11 Octombrie, 2025, 11:12:38 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Iubirea contemplativa  (Citit de 3233 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

20 Iunie, 2008, 09:06:32 a.m.
Citit de 3233 ori

Just

Exista ,dupa spusele unui scriitor, si o astfel de iubire. Este aceea care se manifesta doar pentru a face impresie asupra celorlalti sau exista doar pentru a fi reprezentata pe scena in fata spectatorilor.

Iubirea contemplativa face ca persoana implicata sa-si manifeste sentimentele in fata publicului asteptand mereu aplauze si vorbe de admiratie fata de felul sau de a se comporta cu partenerul .

Cei in cauza se comporta astfel in mod constient sau involuntar ? Ati asistat vreodata la un astfel de spectacol ? Greseste scriitorul cand spune " iubire contemplativa " ?
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

20 Iunie, 2008, 11:32:25 a.m.
Răspuns #1

Cruella

Oh da!!!
Exista astfele de iubire, si da este un fel de iubire.
Nu doar ca am asistat la un astfel de spectacol, ci l-am trait pe pielea mea (rani vechi, fostul prieten gay...). Da, in felul lui ma iubea, simteam asta. Si toata lumea stia asta. Inclusiv amicii nostri comuni, grupul de homosexuali. Dar totusi tind sa cred ca este un comportament constient, nicidecum involuntar. Toata lumea trebuia sa stie ce mult ma iubeste, inclusiv eu. Inclusiv parintii lui. Inclusiv rudele din tara.
Chiar si cind eram singuri isi exprima sentimentele (doar verbal, evident...). Acum ca stiu ce se intimpla cu el, stiu si de ce ma "iubea contemplativ". Si imi place expresia. Nu cred ca scriitorul greseste cind spune asta. Chestia asta e foarte periculoasa, iti da iluzia ca traiesti intr-o lume perfecta, intr-o relatie perfecta, cu partenerul perfect. Si cit ai clipi, totul dispare dintr-un motiv sau altul. El iubeste in continuare la fel de intensiv. Pe altcineva. De fiecare data pe altcineva. Dar lumea stie ca el iubeste... incontinuu...
My imaginary friend says you are crazy!