11 Octombrie, 2025, 12:35:32 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: CUM AŢI VREA SĂ FIE FIINŢA DRAGĂ, CE VĂ E ALĂTURI - IUBITĂ, SOŢIE, MAMĂ?  (Citit de 4441 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

15 Iulie, 2008, 06:51:50 p.m.
Citit de 4441 ori

George Ene

Cum aţi vrea  să fie fiinţa dragă, ce vă e alături - Iubită, Soţie, Mamă? Colegelor noastre dragi le adresăm aceeaşi întrebare, adecvată sexului lor: Cum aţi vrea să fie fiinţa ce vă e alături: Iubit, Soţ, Mamă?

Pentru început vă spun eu, părerea mea: aş vrea să fie Bună, Blândă şi Îngăduitoare.
   Poate-ar trebui să detaliem, cu exemple, spunându-ne durerile...
   Hai, cine continuă?
E cantu dinoscitur avis

15 Iulie, 2008, 08:09:20 p.m.
Răspuns #1

valentina

Subscriun celor spuse de tine,si as mai vrea sa fie o buna ascultatoare/tor,sa pot sa-i impartasesc toate gandurile.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

15 Iulie, 2008, 08:19:15 p.m.
Răspuns #2

sic

Vizitator
Geo, te rog sa ma ierti pentru ceea ce voi face prin urmatoarele randuri!
Cred ca majoritatea dintre noi vom raspunde aproximativ la fel la intrebarea din titlul topicului, caci avem asteptari asemanatoare de la persoana iubita: o vrem blanda, buna, calda, puternica, indemanatica, ingaduitoare, harnica, desteapta si devreme acasa. :)
Asa ca, pentru nuantarea discutiei, intreb: cu ce animal ati vrea sa semene persoana iubita? Argumentati, va rog! Si alegeti un singur animal, cel care e mai aproape de asteptarile voastre.

15 Iulie, 2008, 08:45:12 p.m.
Răspuns #3

George Ene

Sic-ule, chiar crezi că un animal, oricare ar fi el, ar putea fi pus alături de persoana iubită? Păi, dac-ar fi aşa, ai vedea prin case numai animale (de companie, că de alceva n-ar fi bune, crede-mă: nici la bucătărie, nici să conversezi, nici... pentru nimic). Aşa că tot omul (oama - cum am auzit ieri un ţăran, spunându-i soţiei lui: "Oama mea!" Ca să vedeţi ce inventivi au ajuns românii, de când cu democraţia asta stranie).
Eu, personal, nu suport pisicile (deşi se spune că au energie pozitivă, care-ţi anihilează neliniştile, iritările etc, ceea ce ar reprezenta, după unii autori, energii negative. Nu suport nici câinii, că trebuie să te ţii după ei cu făraşul şi cu punga, să-i plimbi, încât ar cam fi cazul să te întrebi: cine-i stăpânul - tu sau el? Nu-mi plac decât copiii, şi mamele lor. Lăsaţi mamele să vină la mine, spunea, parcă Fiul Omului. Nu mă înţeleg foarte bine decât cu ele. De ce? Pentru că, aşa cum spunea Mircea Eliade, marele istoric al religiilor: "Femeile sunt îngeri; dar ele nu ştiu asta!". Or, cu un înger te înţelegi, cazi la pace, te pui de acord, cedează de la el (de la ea - dacă-i Îngeriţă, cum e îngeriţa mea), se ţine după tine când simte că ai dreptate, te împacă cu ce poate, adeseori cu ea însăşi. Noi, bărbaţii, ar trebui să stăm în genunchi în faţa femeilor, că ele ne-au dat viaţă, vorba unui text vechi, pe care nu mai ştiu de unde-l ştiu:
       Femeia-i o comoară:
       Femeia îţi dă viaţă,
       Femeiea te răsfaţă,
       Femeia te omoară!
Or, aşa stând lucrurile, n-aş vrea să trăiesc decât lângă Femeia Visurilor mele, despre care, vă rog, pe altădată...
« Ultima Modificare: 15 Iulie, 2008, 08:50:51 p.m. de GeoSteph »
E cantu dinoscitur avis

15 Iulie, 2008, 08:56:46 p.m.
Răspuns #4

sic

Vizitator
ok, ok, fie cum zici tu! Eu ... imi retrag orice farama de initiativa. Rog cititorii sa faca abstractie de mesajul meu trecut.
Reverenta... reverenta... retragere! :)

16 Iulie, 2008, 12:10:52 a.m.
Răspuns #5

Lady Allia

mamei

as vrea sa imi fie un bun prieten - cu tot ce inseamna o prietenie.
as vrea sa imi fie un altar - ca sa pot ingenunchea in fata ei fara motiv - sa plang cand ma doare ceva, sa rad cand sunt fericita, iar pe ea sa nu o afecteze starea mea...
as vrea sa imi fie o rugaciune pe buze, in ochii, in suflet - sa ajunga in fiecare seara la Dumnezeu si sa primeasca toate binecuvantarile, sanatatea, puterea, frumusetea...lumii doar pentru ca e a mea si-mi exista!

16 Iulie, 2008, 12:33:22 a.m.
Răspuns #6

George Ene

Impresionant! Felicitări, Lady Allia.
Se vede că eşti mămică. De obicei, după ce fetele se mărită se întorc cu recunoştinţă către mamele lor, şi le văd cu alţi ochi - cu duioşie, cu înţelegere, cu respectul cuvenit, încât ar da orice să le mai poată întârzia plecarea...
Scrii frumos, dragă colegă, Allia
E cantu dinoscitur avis

16 Iulie, 2008, 12:40:34 a.m.
Răspuns #7

Lady Allia

Multumesc Geo...
Scriu ce simt  :). Intotdeauna am avut convingerea ca daca ne urmam inima nu se poate sa gresim. Nu m-am inselat niciodata!
Poate pentru ca acolo ascundem toate minunile si frumusetea noastra, toti oamenii drgi si toate amintirile care traiesc cu noi...

Mama mi-am privit-o mereu astfel.  Poate pentru ca viata ne-a vitregit mult una de alta si...pentru ca asa a fost sa fie.
Maternitatea si faptul ca sunt mamica m-a...umplut de sentimente despre care sincera sa fiu nici macar nu am crezut ca exista  :).
Am sa scriu despre asta...tot aici.