Furia e normala pana la urma, dar probabil se poate preveni daca cumva te detasezi de ceea ce te enerveaza: munca, anturaj, masina care nu merge, vecinii nesimtiti, etc.
Eu foarte multa vreme am avut grija de masina. Orice mica problema, o reparam imediat, dar fiind o Dacie veche, ajunsesem sa repar mai mult decat sa merg cu ea. Si ma enervam la culme.
Pana la urma, am acceptat ca mi-a fost bine cu ea, am cutreierat toata tara, dar cumva, m-am detasat putin, si a devenit si ea parte din lista de prioritati, si daca altceva e mai urgent, nu bibilesc la toate prostiile sau sa pierd timpul.
De asemenea, m-a enervat intr-o zi zgomotul tembel facut de ghena pe care un vecin arunca pe semne niste obiecte dure. Atat de rau, incat am iesit din casa si am luat blocul la picior - s-a rezolvat pana la urma, erau nervosi caci cedase un dulap si li se sparsese multa vesela. Si o parte o aruncau. Ma rog, nu se gandisera si ei probabil.. M-am oferit sa-i ajut sa se debaraseze de ea.
Dar furia poate fi controlata insa de toti oamenii sanatosi

chiar multi si-o reprima - ceea ce e putin nesanatos, caci pe lunga durata, apar dureri de cap, de stomac, de oase, samd. Din cand in cand trebuie sa spui ceea ce te deranjeaza, intr-un mod civilizat - nu se va intampla nimic rau.
Cum ar trebui sa se comporte anturajul ? Sa imi dea pace - aia ar trebui sa faca

- sa nu ma iau si de ei.
O modalitate eficienta de a potoli furia, asa, generic, nu prea e... depinde de la caz la caz.
Cea mai mare sursa de furie este cand ceva la care tii tu extraordinar de mult este tulburat. Eu tin mult la liniste de exemplu, si la corectitudine. Daca unu face galagie, sau vrea sa se bage in fata mea la coada, ma scoate din sarite. Adica evident ca si eu vreau sa fiu primu servit, dar inghit in sec, si stau frumos la coada, si acuma vrea altu care sa se bage in fata ? Nu nene, treci la coada. Deci cum ziceam, cea mai buna modalitate de a nu te infuria (deci nu de a te calma dupa), este sa te detasezi putin de ceva-urile la care tii extraordinar, astfel incat sa nu te mai enerveze cand sunt tulburate. Dar na, e greu.
Voi cum procedati ?