04 Noiembrie, 2025, 10:33:28 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Calitatea subiectelor pe forum.  (Citit de 57912 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 August, 2008, 06:34:15 p.m.
Răspuns #30

viulian

Administrator
Am in plan niste subiecte interesante care sa aduca mai multi vizitatori :) si participanti la discutie, dar fiecare cauta ce vrea, si nu se stie daca gasim o solutie sa-i impacam pe toti...

07 August, 2008, 06:40:10 p.m.
Răspuns #31

lumycriss

Vizitator
Pai nu le mai pastra in faza de "intentie" si posteaza-le mai repede!  :D Vezi tu mai tarziu cine e interesat si cine nu, desi ma indoiesc ca n-o sa se gaseasca nimeni sa comenteze!  8)
« Ultima Modificare: 07 August, 2008, 07:06:47 p.m. de lumycriss »

17 August, 2008, 09:46:47 a.m.
Răspuns #32

alexia

Surpriza a fost Alexia. Bun regasit, Domnita! De dorul tau am cautat o poveste si am scos-o la lumina acum ceva zile ;) Ehee... vremuri

Nu m-am putut abtine sa nu raspund!

Draga Hangita, eu nu am revenit pentru ca niciodata nu am plecat. Am fost mereu prin preajma dar mai "zgarcita" la scris si asta doar pentru ca nu am avut timp. Insa tot timpul am fost preyenta si cu mult drag citesc randurile tuturor, indiferent daca sunt pe forum sau pe blog-uri. Fiecare nou venit care si-a lasat degetele sa scrie povesti m-a incantat si fiecare prieten care mi-a amintit de vremurile de altadata mi-a mangaiat sufletul. Si de un lucru sunt sigura: cata vreme vor exista cuvintele, acest loc minunat nu va muri!
          Va salut pe toti cu mult, mult drag!
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

17 August, 2008, 10:52:04 a.m.
Răspuns #33

George Ene

Îţi retrocedez salutul, cu aceleaşi stimă şi respect (dar şi... iubire), prinţeso!
Fii bună şi nu ne mai părăsi! Să ştii că vreau să te văd prezentă zilnic, pe forum.
Am această ambiţie. Şi dacă te-o lăsa inima (sau soţul - poate greşesc), eu zic să reluăm dialogurile noastre "de taină" (în direct), în care tu erai prinţesa, iar eu cineva, un zburător prin noapte, care-ţi dam târcoale în... versuri. Doamne, ce vremuri!
« Ultima Modificare: 17 August, 2008, 10:54:13 a.m. de George Ene »
E cantu dinoscitur avis

14 Octombrie, 2008, 11:45:12 p.m.
Răspuns #34

viulian

Administrator
Saluti,

Pentru inceput, va rog sa priviti graficul atasat la finalul topicului. Reprezinta numarul mediu de pagini citite de catre un vizitator.

Daca in 2007 (cam in aceeasi perioada a anului), un vizitator citea cam 8 pagini la fiecare vizita, in prezent media a scazut alarmant la 4 pagini pe fiecare vizita.

Ceea ce ma face sa ma gandesc la calitatea subiectelor de pe forum:
a) subiectele nu au profunzimea necesara, de multe ori se discuta banalitati. Cine are chef sa citeasca banalitati ?
b) s-au publicat foarte putine poezii in ultima vreme - erau multi vizitatori care citeau poezii de dragoste, acum nimic. Aici am cateva idei, de revitalizare a paginilor cu poezii, si de categorisire a lor. Ar trebui un alt sistem de postare, cu posibilitatea de a comenta fiecare poezie si de asemenea de a vota o poezie.
c) Board-ul 'Zona libera' are 15000 de mesaje - oricare din celelalte boarduri are sub 6000 mesaje in total. Pe semne aria de discutii despre Iubire e destul de ingusta  :-\ ?

