10 Octombrie, 2025, 06:27:43 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ghid pentru algerea ID-urilor de mess/hi5/...  (Citit de 20906 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

02 Mai, 2008, 10:56:22 a.m.
Citit de 20906 ori

viulian

Administrator
In incercarea de a face o modificare forumului (si a sugera un ID la login, in caz ca este luat cel dat de utilizator), am decis sa studiez cam ce mai e la moda in ziua de azi in ceea ce priveste 'nick'-ul.

Sinteza 'stuiului' este ca fetele prefera (in majoritate) sa isi evidentieze dragalasenia si sensibilitatea iar baietii etaleaza forta si/sau ingamfarea/nepasarea.

Inainte de generatia pink (multumesc lui just_a_tear pentru ideea cu 'generatia pink' la un comentariu pe blog), id-urile erau de obicei sugerate de paginile de web unde iti faceai cont, si asta deoarece sanse mari ca numele sa fi fost deja luat. Astfel, erau multe id-uri care contineau anul nasterii, sau combinatii intre nume si prenume (eventual doar cu initialele de la nume/prenume adaugate la celalalt).

Insa, cu noua generatie pink, id-urile au fost foarte mult retusate.

Fetele prefera finalul ID-ului sa fie o varianta de:
- dulcica (dulcik, sweet, bombonik, ...)
- itza (izza, utza, ootza, tzica, lici, ick, asha, ...)
- xxx (:*:*, l0v3, ღღღ, •º♥, ...)

Se practica de asemenea:
- inlocuirea tuturor 'i'-urilor cu 'y', 'c'-urilor cu 'k', 'e'-urilor cu '3', 'cu' cu 'q'
- 'u'-urilor cu 'oo' (cu varianta pupacioasa 'poop' <- verificati varianta 4)
- alternarea LiTeReLoR mIcI cU cElE mArI.
- folosirea setului extins de caractere: in loc de 'L' se foloseste 'ℓ'; 'И' in loc de 'N', samd...
- dublarea unor consoane/vocale.

Id-urile baietilor sunt mai putin plastice:
- numele lor, eventual cu "u'" la sfarsit
- combinatii cu 'Minune' la sfarsit
- se practica dublarea consoanelor si alternanta literelor mici cu cele mari.
- manifestari ale caracteristicilor care ii definesc (forta - 'tzos', ...), eventual cu 'superman', 'batman', si alti 'eroi'.

De asemenea, atat fetele cat si baietii au reprezentanti care aleg ID-uri reprezentand lugubrul (cf. dex online: "Care exprimă sau produce groază; care aminteşte de moarte; înfiorător, macabru, sumbru, sinistru"). Pe langa acestea, exista si categoria deprimatilor si a celor care aparent si-au pierdut speranta: emo, depressed, fallen, etc..
Mai exista si variantele coloristice 'pink' sau 'red'/'blue' in functie de starea afectiva.

Pe de o parte nu e nimic special, intr-un fel e normal ca fiecare sa-si creioneze starea sufleteasca, dar pe de alta parte am un puternic sentiment de manele combinate cu Marilyn Manson, de epatare sau cersit afectivitate, de atitudine 'nu ma dau' combinata cu 'te vreau de mor'.

Hmmm... O transpunere in virtual a realitatii nu ?

02 Mai, 2008, 05:50:12 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
hai că am râs. acum există ghid de alegere a nick-ului.  :laugh:
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

03 Mai, 2008, 09:59:39 p.m.
Răspuns #2

inda

Mai exista si variantele coloristice 'pink' sau 'red'/'blue' in functie de starea afectiva.

Adica ce? acuma dai in mine? ca numai eu sunt colorata pe aici  :D . Ah, ba da, mai este si Bllue si el are si consoana dublata  :laugh: dar ideea e ca atunci cand vrei sa te inscrii undeva iti trebuie un nume si nu intotdeauna stai zile intregi sa te gandesti cum ai dori sa te cheme in cazul in care starea ta de spirit se va schimba intr-un potential viitor.
Si apoi cine stie cu siguranta daca albastru e culoarea fericirii depline, cum sustin unii, sau a tristetii dupa cum spun altii !
Ai noroc ca aici avem doar un avatar micut si nu e ca pe alte forumuri unde ai pagina ta si poti sa ti-o colorezi cum doresti; variantele sunt multiple incepand de la romance, cu ingerasi, inimioare, floricele si pana la la dark-ul cel mai dark, trecand prin varianta money si strong  :D , ca ai vedea tu ce biografii si-ar desena lumea.
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

15 Mai, 2008, 01:19:01 a.m.
Răspuns #3

In Love

Vizitator
Era pe net un NickCreator,,bagai nick-ul si ti-l facea marpha!Dar de ceva timp cred ca l-au scos!Pentru ca site-ul promova reclame,iar lumea era interesata de nick-uri nu de reclame!

10 Decembrie, 2009, 03:00:27 p.m.
Răspuns #4

charlie

Ma intreb cati au citit si facut asa... 

Da, stiu, sunt :offtopic:
You believe but what you see
You receive but what you give

28 Ianuarie, 2010, 12:06:58 a.m.
Răspuns #5

Shake0

ghid de recunoastere a manelistilor mai bine zis  ;D