10 Octombrie, 2025, 06:17:29 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Despre zile rele  (Citit de 15722 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

25 Iulie, 2008, 03:55:51 p.m.
Citit de 15722 ori

Lorelei

Exista, pentru fiecare dintre noi, zile mai bune si zile mai rele. Zile in care suntem veseli, in forma, unii mai norocosi poate chiar sunt fericiti, macar din cand in cand. Si exista zile rele, zile in care suntem deprimati (uneori fara sa stim prea limpede de ce), tristi, abatuti, apatici, uraciosi etc.

Voi ce faceti in zilele rele? Cum iesiti din starile negative? Sau... va doriti sa iesiti?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

25 Iulie, 2008, 05:42:59 p.m.
Răspuns #1

George Ene

Concret, azi, pentru mine e o zi foarte bună - că citesc acest topic, pe când autoarea lui se află, iată, online (ceea ce-mi e dat foarte rar să văd). Dar e şi o zi rea pentru că are această splendidă prietenă veche, fondatoarea site-ului, alături de Iosif şi Iulian, are, zic, obiceiul că imediat... dispare. Unde? Greu de spus. Să mai stea şi Domnia Sa, pe site după ce postează, s-o mai... "vedem" şi noi - şi-n alte intervenţii, e, mă rog ar fi, ceva de vis.
De ce spun aceasta? Pentru că în urmă cu mai bine de 5 ani, pe când Lorelei era prezentă nonstop în site, se putea lega între noi, toţi cei prezenţi începând de la lăsarea serii, până în jurul orei 00, ale zilei sfârşite, fel de fel de dialoguri, care mai de care mai rodnice, încât site-ul devenise o şcoală a tinereţii, invidiată de foarte mulţi, de pe aiurea...
Şi-acum, repet o rugăminte, postată de mine deja la versuri, în urmă cu aproape o lună: "Mai vino pe la noi, şi mai şi stai, minunată colegă dragă, Lorelei!". Cu admiraţie şi respect, Geo
« Ultima Modificare: 25 Iulie, 2008, 05:45:06 p.m. de GeoSteph »
E cantu dinoscitur avis

25 Iulie, 2008, 05:46:10 p.m.
Răspuns #2

Lorelei

Poate vreodata te prind si intr-o zi rea (nu iti doresc) si ne zici ce faci sa iesi din zilele rele.  ;)

25 Iulie, 2008, 06:02:40 p.m.
Răspuns #3

George Ene

În zilele rele scriu versuri, cum poţi citi aici, ca să-ţi dau fie şi-un singur exemplu: http://www.lovetime.ro/community/poezii-de-dragoste/scrisoare-deschisa-catre-lorelei-(2)/msg58485/#msg58485.
Şi, eventual aştept să iasă soarele, adică... să apari tu. Clarisimo?
Păi, dragă Lorelei, când erai tu Hangiţa iar noi, care mai de care în juru-ţi, căutând să nu-ţi işeim din cuvânt, Doamne, ce bine era. Poate că eram mai tineri cu 5 ani, da, dar vârsta chiar că nu contează. Şi ştii de ce? Pentru că noi, toţi, îmbătrânim în acelaşi timp (şi ritm) şi n-o simţim...
Hai, propune tu un joc, şi-ţi promit că primul, lângă tine voi fi eu, şi nu-l voi mai sfârşi, ca-n dăţile trecute!
Şi-n  felul acesta vei înţelege cum poţi transforma zilele "urâte" (deşi, aici, pe site n-au existat şi nu există aşa ceva) în zile "frumoase", neapărat înfrumuseţate de tine...
E cantu dinoscitur avis

25 Iulie, 2008, 10:22:31 p.m.
Răspuns #4

Lorelei

Hangita a fost si este una singura, minerva. Cred ca am trecut de varsta jocurilor. In plus incerc sa-mi vad de viata reala, si sa las virtualul pentru momentele de singuratate si atat.

