16 Septembrie, 2025, 07:24:58 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: atentat in Madrid  (Citit de 3537 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 Martie, 2004, 01:26:27 a.m.
Citit de 3537 ori

ANNALISA

Vizitator
Nu stiu daca ati auzit despre atentatul care a avut loc in Madrid.
M-am uitat pe listele de raniti si sunt mai mult de 65 de romani raniti.Cu siguranta intre cele aproape 200 de victime multi dintre romanii din tara au avut vreun neam.Condoleante pentru acest tragic eveniment...y para el grupo terrorista ETA doar un [size=18][/size]BASTA YA!!!!

13 Martie, 2004, 02:15:23 p.m.
Răspuns #1

Lord_Saladin

Vizitator
Imi pare rau ce s-a intamplat...si mai ales imi pare rau pentru romanii care au suferit...ca a fost ETA, sau Al Qaeda, asta nu conteaza asa de mult....vina principala o poarta autoritatile..D-ne scuza-ma, da cu  atatea camere de filmat nu au fost in stare sa vada pe teroristi cum pun bomba....
 Inteleg ETA, inteleg cauza pentru care lupta....DAR indiferent ce spunea acuma 400 de ani Machiavelli, scopul nu scuza mijloacele....

13 Martie, 2004, 09:58:28 p.m.
Răspuns #2

Paul

Imi exprim si eu durerea pentru victimele din Spania. Unele scopuri scuza mijloacele, terorismul nu e nici un scop si nici macar un mijloc... Terorismul nu merita nici macar un cuvant dupa el. Dupa parerea mea... tot ce e mai rau pentru teroristi...teroare in cel mai grav mod pentru ei si pentru tot ce incearca sa reprezinte.
Iubesc, deci exist.

17 Martie, 2004, 01:55:34 a.m.
Răspuns #3

ANNALISA

Vizitator
Nu stiu care este informatia care ajunge in Romania,dar aici ultimele zile s-au oprit toate programele y s-a vorbit in continu despre acest atentat.
Pana la urma se zice ca ar fi fost Al Qaeda pentru ca forma de a actua nu coincide cu cea a ETA-ei si in plus aceasta din urma a negat orice implicare in atentate in mediile de comunicatie din Pais Vasco.
ETA este o organizatie ilegala terorista si nimic din ceea ce face are justificare,se caracterizeaza printr-un rasism extrem fata de oricare persoana care nu este "vasca" inclusiv fata de proprii spanioli pentru ca ei sunt parte din Statul spaniol si toata aceasta dorinta de revindicarea drepturilor los como natiune distincta de restul Spaniei isi are originile in secolul s.XIX si mai exact in 1892 cand Sabino Arana fundo partidul national vasc si a pus bazele nationalismului vasc.
Fac aluzie la historia ETa-ei pentru ca nu se poate spune ca aceasta organizatie poate fi inteleasa pentru ca nimic din ceea ce face nu are explicatie logica.Pana in s.XIX zona din nordul Spaniei care acum se indentifica cu numele de Pais Vasco a apartinut Spaniei si nici o organizatie nu poate veni posteriomente sa zica ca de fapt nu este asa si ca sunt o natie diferita.
Revenind la atentat.Totul se banuieste de fapt este aproape sigur ca a fost pentru interventia in razboiul din Irak,pentru sprijinul inconditionat oferit de Spania a USA...

As putea sa-mi petrec toata noaptea aici vorbind de aceasta tema...si sunt sigura ca ajung la aceeasi concluzie:"TERORISMUL NU ARE JUSTIFICARE DE NICI UN FEL!"

01 Aprilie, 2004, 04:09:46 p.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
Spaniei isi are originile in secolul s.XIX si mai exact in 1892 cand Sabino Arana fundo partidul national vasc si a pus bazele nationalismului vasc.

Imi pare rau sa te contrazic, nu sunt deacord cu modul in care Eta actioneaza, dar cauza pentru care lupta, este o cauza corecta.
  Poporul basc este unul dintre cele mai vechi popoare europene, un popor cu o cultura si o limba unicat. Nici Imp. Roman nu si-a extins stapanirea asupra lor. Tara bascilor a format un regat independent, iar dupa ce Tarik bin Suad a invins pe vizigoti in anul 711 si a pus stapanire pe cea mai mare parte a Spaniei, bascii au devenit aliatii printilor arabi din Iberia, a Amoravizilor, respectiv mai tarziu a Almohazilor.
 O data cu Reqonquista ,ce se incheie odata cu caderea Granadei, in 1492, si cu Inchizitia ce a sters toate urmele civilizatiei maure prin mijloace foarte  departe de a fii crestinesti, tara bascilor intra in componenta Regatului Spaniol.
  Nationalismul basc apare ca o reactie la tratamentul practicat de spanioli populatiilor cucerite in evul mediu si in epoca moderna.Nu as vrea sa mentionez fapte ca cele de la Alpujjara din 1577," mudejarii", "moriscii" , izgonirea si uciderea in masa a populatiei evreiesti, persecutiile, etc, care au dat nastere mai tarziu la astfel de reactii nationaliste extreme.Doar in 1492, peste 1 000 000 de evrei si arabi au fost fortati sa paraseasca Spania...
  Terorismul basc este urmarea trecutului sangeros al Spaniei.
   Sa nu credeti ca am facut apologia lor, dar e vorba aici de un popor fara tara, asemenea poporului kurd, din Anatolia... faptul ca aceste evenimente au loc intr-o tara "occidentala", au facut ca liderii europei de vest sa acuze vehement ETA, in vreme ce politica Israleului de aparare impotriva unor teroristi ce ataca sangeros fara a avea cea mai mica justificare, este criticata...