Forumul pe de alta parte, e putin varzuca:
a) Avem o rubrica mare de poezii, dar e dificil pentru cineva sa citeasca poeziile la rand. Nu exista nici o modalitate de vot a lor (sa poti sa sortezi dupa 'calitate') si de asemenea foarte putine au taguri adaugate incat sa se poata naviga usor la categorii asemanatoare cu poezia citita in curent.
b) Categoriile sunt putin interclasate si putin antagonice: credinta nu prea are de a face cu arta de a face dragoste, psihologia nu acopera si filozofia, iar zonele de anunturi / libera / noutati nu sunt delimitate.
Daca la poezie as avea mai mult de munca (de ordinul a o luna, doua, trei, de restructurat), la cea legata de categorii as putea rezolva mai repede, dar nu prea stiu exact cum sa le grupez. Ar trebui cumva pe zone de interes:
a) Zona cognitiva (filozofie / psihologie / credinta) - aici as strecura si o zona mica de psihanaliza - cateva articole la inceput.
b) zona de creatie literara (de refacut complet)
c) zona de cafenea (grupurile, anunturile, zona libera);
d) zona sexuala (arta de a face dragoste / articole legate de sexualitate / boli cu transmisie sexuala / idei despre agatat / cucerit - eventual sfaturi de la cei deja experimentati.

Fiecare zona de mai sus ar trebui sa aiba o arie desemnanta intrebarilor / problemelor.. in functie de necesitati. La filozofie, cam toata aria ar fi legata de intrebari si probleme nu :) ?

In principiu, indicatorii de performanta a forumului sunt in scadere, ceea ce ma alarmeaza; ar trebui luate masuri. Exista cateva topicuri asemanatoare acestuia (cum sa revitalizam forumul, topicul lui escu despre ce nu-i convine lui, samd), dar cumva niciodata nu s-au propus solutii concrete.

Ce pot sa fac eu:
a) M-ar tenta sa schimb si regulamentul, incat posturile confuze - fara o idee centrala deslusibila (prin asta facand dificil de urmarit un topic in general) sa fie sterse de la bun inceput. De asemenea kitch-ul sa nu fie tolerat - fiindca na, net-ul e plin de kitch-uri.
b) analizez solutia de a da dreptul fiecaruia sa poata modifica tag-urile atasate topicurilor. Deocamdata codul are ceva probleme, care ar face ca informatia suplimentara adusa sa nu fie utilizabila imediat.
c) Ma gandesc ca pagina ar avea nevoie si de niste animatie ceva, pana la urma daca toate celelalte site-uri sunt 70% flash, si 30% content, cand vizitatorii observa totul content, s-ar putea sa fie busculati si sa considere forumul ca fiind vechi. Stiu si eu ?

Prin urmare solicit cat se poate, idei suplimentare - cat si punerea pe tapet a problemelor intampinate cu forumul / cu subiectele (sau cu lipsa lor) / tot ceea ce v-a placut cat si ce nu v-a placut , deoarece nu putem lua masuri de redresare decat daca stim cat mai bine, si cu totii, ce se intampla.

In anticiparea unui forum placut si plin de subiecte interesante,
Va multumesc,

15 Octombrie, 2008, 12:34:05 a.m.
Răspuns #35

inda

Hai sa spunem ca vor aparea niste idei "stralucitoare" insa munca tot tie iti revine !

Inca nu prea am idei, ca daca aveam veneam cu ele pana acum, dar referitor la ce ai spus tu despre sortarea partii de creatie literara cred ca va fi cam greu. Fiecare este subiectiv, tu nu agreezi versul alb, eu nu-l agreez pe cel cu rima  :D Cine poate spune care este calitatea unui text? Daca se va vota doar de catre userii de aici nu prea cred ca vor fi atat de multe voturi incat sa se poata face un clasament, adica voteza 10 persoane (exemplu) si ne vom trezi cu o multime de texte care au acelasi punctaj. Parerea mea este ca daca tot vei incerca sa faci posibil un sistem de vot, sa le fie permis vizitatorilor sa voteze chiar fara sa fie useri. Asta ar creste numarul voturilor si s-ar putea face mai usor o delimitare. Sau clasamentul sa fie facut in functie de numarul de citiri al textului respectiv cu toate ca nici asta nu este relevant, s-ar putea sa fie un titlu incitant, pagina sa fie deschisa de multe ori insa continutul sa nu fie demn de luat in seama. Sau sa fie clasificate dupa autor? doar ca in cazul acesta se va pierde mult din continuitatea subiectelor (acolo unde ea exista).
Ma gandesc ca daca este posibila chestia asta cu clasamentul in functie de voturi ar fi mai usor sa ne dam seama ce anume doreste lumea sa citeasca !

