Va rog fiecare sa cititi critica de langa numele vostru!
Am identificat multiple cauze ale problemei

, expuse mai jos in ordine inversa a vinovatiei.
1)
Lady, cum a zis si minerva, raspunsurile fluviu sunt greu de urmarit; dau sentimentul unei lipse de coerenta.
Uite, am rescris postul tau lung de mai sus:
Cu toate ca romanii au fost la rascrucea intereselor tuturor si ar fi trebuit sa fie puternici caliti de atata suferinta, in prezent sunt insa de o delasare acuta si o ipocrizie crancena. Abia le raman bani la sfarsitul lunii, dar ei fac credite pentru toate nebuniile.
Si totusi este atat de inradacinata aceasta delasare, incat generatii intregi vor mai trece pana cand se vor trezi.
De asemenea, degeaba ne straduim noi aici, efortul individual e insuficient pentru a produce o schimbare majora. Fiecare am vrea sa schimbam cate ceva si sa fie mai bine, dar totusi nu se poate.
Si daca vreodata eu (sau poate copilul meu) voi putea face niste legi, as face sa fie mai bine oamenilor de rand.
Insa peste tot e un sentiment de neputinta..130 de cuvinte contra 1565 de cuvinte
Si concluziile din ambele texte sunt la fel.
E drept, aici e forum, insa... forumul inseamna ca si ceilalti trebuie sa participe. Si na, plimbarea prin 1600 de cuvinte e anevoioasa atunci cand concluziile sunt putine; oamenii or sa se scuze ca nu au citit, si discutia merge mai departe - sau aleg sa nu mai continue topicul.
Pe toata lumea intereseaza concluziile. Nu vor sa citeasca toate inferentele tale si apoi sa munceasca pentru ca sa traga singur concluziile. Insa ar trebui sa faca asta, daca e sa posteze.. ca sa nu fie pe din afara.
2)
Escu, tu mereu esti gigi contra. Orice s-ar discuta, vii cu un un raspuns de 2-3 linii in care desfiintezi cu infatuare orice idee s-ar incropi. Sigur persoana nu s-a gandit la toate aspectele la care te poti tu gandi [si evident acelea sunt cele importante!], punand asta foarte ingamfat cu tonul de "intrebare pentru clasa a 4 a.".
Plus na, e ok sa fii agresiv - dar... nu vii cu argumente!
Decat ca lady alia habar n-are, hai mai bine sa vedem ce oi fi pus tu acolo, care sa ne lumineze.
Pai fac si eu pe ingamfatul! La cat timp stau pe net, am procesat de 10 ori mai multa informatie decat ai procesat tu, si cred ca sunt si mai in varsta! Toate linkurile care le primesc de la amici cu 'ai vazut ma asta?' mi-e greu sa joc teatrul suprizei, pentru ca sincer.. pe toate le stiu deja. Insist deci ca nu ai vazut toate laturile povestii :p. Si cum zicea Alex (stim noi cine), universul cunoasterii este ca o sfera. Cu cat e mai larg, cu atat contactul cu necunoscutul este mai mare. Si cu cat e mai mult necunoscut, cu atat este mai multa tacere si compasiune. Fii si tu mai temperat, mai bland, mai putin razbunator, ca sa nu lasi impresia gresita.
Si o mica observatie: orice mica apostrofare te enerveaza teribil, si imediat vrei sa dovedesti cat de indreptatit esti sa te aperi. O singura pietricica e suficienta sa te inflameze ?
Revenind, atitudinea de superioritate este acceptata daca vii cu argumente concrete sau evidentiezi contradicti. Si chiar si in aceste conditii, ramane totusi nejustificata. Poate ca tu te simti indreptatit sa reactionezi intens cand esti lezat putin, dar pentru majoritatea oamenilor, reactia asta este doar o dovada de orgoliu fragil.
Asa ca te rog sa nu mai intervii doar de dragul de a da cu parul - nu ajuta pe nimeni, iar in conditiile in care tematica forumului atrage oameni sensibili, ingamfarea ta este "show stopper".
Concluzie: Mesajele agresive ale lui Escu, atunci cand nu sunt argumentate, le voi sterge; Pe Lady, atunci cand posteaza, o rog sa inceapa cu concluziile

Altfel, nu cred ca o sa fie pace...