10 Octombrie, 2025, 11:23:00 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Somnul si Visul  (Citit de 7894 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 Decembrie, 2007, 09:42:38 p.m.
Citit de 7894 ori

sunshine

In timpul somnului, din omul adormit raman pe locul de odihna corpul fizic si corpul eteric, nu insa corpul astral si Eul. In somn, corpul eteric ramane unit cu corpul fizic si de aceea functiile biologice continua. Daca corpul fizic ar ramane singur, fara corpul eteric, acesta s-ar descompune . In somn se sting reprezentarile, suferinta si placerea , bucuria si mahnirea , facultatea de a exterioriza o viata constienta . In timpul starii de veghe , imaginile model pentru corpul eteric nu actioneaza cu deplina putere, corpul astral isi indeplineste munca de veghe numai inauntrul corpului fizic, in somn el actineaza asupra acestuia, dar din afara.
   Dupa cum ,pentru hranire, corpul fizic are nevoie de lumea exterioara cu care se aseamana , tot astfel si corpul astral , pentru a se improspata, trebuie sa se desprinda de corpul fizic si eteric pentru a iesi in lumea spiritelor sa se hraneasca cu fluidele eterice din univers. Corpul fizic ar muri imediat daca este rupt de mediul ambiant caci corpul fizic al omului nu este decat o parte a Pamantului sau a Universului fizic, din acest punct de vedere el se raporteaza la Pamant ca un deget al mainii la corpul omenesc, despartind degetul de mana el nu mai poate sa se hraneasca si moare. Tot astfel si corpul astral, daca el nu s-ar desparti de corpul fizic si corpul eteric in timpul somnului, nu ar putea iesi in spatiu , nu s-ar putea reimprospata cu fluidul astral si astfel omul ar muri. In timpul starii de veghe corpul astral este smuls mediului sau , numai in somn el este intr-o lume asemanatoare lui. In starea de veghe este absorbit de corpul fizic si eteric pe care le umple peste tot , iar prin aceste organe corpul astral percepe lumea exterioara. In interiorul corpului el pastreaza numai imaginile model de care are nevoie corpul eteric  caci in timpul somnului corpul astral primeste imaginile lumii care il inconjoara, traind in universul din care s-a nascut omul intreg, in univers aflandu-se izvorul imaginilor prin care omul primeste forma sa. In timpul starii de veghe sufletul-spirit inlocuieste imaginile model  cu propriile sale modele. De indata ce simturile isi inceteaza activitatea , o forta creatoare isi face aparitia in om, este acelasi element creator care exista si in somnul fara vise si care atunci reprezinta starea sufleteasca opusa starii de veghe . In timpul somnului cu vise, corpul astral mai pastreaza o anumita legatura cu corpul fizic si corpul eteric printr-un cordon fluidic, daca se rupe si aceasta legatura atunci avem somnul fara vise, fara organele de simt corpul astral nu mai poate raporta just imaginile din vis la adevaratele fenomene si obiecte din lumea exterioara. :woot:

PS: rog conducerea, in cazul in care nu am postat topicul la sectiunea potrivita, sa-l mute unde isi are locul( eventual la SF-uri ;D)
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

09 Decembrie, 2007, 11:51:56 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
mi-ar plăcea să ne explici caracteristicile corpului eteric, precum şi cele ale corpului astral.
de asemenea, cum se diferenţiază sufletul de spirit?
ce este fluidul astral şi de unde izvorăşte el?

te întreb toate acestea pentru că aş dori să răspund la acest topic. numai că termenii de mai sus m-au oprit să o fac.
 ;)

revenind la somn şi la visuri.

somnul este un act comportamental ciclic, reversibil, determinat de nevoia imperioasă de repaus şi concretizat prin suprimarea parţială a sensibilităţii şi funcţiilor conştiente de relaţie, reducerea funcţiilor vegetative şi activitate onirică.
există două tipuri de somn, din punct de vedere electroencefalografic şi comportamental: somn lent - denumit şi clasic, cu mişcări lente şi pendulare ale ochilor şi cu menţinerea tonusului muscular şi somn rapid - denumit şi paradoxal, este un somn profund, că seamănă cu starea de veghe, trezirea se petrece mai greu. în această perioadă se produc visurile.
dacă un subiect se trezeşte în timpul somnului paradoxal, îşi poate aduce aminte conţinutul visului. somnul paradoxal este caracterizat de REM (rapid eye movement - mişcări frecvente şi rapide ale globilor oculari). tonusul muscular este dispărut şi apar mişcări discrete la extremităţile mebrelor.

orice tratat de fiziologie poate explica pentru pasionaţi misterele stărilor de veche şi de somn.

Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

10 Decembrie, 2007, 10:18:00 a.m.
Răspuns #2

sunshine

Corpul fizic:acesta este format din carne , oase, sange si diferite organe.El este invelitoparea externa a corpului nostru care serveste drept instrument spiritual pentru a invata si observa in lumea fizica. El este format din materie fizica sub cele patru stari: solida, lichida, gazoasa si eterica sau radianta. Dintre acestea , trei sunt vizibile si cea de a patra este invizibila.