Ne tot legam de problema pozelor cu copii. Si ei tot din dragoste provin (ma rog, o buna parte). Unii agreeaza acest gen de poze si subiecte, altii nu. Poate n-ar fi lipsit de importanta sa se creeze o zona unde sa-si aiba si ei locul  :)

Cam atat deocamdata, daca imi vine vreo idee peste noapte o sa spun !
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

15 Octombrie, 2008, 03:33:11 a.m.
Răspuns #36

Lorelei

Legat de zona literara - eu cred ca un sistem de evaluare, fie el subiectiv, e mai bun decat niciunul. Macar incurajeaza emulatia si descurajeaza mediocritatea. Propun sa fie anonim, daca se poate, altfel multi nu vor indrazni sa dea calificative "mici", de teama ca-si vor pierde din potentialul de imagine.

De acord cu o zona de filozofie-psihologie-religie-poate si stiinta in general (fizica, matematica, astronomie etc, toate sub umbrela Stiinta).

Eu propun inca ceva. Nu-mi dau seama daca e fezabil, numai tu, iulian, ne poti spune. Eu in locul tau as ruga pe cineva exterior forumului (daca ai pe cine), cineva care sa aiba timp, rabdare, un IQ peste medie si detasare de forum, deci cineva care nu a scris niciodata aici, sa ma ajute cu urmatoarea chestie. Ii faci user, de pe care nu se va posta niciodata, cu puteri de moderator sau administrator, asta tu hotarasti, care va avea dreptul sa intervina pe oricare post al oricui si sa scrie cu rosu sau cumva distinctiv insemnari de genul "post incoerent" sau "greseli impardonabile de ortografie" sau "limbaj mirc" etc. Atat. Deci cumva o evaluare exterioara, rationala, detasata, care sa ne ajute pe toti pe de-o parte sa scriem consistent, coerent si substantial si, pe de alta parte, sa recunoastem atunci cand suntem incoerenti, grabiti, scriem de dragul de a scrie fara sa avem ceva de spus, scriem ilizibil etc. De asemenea, propun ca nimeni de pe forum, nici macar moderatorii sa nu afle vreodata identitatea persoanei, sa o stii doar tu, altfel intram intr-un cerc vicios al bisericutelor si preferintelor si pris-parti-urilor. Stiu ca suna utopic ceea ce spun. Nu stiu daca tu cunosti pe cineva care sa aiba atributele necesare, si daca le are, sa isi dedice zilnic 15-30 min pentru a face lucrul asta. Insa e clar ca nu ai nevoie de indicatori ca sa vezi cu ochiul liber ca forumul lasa mult de dorit din punctul de vedere al calitatii in ultima vreme. Si e pacat. In loc sa fie un loc unde sa venim sa scriem cu drag, sa ciocnim idei, sa cream si sa ne simtim inspirati, devine un loc plat si sters, mediocru, in care orice incercare de revigorare e doar o furtuna intr-un pahar cu apa.

Si o ultima propunere: moderatorii sa fie ceva mai duri, sa atraga atentia asupra posturilor incoerente, asupra platitudinilor, asupra kitsch-ului, sa stearga topicuri daca e nevoie, sa editeze posturi etc. Si sa revenim la buna traditie a plusurilor si minusurilor, macar asa cine se vede apreciat pentru calitatea posturilor se va simti stimulat sa persevereze, iar cine se simte sanctionat va incerca sa indrepte ceva, poate.

Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

15 Octombrie, 2008, 08:07:11 a.m.
Răspuns #37

lumycriss

Vizitator
Întrucât acesta este primul forum care mi-a captat atenţia într-atât încât să-mi doresc să vă citesc mai mult şi să-mi exprim şi eu ideile de fiecare zi în calitate de membru activ, nu ştiu care ar fi parametrii normali de funcţionare a acestuia. Am observat, în schimb, şi eu "anemia" şi "placiditatea" dominante, exprimându-mi în mai multe posturi dezamăgirea. Am fost însă repede apostrofată de unii useri, dintre care ţin să-l amintesc pe Escu, care a încercat să scuze inactivitatea de pe forum prin "concedii, lipsa de timp, plictiseala, vara...", şi parcă reproşându-mi într-un fel: "dacă te inregistrai toamna, ai fi descoperit altceva..." Dar uite că toamna a venit, iar lucrurile nu par să se fi ameliorat. Ba din contră, am înţeles că situaţia este aşa de multă vreme (am mai răsfoit în ultimul timp topicuri mai vechi pe aceeaşi temă...), iar lucrul acesta nu poate decât să mă întristeze... Totuşi, am încredere în posibilitatea unei revitalizări, şi voi face tot posibilul să îmi aduc şi eu contribuţia. :)

