11 Octombrie, 2025, 12:08:11 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Criteriu de selectie  (Citit de 5954 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 Aprilie, 2008, 04:47:03 p.m.
Citit de 5954 ori

Just

"Femeile sunt precum merele neculese. Cele mai bune sunt in varful pomului.Majoritatea barbatilor nu vor sa se intinda dupa cele bune fiindca se tem sa nu cada si sa se raneasca. Prefera, in schimb, merele cazute pe jos,care nu sunt la fel de bune, dar usor de luat.Merele din varful pomului se gandesc ca este ceva in neregula cu ele, cand,de fapt, sunt extraordinare.Trebuie numai sa astepte sa apara barbatul potrivit, care sa fie suficient de curajos sa urce pana in varful pomului." Sigmund Freud.

Eu gasesc citatul ca fiind total adevarat.Dar oare nu se gandesc barbatii inainte de a se apuca de cules la ce le trebuiesc merele ?Daca vor sa faca un compot bun si rezistent pe timpul iernii atunci vor urca mai sus ,desigur ,daca insa vor sa faca o marmelada doar pentru week-endul urmator avand nevoie de putina pentru prajitura atunci desigur vor alege merele de jos ca si asa vor fi macinate ,utilizate si apoi uitate.Intra in discutie si varianta in care vezi un mar in varf ,frumos si rosu ,iti este pofta si uiti complet de pericolele ce s-ar putea ivi in cale?Aici asteptam sa auzim si vocile masculine ale forumului fie ca vor fi de acord cu citatul,fie ca-l vor contrazice pe Freud.

And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

13 Aprilie, 2008, 01:06:47 p.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Citatul lui Freud e putin ambiguu, sau cel putin asa mi se pare mie.. Nu stiu ce inseamna pentru el 'femeile din varf' - adica e vorba de femei frumoase, e vorba de femei frumoase si cuminti, e vorba de femei serioase ?

Si as cam obiecta:
a) se induce cumva ideea ca trebuie doar efort ca sa ajungi putin mai sus, si sa culegi. Mi se pare ca e mai mult vorba de noroc, de cele mai multe ori perechea mult visata si cautata apare de unde nu te astepti.
b) barbatii au un instinct sexual mult mai intens decat al femeilor (nu ma refer la intensitatea orgasmului) ci la cat de bine face la imaginea de sine cumva, nu stiu cum sa explic. O femeie se poate plimba prin parc, poate povesti ore in sir cu o amica, se poate plimba la cumparaturi, si toate astea pot fi aproape la fel de placute ca un act sexual. Barbatul pe de alta parte, orice hobby-uri ar avea, le cam lasa deoparte pentru o partida [daca tipa e misto, cf. asteptarilor lui]. Ma rog, cam asta face testosteronul de fapt..
E, dupa aceasta 'introducere', e cumva de asteptat ca un barbat sa nu aiba rabdare, sa astepte, sau sa faca un efort sa ajunga mai sus. Gaseste ceva mai disponibil, dar mai jos. Nu de alta, dar cam oricine e singur, e destul de selectiv inseamna - si atunci nu e garantat ca daca 'te sui mai sus' succesul e sigur. Te sui mai sus, astepti si faci efort, dar daca nu stii daca se merita, poate fi o munca de sisif. Si in timpul asta, te poti satura cu marmelada, nu ? Pana la urma si dintr-un mar, musti de cateva ori si aia e  :-[ dar marmelada, mai putin gustoasa, dar ai mereu ce manca!
c) si in ultimul rand, e vorba si de frica de esec - dar asta cred ca se aplica si la femei (adica merge in sens invers). Un partener potrivit din toate punctele de vedere dar si si cu mai multe plusuri, intimideaza nu din cauza lui, ci din cauza ca se pune prea mult accent pe satisfactia pe care ti-ar aduce-o. Si trebuie ceva experienta si curaj ca sa poti totusi sa abordezi persoana.

In concluzie, citatul este o sinteza cumva..

Si corolarul este ca de fapt cam oricine are un partener se poate considera ca a facut deja un compromis, caci sigur exista un mar undeva mai sus, care e si mai gustos, si mai rar, si mai frumos, si mai destept, si mai norocos etc (se poate pune sau, in loc de si-uri), un mar mai greu de gasit/cules, asa ca se multumeste cu unul aflat mai la indemana).

Ce poti sa faci ?

13 Aprilie, 2008, 01:27:17 p.m.
Răspuns #2

Just

Si ca sa ajungi la acele mere din varf nu e neaparat nevoie sa te scarpini la ureche pe dupa cap ,adica sa te chinui catarandu-te riscand sa se rupa vreo craca si sa cazi ,poti sa iei simplu scara evitand astfel toate pericolele. Adica daca tu ai vazut o femeie pe care o consideri potrivita si este exact pe gustul tau ,cred ca se cade sa lasi temerile de-o parte si sa alegi calea cea mai simpla de a ajunge la ea .Dar se mai ia in considerare si faptul ca de obicei barbatii sunt mai tentati sa aleaga celalalt drum plecand cu ideea ca doar doar o cadea vreun mar (oricare) in plasa si se intampla ca uneori sa se opreasca din drum pentru ca "mi-e bun si asta!" .

