Omul valoreaza ceva. Mai mult sau mai putin, nu o sa stie niciodata valoarea sa. Imaginati-va ca 3 prieteni il vorbesc pe al 4 lea...Numai cuvinte de lauda, si la un moment dat, unul din ei are relevatia: "ce om de valoare e x-ulescu", si ceilalti ii dau dreptate. Astia 3 oameni, il stiu pe x-ulescu doar de la pescuit. Nu il cunosc cum se comporta in familie, poate ca lui x-ulescu are ca fetish damele imbracate in latex, poate ca x-ulescu uraste ratzele albe. Ideea e simpla, atata timp cat nu cunosti un om, nu poti sa ii dai o valoare. Daca ai sti si alte chestii despre el, poate ca nu i-am mai acorda aceasta "valoare". Toti oamenii fac ceva "minunat", pentru ca este in natura omului sa dea bine in fata celuilalt seaman. O face gratis, asteptand rasplata, fie ea doar verbala. Sunt putini oameni care au facut ceva pentru binele alora, in ciuda defectelor lor, si pe care istoria i-a declarat oameni de "valoare", la multe sute de ani de cand au murit.
Despre valoarea care ne-o dam singuri, nu este mult de spus. Cateodata ne creditam prea mult, iar de alte dati mult prea putin. Oricum am da-o...nu vom ajunge niciodata sa ne cunoastem valorea.
PS: nu toti avem timpul si nici rabdarea de a studia omul. sutem oameni la randul nostru, si nu toti ne-am nascut filozofi, doar ne place sa ne credem. atata tot.