Eu cred ca internetul este un loc de intalnire, asa cum este discoteca sau barul sau strada pur si simplu. Se intampla sa cunosti oameni. Insa pana la intalnirile reale care urmeaza, cunosti numai ceea ce celalalt lasa sa transpara. Se intampla la fel si in viata reala, adica doar in timp descoperi si ceea ce celalalt nu vrea sa vezi. Diferenta este ca in viata reala e nevoie de timp mult mai putin pentru a cunoaste ceea ce poate in spatiul virtual nu cunosti niciodata.
Eu am fost norocoasa, am intalnit oameni frumosi pe internet, desi in fiecare caz internetul a fost doar o deschidere scurta, realitatea urmand cursul firesc al cunoasterii celuilalt. Mi-e teama sa ma gandesc la eventuale tragedii nascute din increderea acordata cuiva pe care nu-l cunosti pe internet. Dar adevarul este ca se poate intampla la fel si fara internet. Internetul este, deci, pentru mine, un spatiu al posibilitatii intalnirii cu oameni noi. Atata tot.
Asa incat sintagma "dragoste pe internet" mie imi pare goala. Ea s-ar putea referi doar la o relatie complet virtuala, in care nu cred si pe care nu o consider relatie, atata vreme cat ramane complet virtuala. Chiar daca, poate, in timp, ajungi sa il cunosti pe celalalt foarte foarte bine (cred ca se poate), pentru mine dragostea inseamna atingere. Si nu ma refer la sexualitate (nu o exclud, dar cand spun atingere altceva vreau sa spun), ci la nevoia de a-l simti pe celalalt cu toate simturile, de a-l pipai, de a-l mirosi, de a-l gusta... comparat cu doar dimensiunile vizuala si, eventual, auditiva pe care le ofera spatiul virtual.
Am senzatia ca am pierdut coerenta, dar daca tot am scris... o sa dau post.