15 Octombrie, 2008, 08:31:39 a.m.
Răspuns #38

sunshine

Din pacate acesta este adevarul .Acum 3 ani cand m-am inregistrat pe acest forum, eram atat de singura si imi doream enorm sa vorbesc ,sa tin legatura cu cineva ca sa nu-mi pierd mintile. Mi-am gasit aici linistea si am inteles ca merita viata asta traita cu orice sacrificiu . Este adevarat si ca, acum 3-4 ani, era o "nebunie" de activitate pe forum dar...cum am spus, viata trebuie traita si multi dintre noi si-au indreptat pasii pe un drum care nu le mai permite sa fie la fel de activi aici. Eu am ramas dar am ales sa stau mai retrasa data fiind media de varsta a celor inregistrati  in ultimul timp si "inchiderea gurii" unor membri care si-au dorit sa-si exprime sentimentele si nu au reusit de prima data. Amintesc si de unii membri  cu har ,lasat de D-zeu, care nu accepta mediocritatea celorlalti. Exista mesagerie  privata si se pot lasa acolo parerile personale, fara a leza orgoliul in fata tuturor.Poate asa toti vom citi mai bine inainte sa postam ce am scris. Si eu am recitit tot ce am scris cu ani in urma si imi pare rau ca nu pot reveni sa corectez unele greseli facute din graba si din teama sa nu uit vreo idee.
 Nu consider ca activitatea mea pe forum este mare dar am incercat sa scriu aici tot ce nu am putut discuta cu altcineva iar daca postez din ce in ce mai rar este pt ca mi-e teama de "bunavointa" celor mai tinerei care citesc si inteleg altceva decat se scrie ( asta e limba romana, cu multe subintelesuri).

Este  fenomenala ideea Nicoletei, chiar nu exista nicio scuza pt un elev de liceu sa faca atatea greseli , gramaticale si in modul de  exprimare...daca ar citi cu atentie macar putin din creatia de pe forum, ar invata unele reguli gramaticale si forme literare pe care ar fi trebuit sa le stie din clasa a v-a. Eu una recunosc , am invatat de la voi multe ,am aprofundat si mi-am corectat expresii literare . Deci se poate :)

Iulian, tot respectul si...spor la treaba ;D
« Ultima Modificare: 15 Octombrie, 2008, 09:38:35 a.m. de Sweeney Todd »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

15 Octombrie, 2008, 09:00:46 a.m.
Răspuns #39

viulian

Administrator
@lorelei, faina ideea cu corectatul anonim!

Despre mesageria privata, da, am auzit despre o gramada de chestii care circula pe mesagerie - si as vrea sa spun ca daca un post public poate fi analizat si criticat (sau aprobat), un mesaj privat nu il stie decat expeditorul si destinatarul. Foarte multe intrigi (care dadeau in paranoia) s-au tesut pe mesageria privata [si asta doar din cate am mai auzit si eu de la unul si altul, imi amintesc un caz cu membru care a ales in public sa plece, apoi s-a intors cu niste clone si a inceput sa posteze ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, deconspirat apoi de un alt membru din gresala - trezindu-ma cu mesaje sa rezolv cat mai repede problema!]. Adica haideti oameni buni, ce-i asta ?

Forumul nu e reprezentat de cativa indivizi care trimit mesaje private. Si repet! Daca primiti vreun mesaj privat care va lezeaza cumva, intruziv, sau oricum, deplasat, nu ezitati sa il raportati. Sub fiecare mesaj privat exista un link "raportati catre administrator" (sau asa ceva). Doar eu primesc acele notificari (nu si moderatorii cum se intampla in cazul raportarii posturilor publice). Asa ca puteti raporta si moderatorii - fara teama ca ei vor afla :) [adica vor afla, dar de la mine, sa se potoleasca].

Stiti ? Cam cum scrie in email-ul firmelor mari, semnatura atasata automat tuturor mesajelor care se trimit: "opinia exprimata de acest email poate sa nu reprezinte si opinia firmei.". Cam asa ar trebui interpretate si mesajele private. Mesaje private de la cativa membri nu reprezinta in mod automat atitudinea forumului.

