de obicei cand prietenia precede dragostea, care va sa zica, cand setimentele de profunda si devotata prietenie depasesc o anumita limita si evolueaza spre iubire, apare teama...teama de a pierde caldura si siguranta oferite de prietenie.
nu stiu exact in ce masura poate exista o relatie de prietenie pura intre doua persoane de sex opus, prietenie libera de mult prea inradacinatele instincte sexuale, insa am observat ca in majoritatea cazurilor exista teama de a merge mai departe... as indrazni sa cred ca asa se intampla si in cazul de fata. e clar ca exista intre voi doi intelegere, dovada ca va faceti destainuiri; e clar ca va simtit bine unul in prezenta celuilalt, dovada ca v-ati pertrecut ultimul an mai mult impreuna. refuzul ei nu poate fi deci decat un produs al nesigurantei, ceea ce nu e tocmai lipsit de logica. exista riscul ca implicarea intr-o relatie amoroasa sa schimbe ceea ce aveti deja si nu tocmai in bine...
spunea cineva pe site ca iubirea si prietenia merg mana in mana....eu tind sa cred ca este adevarat, insa numai atunci cand se dezvolta simultan, in interdepandenta. in caz contrat se pot exclude reciproc.
sa-ti dau un exemplu: aveam in liceu doi colegi, un tip si o tipa, evident, care in scurt timp au devenit prieteni apropiati. ieseau impreuna, se distrau impreuna, se sfatuiau. in cele din urma au inceput sa-si puna aceeasi intrebare ca si tine "oare poate fi mai mult?" si-au luat inima in dinti si au facut urmatorul pas. din cate imi amintesc eu, au fost impreuna (un cuplu adica) aproximativ trei saptamani, dupa care s-au despartit subit si pret de cateva luni se evitau unul pe altul constant. i-am intrebat pe fiecare in parte ce s-a intamplat si amandoi mi-au raspuns la fel de evaziv..."n-a mers". in cele din urma am reusit sa reunim oarecum gasca, insa ei doi n-au mai fost niciodata atat de buni prieteni ca inainte.
tu ar trebui sa iti analizezi bine sentimentele, sa fii sigur ca ceea ce simti pentru ea nu e un simplu instinct, o traire de moment. ea se pare ca nu e dispusa sa-si asume riscul de a pierde ceea ce aveti deja...tu cat de departe esti dispus sa mergi pentru a-ti atinge telul? si care e, mai exact, telul tau?