10 Octombrie, 2025, 12:22:00 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Sef sau subaltern  (Citit de 3872 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

13 Decembrie, 2007, 01:34:05 a.m.
Citit de 3872 ori

motanel

OFF TOPIC Sper sa nu mai existe pe forum o discutie asemanatoare. Dar daca este, sunt sigur ca va sti conducerea sa puna si discutia de aici acolo unde ii e locul.

Cand esti sef, ai putere de decizie, dai ordine, esti respectat dar ai si foarte multe si grele responsabilitati.

Cand esti subaltern, trebuie sa stii sa iti asculti seful, sa executi ce iti comanda, sa suporti critica dar responsabilitatile nu sunt asa de mari, nu depui eforturi de gandire la fel ca seful tau. Avantaje si dezavantaje.

Voi ce va considerati: sefi sau subalterni? Cui va subordonati si pe cine aveti in subordine? Sunteti multumiti cu statutul vostru?
In afara de carti nu traiesc decat dobitoacele si sfintii: unele pentru ca nu au ratiune, ceilalti pentru ca o au intr-o prea mare masura ca sa mai aiba nevoie de mijloace auxiliare de constiinta.

13 Decembrie, 2007, 04:12:33 a.m.
Răspuns #1

Rebecka

:D liber profesionist, ca sa nu ma "pretez" in a lua ordine de la cineva, si nici sa dau cuiva...de exemplu imi place sa fiu propria mea sefa :D :D

p.s.- nu vroiam sa va arat ca eu de fapt am suflet de conducatoare, am vrut sa ma "scot" :P
Eu sunt un om fără de ţară,
Un strop de foc purtat de vânt,
Un rob razleţ scăpat din fiară,
Cel mai sarac de pe pamânt.
Eu sunt un mag de legea noua,
Un biet nebun, orbit de-o stea,
Ce-am rătăcit să v-aduc voua
Poveştile din ţara mea...Octavian Goga

13 Decembrie, 2007, 09:11:10 a.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
As putea zice ca sunt sef :) raportez direct patronului si am grija ca oamenii sa lucreze.

Nu e neaparat mai greu sa fii sef.
E altfel doar.
Adica nu mai stau sa butonez (sau mai stau din cand in cand) fiind atent doar la proiectul meu, ci trebuie sa stiu toate proiectele si cum merg - implicandu-ma mai putin si doar cat e nevoie.

In principiu e mai bine si mai relaxant, mai putin cand apare deadline la toate odata si atunci trebuie gestionat fiecare minut  8)

14 Decembrie, 2007, 12:24:16 a.m.
Răspuns #3

Trilulilu

Eu sunt subaltern decoamdata. E jobul ideal pentru mine. Nu stiu daca o sa il schimb curand. Seful extrem de "de gasca", colegii la fel. Dar, prin prisma profilului jobului, sunt un fel de sef pentru altii. Si...nu stiu. E diferit, cum zicea si Iulian. Deja intra in functie rutina si despre ordine nu se mai prea pune problema, stie fiecare ce are de facut. Suntem invidiati pentru asta in firma  8) E altfel cand incepe discutia cu datul indicatiilor. E greu sa spui oamenilor ce si de ce sa faca. E si mai greu sa spui la manageri sa faca cum zici tu si nu cum stiu eu. E greu sa spui la oameni in varsta ce sa faca. E greu sa penalizezi pe cei care nu asculta. Mie deocamdata imi place ce sunt, 80% subalters, 10% sef si 10% freelancer. E greu in ambele(primele doua) ipostaze. Dureaza puna te obisnuiesti. Dureaza chiar mai mult cand schimbi din una in alta.

14 Decembrie, 2007, 06:30:40 a.m.
Răspuns #4

Lady Allia

Am fost si subaltern si sef, dar prefer sa fiu sef in propria mea afacere.
Nu imi place sa gandeasca altii pentru mine si nici sa depind de altii in munca mea.