Corpul vital sau corpul eteric:corpurile plantelor, animalelor si ale oamenilor sunt strabatute de curentii invizibili de natura eterica, ce intretin miscarea lor interna si externa. Alaturi de corpul fizic se afla un al doilea corp de aceeasi forma cu el, format din materie eterica sau fluidica numit corp vital. Acesta reproduce absolut exact corpul nostru carnal , de aceea se mai numeste si "dublu vital". Dar ce este acest fluid?( voi scrie despre el cand plec de la servici ;D)

Sunt total de acord cu ce ai scris,scumpa semiramis, eu doar va impartasesc ce am citit, mi s-a parut interesanta abordarea ( fie vorba intre noi ::)eu am fff multe curiozitati si intrebari fara raspunsuri...)
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

12 Decembrie, 2007, 07:08:45 p.m.
Răspuns #3

sunshine

Bag de seama ca va amuza acest topic. Nu am vrut decat sa expun parerea unui om de stiinta, mi s-a parut interesanta . Omul si-a pus suflet , totusi, in ce a scris .

"orice tratat de fiziologie poate explica pentru pasionaţi misterele stărilor de veche şi de somn."........ Din asa ceva am scris si eu,Aurel Popescu- Balacescu ( doctor) se numeste autorul, nu am scris ce am visat sau ce am crezut ca am visat in starea de veghe.
  Voi adauga la "Trash" acest topic( maine, dupa ce se incing spiritele)
  Dar , ca sa nu raman datoare, voi da si ultimile lamuriri pe care mi le-ai cerut:
   Corpul astral: este a treia parte a corpului omenesc si mai este numit corp planetar sau terestrian. Corpul astral corespunde invelisurilor fluidice ale planetei noastre. Atmosfera fluidica a Pamantului are o grosime de aprox. 700.000 km. Corpul astral se afla interior fata de corpul vital, intre acesta si corpul solar, care este mai profund. Materia fluidica planetara este impartita in trei zone: alba in partea de sus, albastra la mijloc si rosie la suprafata pamantului. De aici ar trebui sa scriu despre spirite si "hainele" ce le imbraca,spectre si alte bla bla-uri dar sunt convinsa ca voi starni din nou hohote de ras si indoieli privind capacitatea mea de gandire.

PS: spiritul este denumit astfel atunci cand sufletul se desprinde de corpul fizic si isi incepe calatoria spre ceruri.Iertate sa-mi fie dorinta si incercarea de a improspata forumul cu altceva decat jigniri, contraziceri,isterii etc.

Daca exista o explicatie medicala nu vad de ce nu am accepta si alte definitii ( chiar daca sunt de natura stiintifico-fantastica)
   SWEET  DREAMS
« Ultima Modificare: 12 Decembrie, 2007, 08:06:28 p.m. de sunshine »

12 Decembrie, 2007, 08:34:03 p.m.
Răspuns #4

Semiramis

Global Moderator
având în vedere că eu am fost singura care a răspuns la acest topic, mă văd nevoită să merg în continuare.  :D

eu nu am contestat cele scrise de tine. numai că nu am înţeles. şi chiar doream să răspund, pentru că un topic legat de somn şi visuri mi s-a părut mai mult decât interesant.
de răspuns la propriu nu am putut pentru că că nu înţelegeam termenii, motiv pentru care te-am rugat să ni-i explici, în eventualitatea în care vor mai fi şi alţi doritori.
ideea e că nu prea a răspuns lumea pentru că nu există întrebări clare puse de tine, care să incite.
nu cred că se vor încinge spiritele, nu cred că se va lupta lumea să scrie aici. nici măcar nu cred că s-a amuzat cineva. poate că ar trebui să mai dai puţină viaţă subiectului.

mie în continuare mi se pare că domeniul "somnului şi al visării" rămâne unul interesant şi sper să nu îl ştergi. cine ştie. eu una aştept cu nerăbdare păreri legate de acest subiect.

12 Decembrie, 2007, 08:59:36 p.m.
Răspuns #5

sunshine

::)Nu am pus intrebari....doar am impartasit ceva ce mi-a placut mult, nu citesti mereu asa ceva :(poate mi s-a parut numai mie interesant sau incitant .Numai ca am observat o usoara ironie vis-a-vis de continutul subiectului. Imi pare rau daca am fost rautacioasa. :-*

12 Decembrie, 2007, 10:09:17 p.m.
Răspuns #6

Semiramis

Global Moderator
nu-ţi fă griji. numai că trebuia scris în aşa fel încât să se răspunda.
ţi-am mai spus, domeniul e fascinant.
 :)

12 Decembrie, 2007, 11:57:22 p.m.
Răspuns #7

serenity82

E foarte interesanta aceasta abordare. Eu una invatasem la psihologie ca exista 3 parti ale omului, partea fizica, cea psihica si sufletul. (acum explic in termeni generali nu ii stiu pe cei psihologici). Apoi ca in timpul somnului, sufletul si corpul fizic raman sa se odihneasca si ca partea psihica care este reprezentata in vis de suconstient, ne genereaza visele. Acestea de multe ori reprezinta temeri, vise, dorinte pe care noi le pastram in subconstient si care actioneaza fara sa ne dam seama. Astfel se explica de ce uneori visam ceva ce ne streseaza de multa vreme.

De asemenea am inteles ca, s-a demonstrat ca atunci cand visam energia corpului e folosita la maxim si nu ne putem odihni. Exista persoane care viseaza in culori, altele in limbi straine, sau cu fete, fara, se pot discuta foarte multe si putem extinde subiectul daca este ok.  ::)
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.