15 Octombrie, 2008, 09:17:25 a.m.
Răspuns #40

lumycriss

Vizitator
Acordarea de calificative anonime creaţiilor literare mi se pare o idee bună... şi nu prea. Nu cred că o poezie poate fi evaluată printr-o simplă notă, mai nimerit mi se pare un sistem, revin, tip cenaclu, în care doritorii să îşi exprime impresii, interpretări, sugestii. Ar fi bine ca cele două modalităţi de evaluare să funcţioneze în paralel. :)

15 Octombrie, 2008, 11:59:31 a.m.
Răspuns #41

Escu

Global Moderator
Despre utilizatori:

Am vazut ca ziceati de bisericute si mici grupulete. Parerea mea este ca vor exista si de acum in colo. Exista de cand lumea, din cauza simplului fapt ca x posteaza ceva ce nu-i place lu' y si z. Ideea e sa gasim numitorul comun, ceea ce ne-a adus impreuna pe acest forum.
Mie personal nu-mi plac pozele animate (cu sclipici cum zicea cineva), nu-mi plac manelele puse la "ce muzica asculti", nu-mi plac persoanele care se plang in continuu dupa ce au primit sfaturi de la toata lumea. Nu-mi plac persoanele care nu asculta de sfaturi si in ciuda la tot ce li se spune, continua cu ale lor.
Nu am comentat si nici nu am spus public chestiile astea. Banuiesc ca deranjeaza pe multa lume, dar am preferat sa tac decat sa nasc divergente.
Acum poate ca o sa spuneti celebra replica: "daca nu-ti convine, nu mai citi". Consider ca-i mai bine sa discutam deschis si sa ducem o campanie de prevenire decat sa tacem si sa ne facem ca nu-i nici o problema.

Despre forum in general

In principiu sunt de acord cu reorganizarea forumului in ceea ce priveste categoriile si topicele. Sunt convins ca puntem sa mai mutam sau sa mai stergem din ele. In ceea ce priveste mediocritatea posturilor, unii dintre noi au talent sa scrie, altii mai putin. Acum, voi vreti sa separam alea bune de alea rele. Acum oare, putem noi sau anonimul ala sa intre in pielea autorului si sa inteleaga ce a vrut de fapt autorul sa transmita? Banuiesc ca nu. Poate ca nu am inteles eu bine, dar fiecare scrie intr-un stil propriu, pe care nu toata lumea il poate intelege. Acum daca facem un board cu Critica, apai acolo putem comenta si ne spune parerile, fara ca autorul sa se supere.
Utilizatorii trebuie incurajati sa scrie.

Let's put a smile on that face!

15 Octombrie, 2008, 01:09:26 p.m.
Răspuns #42

Lady Allia

Despre acest subiect s-au deschis foarte multe topicuri, iar asta pot sa spun ca oarecum ma bucura, oarecum ma intristeaza.
De ce?
Pentru ca se putea lua in considerare inca de pe atunci aceasta fata a problemei. Care? Forumul este..."ranit, bolnav"..."sufera", iar cei care ii sunt fideli, apropiati si care se simt parte a lui pot sa-l ajute sa se "vindece".

Vad ca Iulian a gasit oarecum un remediu si inca unul bun, insa ideea lui necesita multa munca, atentie si sacrificii din partea lui Iuli, iar noi va trebui sa il ajutam cat de mult vom putea...fiecare cu ceea ce stie (mai ales ca si asa el acorda mult mai mult timp decat poate ar trebui acestui forum  :P).
Eu sper insa sa se poata, sper ca remediul sa fie realizabil,  iar LoveTime sa isi imbrace hainele noi si asortate  :) cu bun-gust.

Ideea lui Lorelei mi-a placut si mi se pare foarte buna. As spune ca da...e utopica, dar e deosebita, iar daca s-ar putea aplica cred ca ar da rezultate eficiente!
Daca nu mereu, macar un timp acel moderator va fi detasat de membrii...si am convingerea ca va putea oarecum sa "faca ordine in idei".

Partea cu literatura e...nu stiu... delicata. E adevarat ca putem sa ne spunem parerea referitor la un text si e adevarat ca mai multe idei pot ajuta autorul, dar oare Sweeney nu are dreptate?

"putem noi sau anonimul ala sa intre in pielea autorului si sa inteleaga ce a vrut de fapt autorul sa transmita? Banuiesc ca nu. Poate ca nu am inteles eu bine, dar fiecare scrie intr-un stil propriu, pe care nu toata lumea il poate intelege."