E discutabila si treaba cu fetele sau merele din varful copacului. Adica trece o perioada .Vin culegatorii .Recurg la ce le este mai la-ndemana.Timpul trece si ele tot stand in razele sorelui incep sa-si piarda din frumusete ,din gust ,incep sa se strice incet si la un moment dat inevitabilul se produce ...cad ! si cad la pamant ,mai jos decat merele ce erau mai putin frumoase si gustoase. Deja aici povestea devine trista.Acum te-ntrebi ce-i de facut.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

13 Aprilie, 2008, 03:20:55 p.m.
Răspuns #3

Sonrisa

M-a amuzat teribil citatul.
Nu sunt un "mar" din varf, dar am avut momente in care am considerat ca ceva nu este in regula cu mine.  :)
Acum m-am obisnuit cu asta.  :)  Nu astept nici sa vina culegatorul de mere, nici sa cad din pom, nici nu imi este teama ca m-ar strica soarele... Imi este perfect egal. Ma bucur ca sunt in pom  :laugh:, ca admir furnicarul vietii ... si atat. Poate ca rostul meu este sa dau o pata de culoare frunzisului. Este un rost minunat! :)

26 Mai, 2008, 04:13:50 a.m.
Răspuns #4

Switty

Eu nu stiu daca sunt in mar sau nu - cateodata cred ca sunt in plop, si plopu'..exact, stiti voi..  ;D
Nu sunt de parere ca toate merele din varf au un complex (de inferioritate). Asa cum e posibil ca altele sa fie undeva, mai pe la mijloc, poate pentru ca ..au rau de inaltime :P Ceea nu inseamna ca nu sunt bune de mancat - adica devin.. marmelada, cum spunea colegul nostru,viulian :P
Pe orice creanga ne-am situa (n-am luat-o cumva "creanga" deja?), fiecare "mar" isi asteapta Adam-ul, care sa muste cu pofta din el - in speranta ca, Doamne fereste!, nu-i va sta in gat..  :D
Si ca va mai vrea iar si iar.." An apple a day keeps the doctor away" - acelasi "mar" insa, nu de fiecare data altul, in cazul acesta ;)
« Ultima Modificare: 26 Mai, 2008, 04:17:06 a.m. de Switty »
"Don't let the seeds keep you from enjoying the watermelon"

26 Mai, 2008, 06:13:13 p.m.
Răspuns #5

Emma

Citat
de obicei barbatii sunt mai tentati sa aleaga celalalt drum plecand cu ideea ca doar doar o cadea vreun mar (oricare) in plasa si se intampla ca uneori sa se opreasca din drum pentru ca "mi-e bun si asta!"

Eu credeam ca barbatii sunt mai atrasi de merele din varf :-\ ...avand in vedere ca sunt mai greu de atins, si dupa cum stim...efortul depus in atingerea unui scop/dorinte este direct proportional cu satisfactia de dupa...deci ..eu credeam ca, cu cat o femeie este mai greu de abordat cu atat prezinta mai mult interes pentru "culegatori"...

Iar referitor la faptul ca pana ajung la un mar din varf....mor de foame ...da, atunci recurg la adunatul de pe jos..dar strict pentru satisfacerea nevoii...

...dar cum nu sunt decat o biata fiinta de genul feminin ..nu pot decat sa raman cu impresiile mele in pom  :-X...barbatii sunt cei care culeg...deci ei au ultimul cuvant.
Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)

26 Mai, 2008, 11:44:24 p.m.
Răspuns #6

viulian

Administrator
barbatii sunt cei care culeg...deci ei au ultimul cuvant.

Barbatii intind mana, marul e cel care decide daca sa 'cada' sau nu  :angel: parerea mea! (am aruncat pisica in ograda femeilor acum).

Un mar din varf ar face bine la imaginea de sine dar marul siindu-se in varf, si stiid ca are aceasta 'capacitate' de a oferi satisfactie prin insusi pozitia lui, nu cred ca ar lasa pe oricine sa se bucure de gustul lui.

Oricum, am gasit de mult, odata, un citat in franceza (pe care l-am retinut doar tradus): "cine n-are frumos, pupa si mucos." Te pui cu ierarhia de prioritati :D ?

27 Mai, 2008, 12:00:01 a.m.
Răspuns #7

inda

Un mar din varf ar face bine la imaginea de sine dar marul stiindu-se in varf, si stiid ca are aceasta 'capacitate' de a oferi satisfactie prin insusi pozitia lui, nu cred ca ar lasa pe oricine sa se bucure de gustul lui.

Marul decide sa ramana acolo, trece vara, trece toamna, cu vanturile si ingheturile de rigoare, iar marul asteapta mereu palma in causul careia sa se potriveasca. Intre timp, pe neobservate, prinde a se zbarci, devine din ce in ce mai mic, iar in momentul in care vede mana intinzandu-se dupa el si gandeste :"asta este exact ce asteptam", constata cu stupoare ca aluneca printre degete, pentru ca pastrase in memoria lui, dimensiunile pe care le avea in vremurile de glorie !

Oare marul acela o sa-l mai gaseasca cineva jos, in zapada? O sa-l mai culeaga cineva, asa, ca pe o curiozitate? Va intelege cineva virtutea lui?

Asta ca sa arunc pisica pe iarba cea verde din curtea vecina  :D
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

27 Mai, 2008, 12:10:04 a.m.
Răspuns #8

viulian

Administrator
Greu Inda, greu... cu iarba asta care nu prea poate sa zica nu la nimic, din cauza propriei ei naturi. Oare exista si iarba egoista ?