04 Noiembrie, 2025, 03:53:40 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: voi ati murit vreodata...?  (Citit de 80176 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

02 Decembrie, 2004, 09:00:55 p.m.
Răspuns #30

Lord_Saladin

Vizitator
 Sunt deacord cu ce spui, Diana.
 dar in fata multora, vorbele intelepte si scriptura sunt in van.
 dar un om revoltat, e greu a mai fii intors din nebunia sa. va continua sa se mentina asa, in revolta, pana cand se va intampla un miracol pozitiv in viata sa, care il va face sa revina la credinta. O vorba buna, un cuvant intelept, astea nu au rost in fata acestor oameni... ei asteapta lumini din cer, revelatii, minuni, etc... odata ajuns in starea de negare, doar ceva absolut evident te mai poate razgandi.

02 Decembrie, 2004, 09:17:47 p.m.
Răspuns #31

DIANA

Vizitator
ASa e, ai dreptate, insa vroiam sa nu se inteleaga din mesajele noastre ca sunt oameni care au motive reale sa se revolte impotriva lui Dumnezeu. Si nici sa astepte minuni din cer, pentru ca pentru asta trebuie sa avem inima deschisa. Si nici sa considere ca lepadarea sau revolta impotriva Lui e o virtute! (O vecina a venit intr-o zi la mama si vazand-o cuminte si plina de dragoste fata de Dumnezeu,  femeia asta i-a spus mamei mele: "Ei, de-ai sta cu mine de vorba doua zile, ai renunta sigur la credinta! Te-as convinge ca nu e buna la nimic!" No comment! :))

05 Decembrie, 2004, 01:50:31 p.m.
Răspuns #32

Deathkiss

Vizitator

Ce s-ar face lumea fara oameni ca voi?!?Auzi Diana:cine ti-a zis tie ca ma intereseaza daca Dumnezeu s-a "lepadat"sau nu de mine?Daca i-am dat motive....ce te face sa crezi ca i-as fi dat?Sau poate crezi ca sunt o pacatoasa...
 Muzafer...ce pacat ca avem un punct comun(piratii)...sa te lamuresc in legatura cu incercarile la care m-a supus Dumnezeu:nu mi-a facut nimic care sa ma determine sa renunt la El...dimpotriva:pot spune ca daca voi aveti dreptate si exista...mi-a fost alaturi de multe ori...asa cum am mai zis:L-am pierdut pentru ca L-am cautat...oare ce intelegeti voi din asta?
 Oameni renunta la El cu usurinta...nu stiu daca e asa sau nu...pot sa spun ca mie mi-a fost greu pt ca am crezut foarte mult in El...intr-un timp mi se spunea "pocaita"...
 Revolta...nu am zis nimic de asa ceva...nu ma revolt impotriva Lui...nu am de ce sa ma revolt impotriva cuiva care pentru mine nu exista...
  Eu zic sa va ganditi un pic inainte de a zice ceva despre cineva...Draga Muzafer...chiar sunt distrusi oamenii care nu cred in El?De ce?Chiar tu ai zis ca un ateu poate avea sufletul mai bun decat un credincios...Te-ai razgandit?...Si daca tot ai o credinta asa de mare si cunosti scripturile si alte lucrari despre Dumnezeu,nu ai auzit si de "chestia" aia cu:nu-i judeca pe altii caci vei fii judecat la randul tau(de El probabil)?Daca da,atunci de ce incalci voia Lui?...

06 Decembrie, 2004, 12:57:38 p.m.
Răspuns #33

Lord_Saladin

Vizitator
 Draga Deathkiss...
 Exprimarea ta denota un soi de dispret fata de mine si fata de Diana, din acest motiv, ca noi credem.Textul tau este plin de tristete... ceva din inima ta nu te lasa in pace... .
 Sfatul meu ar fii as te intorci la credinta, si sa lasi filozofiile deoparte....
 Traieste-ti viata simplu, crede, si lasa intrebarile filozofale profunde. deoparte... Pun pariu ca astea te-au indepartat de Dumnezeu .
 cat era la moda dictonul "crede si nu cerceta" era lumea mai fericita... isi vedeau oamenii de viata, de familie,  de dragoste.
 cat despre judecata... oricum, toti vom fii judecati odata si odata de catre El... si eu, si tu.

06 Decembrie, 2004, 01:07:17 p.m.
Răspuns #34

D3rb3d3u

Vizitator
Draga Muzafer,
  Nu este dreptul nimanui sa judecam oamenii. Nu e dreptul nostru sa le judecam comportamentul, credinta. Fiecare este liber sa faca si sa creada in ce doreste. Nu insista in aceasta directie, pentru ca nu vei reusi sa schimbi, catusi de putin, gandirea noastra, a fiecaruia.