Poate am reusi sa il ghidam pe cel care scrie, poate am reusi doar sa il indepartam pe cel care scrie de la mesaj... - nu stiu - , dar stiu ca o parere nu ar trebui sa deranjeze, chiar daca e contrara asteptarilor.
In mod normal cel care scrie trebuie sa stie ca va primi si critici, deoarece nu are cum sa fie pe toate gusturile literare ale cititorilor.
Eu sunt si pentru notarea sau acordarea de calificative a textelor...intr-un fel ar ajuta la un fel de progres personal...zic eu.

Am sesizat si ideea Indei referitor la deschiderea unor topicuri speciale pentru imaginile cu si despre copii. De salutat ideea si...as mai adauga sa cadeti toti moderatorii si administratorul de forum asupra unei idei generale, pentru ca deja directia in care se merge cu aceasta "problema" de pudism in privinta imaginilor cu copii este mult mai mult decat absurda si...ilogica.

In rest...vreau sa stiti ca indiferent de "simpatii" sau de "antipatii" ma bucur ca acest forum a ramas ceea ce s-a vrut a fi: un forum cu oameni de calitate care se autosesizeaza si se vrea a persevera catre ceva bun!

Chiar daca uneori nu sunt de acord cu unele pareri sau useri, asta nu inseamna ca forumul nu mi-e drag sau ca atunci cand acele persoane au pareri bune si obiective nu stiu sa le recunosc calitatea - din contra - ma bucur! De ce?
 Pentru ca pentru mine acest forum este si a fost ceva deosebit si il vreau in continuare ceva frumos!
Intalnirea mea cu LoveTime si cu membrii lui s-a facut intr-un moment greu din trecutul meu si aici am gasit un fel de liniste, acceptare, bucurie, relaxare si bineinteles intelegere si prietenie!
Chiar daca pe moment eu nu pot activa atat cat mi-ar placea, asta nu inseamna ca daca ar fi cazul nu am sa pun mana sa dau tot ce e mai bun!

Va felicit pe toti pentru idei si pentru ca in sfarsit am inteles cu totii ca e mai bine sa facem ceva pentru ca nu este ceva trecator ci ceva care necesita atentia noastra a tuturor!

15 Octombrie, 2008, 06:03:32 p.m.
Răspuns #43

inda

Revin la partea literara. Daca intr-adevar va fi posibil ca textele sa fie comentate si notate cred ca ar trebui ca aceste comentarii sa apara asa ca si cele din blog, nu in ideea de moderare, ce e scris ramane scris ci in ideea de aspect. Daca cineva incepe sa scrie sa spunem, o poveste, scrie o parte din ea la un moment dat, continuarea peste o vreme, iar daca notele si comentariile vor aparea ca si raspunsuri la topicul respectiv se va pierde coerenta.
   Referitor la comentarii si la note, desigur nu toate vor fi pertinente, asa cum nici textele scrise nu vor fi toate demne de lauda. Este normal ca mesajul textului respectiv sa nu fie receptat asa cum s-ar astepta autorul dar asta nu este intotdeauna ceva rau. Insist pe ideea ca si cei care vin doar sa citeasca sa poata face comentarii si da note. Sigur, asta va implica mai multa atentie si munca din partea moderatorilor.
   Sa presupunem ca toate acestea ar putea fi realizate, problema de fapt este alta. Noi ne tot agitam cum sa interactionam cu scrierile respective, dar adevarata problema este sa facem ca ele sa existe.  :)
   Cred ca ar trebui sa se puna mai mult accentul pe partea de  "alte stiinte" pentru ca doar o parte din cei care vin aici doresc sa citeasca literatura. S-ar putea ca celorlalti, daca ne axam prea mult pe asta, ce se intampla aici sa le para stiu eu... efeminat sau un fel de dulcegarie. Iulian avea treaba cu magazinele pentru femei si voia unele cu suruburi. Poate n-ar fi lipsit de importanta sa ne gandim si la partea asta. Ceva ce sa atraga si persoanele de genul masculin, altceva decat frumusetea, desteptaciunea, delicatetea, .... ( aici vin insirate muuulte calitati) femeilor de pe acest forum  :angel:
« Ultima Modificare: 15 Octombrie, 2008, 06:07:04 p.m. de inda »
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

