10 Octombrie, 2025, 01:00:13 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Serviciul si vestimentatia  (Citit de 2654 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

08 Aprilie, 2008, 09:49:26 p.m.
Citit de 2654 ori

Just

Am deschis acest topic pentru a discuta despre vestimentatia pe care o purtati la serviciu. In afara de faptul ca trebuie sa fie ,desigur,o tinuta decenta aveti alte limite impuse de sef/sefa in ceea ce priveste vestimentatia?

In conceptia mea important este cat de bine iti indeplinesti sarcinile si cat esti de pregatit in domeniul serviciului tau ,iar tinuta in afara faptului de a fi decenta nu vad de ce ar exista alte cerinte.Eu am mai discutat in alt post despre faptul ca important este sa te simti tu confortabil si sa porti ceea ce te avantajeaza si se potriveste cu personalitatea ta.

Vi s-a spus ca purtati o anumita culoare sau un anumit tip de haine?(De exemplu doar fuste ,doar pantaloni ,doar costum si cravata etc. )
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

08 Aprilie, 2008, 10:05:51 p.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
La mine nu, e o firma mica dar infipta - si fiecare vine cum are pofta :)

Dar am auzit de o firma unde la angajare tipului i-au dat manual de comportament la servici.
La WC sa se spele bine pe maini, sa aiba unghiile taiate, tinuta doar la costum - si pentru ca patronul era american a zis ca le ingaduie blugi, dar nu cu model, cu gauri sau cu inflorituri.
N-aveau voie sa poarte haine cu emblema firmelor producatoare, ci doar designerii puteau purta Armani sau alte marci de renume care sa aibe si 'stanta' producatorului.

Am ramas socat de toate detaliile care se dadeau in acel manual! Cat de lunga fusta, pantalonii sa nu fie suflecati, sa fie scurtati la croitor, fratilor, toate scrise ascolo in cel mai mic detaliu.

Parerea mea e ca e ok sa se faca cunoscut ca ar trebui un comportament/aspect decent, imaginea conteaza; nu cred ca la banca mi-ar place sa vad lumea imbracata in trening, cum poate merg la piata sau stau in casa. Insa acolo unde se produce, la... 'sala motoarelor' mi se pare inutil, iar un om inteligent nu ar sta niciodata atat de incorsetat de 1000 de norme.

08 Aprilie, 2008, 11:33:17 p.m.
Răspuns #2

sic

Vizitator
Inteleg ca patronul de care vorbesti, Iulian, era american. Atunci crede-ma pe cuvant, nu inteligenta angajatilor o punea el la indoiala :) , ci mai degraba diversitatea culturilor si a personalitatilor cu care a intrat in contact si care au dat sensuri diferite cuvantului "decent". Ati fi uimiti ce inteleg unii oameni prin acest cuvant! Indiencele poarta pataloni si un fel de camasa, larga, lunga, ca un sal infasurat in jurul corpului. In picioare... nu conteaza. Negrii poarta haine largi, pantalonii mai jos de fund, tinichele mari le atarna la gat si la urechi, mexicanii merg la restaurant, duminica, in maiou alb. E absolut necesar ca un director de firma sa stabileasca un cod al tinutei. Mai mult, la colegiu sau facultate ti se spune ce ai voie si ce nu ai voie sa porti, ca nu ai voie sa folosesti machiaje stridente, etc. Copiii care merg la gradinita nu au voie sa poarte tricouri cu anumite inscrisuri, nu au voie sa isi puna de mancare anumite mancaruri cum ar fi bomboane, biscuiti, sucuri de anumite feluri, etc.  Sigur, unii "patroni" exagereaza si nu e bine. Insa sunt sigura ca si in Romania fenomenul asta al regulilor stricte o sa ia amploare si asa va fi ceva mai multa ordine si decenta in general.

08 Aprilie, 2008, 11:39:15 p.m.
Răspuns #3

Semiramis

Global Moderator
chestia asta depinde de la instituţie la instituţie.
de exemplu în bănci ca femeie trebuie să porţi tot timpul dresuri la fustă şi ciorapi la pantalon; pantofi, niciodată cizme (deci iarna vii cu pantofii în pungă), unghii doar în culori gen bej şi roze, constumele numai gri, maro, negre sau bleumarin, cămăşi albe, bej, bleu etc. la bărbaţi similar, dar fără ojă şi fustă. :)
unde nu există o conduită vestimentară stabilită, eu cred că trebuie să te îmbraci în funcţie de activităţile pe care le ai: întâlniri cu clienţi/public, trebuie ţinută office. dacă stai îngropat într-un birou, cred că e ok casual.
în altă ordine de idei, dacă ai libertate, te îmbraci cum simţi. eu una aşa fac. mă îmbrac cochet în general. dar am zile în care bag un blug şi adidaşi. :P
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!