06 Decembrie, 2004, 01:41:36 p.m.
Răspuns #35

Lord_Saladin

Vizitator
 Continuati atunci, fiecare, pe drumul vostru. Eu macar am constiinta curata ca am incercat sa va spun ca nu e un drum bun, asa cum am stiut.
 Nu voi fii tras la socoteala la Judecata de Apoi ca nu v-am avertizat.
 Sa fiti iubiti !

06 Decembrie, 2004, 02:08:44 p.m.
Răspuns #36

D3rb3d3u

Vizitator
  uhhh...dar ce este aici? spovedanie? confesional ? Daca avem nevoie de spovedanie, mergem la preot, sa ne indrume si sa ne "ierte", asa ca, nu iti mai fa procese de constiinta in aceasta privinta :)
  Toate mesajele tale au substrat religios... si poate, dupa parerea mea, deranjeaza pe altii, care nu iti impartasesc aceasi credinta.

06 Decembrie, 2004, 05:55:49 p.m.
Răspuns #37

DIANA

Vizitator
Draga Der,da-mi voie sa iti atrag atentia ca esti la topicul "Credinta"! Deci nu..."Necredinta"!.
Muzafer are dreptate: cei ce credem avem datoria sa facem tot ce ne sta in putinta sa ii aducem si pe ceilalti la credinta.  Uite, eu sunt convinsa ca Muzafer se roaga pentru voi (o voi face si eu!) si ca, mai devreme sau mai tarziu veti renunta la razvratirea asta fara sens. 
« Ultima Modificare: 06 Decembrie, 2004, 06:07:21 p.m. de DIANA »

06 Decembrie, 2004, 06:03:42 p.m.
Răspuns #38

D3rb3d3u

Vizitator
Draga Diana,
este dreptul meu sa cred in ceea simt eu ca este mai bine pentru mine. Nu sunt ateu sau altceva, cred in Dumnezeu, dar nu aveti nici un drept sa impuneti altora idei despre credinta. E treaba mea, si doar a mea, daca maine voi trece la budism, sau alta religie, sau daca vreau sa ma rog la idoli.  Nu aveti harul bisericesc sa tineti prelegeri in aceasta directie.
  In alta ordine de idei, hai Basescu !

06 Decembrie, 2004, 06:30:55 p.m.
Răspuns #39

DIANA

Vizitator
De acord. Tocmai de aceea as prefera sa stiu in ce CREDETI voi, nu in ce NU CREDETI!
De altfel, prin mesajul trecut spuneam tocmai ca noi renuntam la incercarea de a va convinge de ceva si ca lasam asta in seama lui Dumnezeu. Cu toata increderea ca El stie ce sa faca si chiar va face!
(Se pare ca s-au format doua tabere: una formata din cei ce cred si una formata din cei ce vor crede! :P si in conditiile astea, zau ca dispretul lui Deathkiss aruncat asupra noastra nu mai are nici o importanta!)

06 Decembrie, 2004, 06:36:44 p.m.
Răspuns #40

cv

Vizitator
Iar am ajuns aici :( Sa pastram linia topicului. Nu-i cazul sa intram in polemici. De ce trebuie sa ne dispretuim pentru ca suntem sau nu credinciosi? 

06 Decembrie, 2004, 06:38:31 p.m.
Răspuns #41

DIANA

Vizitator
Da, Minerva, ai mare dreptate! Eu imi cer scuze ca am deviat de la subiectul initial. Dar ce am scris, ramane scris!

06 Decembrie, 2004, 06:41:54 p.m.
Răspuns #42

D3rb3d3u

Vizitator
Se intituleste a avea prejudecati. Pana nu scapam de prejudecatile epocii regretatului, nu reusim sa evoluam. A se face diferenta intre bun simt si prejudecata.

06 Decembrie, 2004, 07:10:47 p.m.
Răspuns #43

Lord_Saladin

Vizitator
 "Regretatul " nu prea le avea cu credinta defel... dimpotriva, a daramat la biserici "intr-o veselie"...
 Ok, eu si Diana suntem "cavaleri cruciati", ce incercam sa ne impunem punctul de vedere prin taisul cuvantului. Dar si voi faceti acelasi lucru.... la urma urmei, topicul a fost deschis ca un topic profund antireligios, de catre Furia Ingerului...
 Trebuia sa ii raspund... si lor, si tie.
 Nu va vrem raul, va vrem binele...
 TREZITI-VA, SI NU MAI TRAGETI SI ALTI NAIVI IN URMA VOASTRA.

06 Decembrie, 2004, 07:12:54 p.m.
Răspuns #44

DIANA

Vizitator
Dragule Muzafer, nimic nu ar putea sa fie mai inaltator decat a fi "cavaler cruciat" in campul lui Dumnezeu, nu-i asa?  ;)