 2007, 02:39:04 p.m.
Răspuns #4

katya1886

Iertata-mi fie optiunea, dar am sa ma limitez doar la a cita, nu de alta dar cam atat am citit din Biblie si sunt tributara expresiei: "Totul este desertaciune."
   "Ce a fost, va mai fi, si ce s-a facut se va mai face; nu este nimic nou subt soare. Daca este vreun lucru despre care s-ar putea spune: Iata ceva nou! de mult lucrul acela era si in veacurile dinaintea noastra.  Nimeni nu isi mai aduce aminte de ce a fost inainte; si ce va mai fi, ce se va intampla mai pe urma nu va lasa nicio urma de aducere aminte la cei ce vor trai mai tarziu."  Eclesiastul
     ;)
« Ultima Modificare: 30 Noiembrie, 2007, 03:36:48 p.m. de katya1886 »
"... un suflet de nomad cu nostalgii sfasietoare, ma incindea dorul de duca, ma infrigura ispita plecarilor spre necunoscut."