Citatul lui Freud e putin ambiguu, sau cel putin asa mi se pare mie.. Nu stiu ce inseamna pentru el 'femeile din varf' - adica e vorba de femei frumoase, e vorba de femei frumoase si cuminti, e vorba de femei serioase ?
Si as cam obiecta:
a) se induce cumva ideea ca trebuie doar efort ca sa ajungi putin mai sus, si sa culegi. Mi se pare ca e mai mult vorba de noroc, de cele mai multe ori perechea mult visata si cautata apare de unde nu te astepti.
b) barbatii au un instinct sexual mult mai intens decat al femeilor (nu ma refer la intensitatea orgasmului) ci la cat de bine face la imaginea de sine cumva, nu stiu cum sa explic. O femeie se poate plimba prin parc, poate povesti ore in sir cu o amica, se poate plimba la cumparaturi, si toate astea pot fi aproape la fel de placute ca un act sexual. Barbatul pe de alta parte, orice hobby-uri ar avea, le cam lasa deoparte pentru o partida [daca tipa e misto, cf. asteptarilor lui]. Ma rog, cam asta face testosteronul de fapt..
E, dupa aceasta 'introducere', e cumva de asteptat ca un barbat sa nu aiba rabdare, sa astepte, sau sa faca un efort sa ajunga mai sus. Gaseste ceva mai disponibil, dar mai jos. Nu de alta, dar cam oricine e singur, e destul de selectiv inseamna - si atunci nu e garantat ca daca 'te sui mai sus' succesul e sigur. Te sui mai sus, astepti si faci efort, dar daca nu stii daca se merita, poate fi o munca de sisif. Si in timpul asta, te poti satura cu marmelada, nu ? Pana la urma si dintr-un mar, musti de cateva ori si aia e

dar marmelada, mai putin gustoasa, dar ai mereu ce manca!
c) si in ultimul rand, e vorba si de frica de esec - dar asta cred ca se aplica si la femei (adica merge in sens invers). Un partener potrivit din toate punctele de vedere dar si si cu mai multe plusuri, intimideaza nu din cauza lui, ci din cauza ca se pune prea mult accent pe satisfactia pe care ti-ar aduce-o. Si trebuie ceva experienta si curaj ca sa poti totusi sa abordezi persoana.
In concluzie, citatul este o sinteza cumva..
Si corolarul este ca de fapt cam oricine are un partener se poate considera ca a facut deja un compromis, caci sigur exista un mar undeva mai sus, care e si mai gustos, si mai rar, si mai frumos, si mai destept, si mai norocos etc (se poate pune sau, in loc de si-uri), un mar mai greu de gasit/cules, asa ca se multumeste cu unul aflat mai la indemana).
Ce poti sa faci ?