15 Octombrie, 2008, 09:46:39 p.m.
Răspuns #44

Semiramis

Global Moderator
forumurile sunt spaţii virtuale dedicate unui singur subiect: motociclism, auto, despre copii sau poezie.
mai există forumuri mari care au categorii foarte bine delimitate: călătorii, IT etc.
lovetime este un hibrid între cele două genuri. poate de aici este generat haosul care din păcate domneşte. problema este că toţi dorim să avem păreri. nu putem avea păreri pertinente în toate domeniile. dacă vrei creaţie literară mergi pe agonia.ro, dacă vrei motociclism mergi pe motociclism.ro, iar dacă vrei călătorii mergi pe softpedia.
cred într-adevăr că trebuie făcută o delimitare clară. acesta este un site despre dragoste. asta ar trebui să rămână. poate avea subcategorii ca psiho, autoeducare sau zonă de fun. însă în principal trebuie să rămână un forum al dragostei.
la partea de dragoste, eu aş face o categorisire clară. versuri şi proză. eu una când intru, mă apucă groaza când văd că 90% din postări sunt versuri. dacă nu aş fi moderator, nici nu le-aş deschide. ştiu e o părere subiectivă. însă cred ca trebuie clar delimitat şi cine vrea să citească versuri să meargă în categoria respectivă. aş umbla la prima pagină şi aş scoate lista cu ultimele postări. ca omul să caute în forum ceea ce îi place, nu să dea de ultimele postări în care găseşte numai poezie, muzică sau mai ştiu eu ce Doamne iartă-mă. deci clar aş modifica prima pagină, aş face-o mai aerisită, un flash simplu.
în plus, la înregistrare nou user, aş băga nişte limitări: vârstă de exemplu. pentru mine cineva de 12 ani e un copil. chiar şi cineva de 16 ani e încă un copil. ăsta este adevărul, sunt necopţi şi chiar eu una nu vreau să pierd timp desluşind un limbaj agramat, sms-istic. nici nu vreau să "sfătuiesc" pe cineva de 13 ani cum să se împace cu iubita. dacă se doreşte şi asta pe forum, propun să se facă o secţiune: adolescenţi.
lucrul amestecat pute, iată dovada. o activitate incoerentă în care ne complacem toţi.
ceea ce a propus lorelei, sincer nu mi se pare realizabil. nu pot spune că este o idee rea sau bună. doar irealizabilă, din mai multe puncte de vedere. acea persoană, care ar modera din umbră, are nevoie de timp ca să facă asta, trebuie să fie cel puţin la nivelul lorelei-ei ca nivel de cunoaştere al limbii române, plus să fie un corect critic. cred că un profesor de limbă română ar putea ocupa acest post. şi sincer oamenii ăştia muncesc, iar când stau acasă, dau meditaţii.  :)
legat de vot. cred că propunerea indei este ok, userii ar trebui să dea voturi posturilor care au plăcut, iar lorelei a zis bine că ar trebui să folosim obiectiv plusurile şi minusurile.
sunt multe de schimbat e adevărat. e şi greu.
eu iau exemplu cazul meu: mă uit la posturile mele din ultimii 4 ani. unde mi-a plăcut, am răspuns. dar la acele posturi nu pot răspunde la nesfârşit. părerea a fost spusă o dată. eu nu scriu poezie. iar de citit, număr pe degetele de la o mână autorii pe care îi citesc şi nici ei nu consider că scriu întotdeauna poezii de calitate literară. nu tot ce iese din mâna unui poet bun e şi genial. în acelaşi timp mi-e greu să critic un om şi să-i spui ca scrie poezii proaste. singurul căruia i-am spus-o e escu (fără supărare dorine). însă altora mi-e jenă să le spun. atunci ce e de făcut? nu e nici normal să mă simt agresată pe fiecare pagină de câte o poezie.
o să mă mai gândesc şi eu iuliane la soluţii. sper ca acest topic să aibă o finalitate şi peste 3 luni să nu deschidem un alt topic că ne-am săturat de kitsch-uri.
aaa şi lady allia, te rog din suflet! încearcă să faci posturile mai scurte. sau sparge-le în mai multe postări. e extrem de greu de urmărit un post atât de lung cum este cel de mai sus. şi te rog, nu te supăra! e o sugestie.
« Ultima Modificare: 15 Octombrie, 2008, 09:51:10 p.m. de Semiramis »
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!