PS. Ai o greseala de ortografie in poezie: "revin-o".  ;D (si hai, nu te supara, ca stiu ca-i din graba  :laugh:)

25 Iulie, 2008, 11:37:29 p.m.
Răspuns #5

George Ene

E o poveste întreagă cu poezia aceea. Au umblat mai multe mâini şi mânuţe peste ea. Era acolo, şi un nume, care s-a scandalizat enorm că a părut, încât l-am rugat pe bunul nostru Iulian să scoată acel nume, să refacă metrica (măsura) şi-a ieşti ce a ieşit - adică strofa a doua destul de subţirică. De aceea, eu am propus că autorii să aibă permenent opţiunea Modify, cum e la în site-ul www.poezie.ro, al lui Herinean, dar se pare că aici, la noi, nu se poate. Aşa că dacă se strecoară greşeli de scriere, adios, nu le mai poţi remedia... Să ştii că citesc de câte 10-15 ori când postez, numai că tot citind mai îndrept sau mai modific câte ceva, care, apoi, nu mai pică pe... înţelesul iniţial, că nu mai am răbdarea cuvenită să reiau toată citania... În fine, mulţumesc pentru atenţionare! Cu tine nu-i de joacă, când greşesc. Te ştiu de-altădată, şi-ţi dau dreptate, stimată doamnă profesoară.
Pa!
E cantu dinoscitur avis

26 Iulie, 2008, 08:53:26 p.m.
Răspuns #6

inda

Exista, pentru fiecare dintre noi, zile mai bune si zile mai rele. Zile in care suntem veseli, in forma, unii mai norocosi poate chiar sunt fericiti, macar din cand in cand. Si exista zile rele, zile in care suntem deprimati (uneori fara sa stim prea limpede de ce), tristi, abatuti, apatici, uraciosi etc.

Voi ce faceti in zilele rele? Cum iesiti din starile negative? Sau... va doriti sa iesiti?

Cu zilele bune e simpla treaba, le traim cu inconstienta ca si cum ni s-ar cuveni implicit si ar ramane pentru totdeauna ale noastre. Cu cele rele situatia se complica putin. Sunt zile din care nu pot sa ies. Cu indaratnicie vecina cu masochismul raman acolo agatandu-ma de fiecare colt ascutit de durere. O vreme nu pot nici sa-i pun capat nici sa ies din ea de parca vointa mi-ar fi anihilata, apoi vine ziua in care pot sa schimb ceva. Nu sa ma bucur, ca in zilele acelea bucuria e atat de departe ca nici nu stiu ce gust are, incep sa-mi tratez nefericirea ca pe o boala, ca sa treaca trebuie sa ajunga la apogeu si sa dispara dupa aceea. Ma inchid in camera, imi pun castile pe urechi, dau drumul la muzica si las durerea sa-mi iasa prin toti porii. Dupa aceea ma simt de parca as fi in convalescenta, tristetea dispare incet incet si sunt gata sa o iau de la capat  :)
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

26 Iulie, 2008, 10:20:12 p.m.
Răspuns #7

George Ene

Bună ideea asta de a-ţi goni tristeţea ascultând muzică. Numai că pe mine muzica nonstop mă bagă-n boală mai rău.
Când am zile rele, sau proaste, ziceţi-le cum vreţi, îmi scot albumele cu imagini din toată lumea, şi alunec în lumea indiană, cu ciudăţeniile ei. Ori o iau prin internet, din adresă în adresă, să văd imagini noi din lume. Mai caut site-uri cu nuduri de femei (că femeia reprezintă perfecţiunea speciei umane!), dar mai ales site-uri cu imagini de copii, pentru că-mi plac copiii la nebunie. Apropo, femeile nu iubesc neapărat bărbaţii, ci prioritar copiii. Poate că şi eu sunt... "femeie"-n felul meu. Vă spuneam, în urmă cu câteva zile, că Marin Sorescu, pe care l-am cunoscut bine, chiar pe când era ministru, îmi spunea că ar fi vrut să fie femeie, că femeile sunt mai înţelepte, mai răbdătoare şi se fac mai repede ascultate. Ascultate de cine? l-am întrebat. De soţii lor. Ei, şi dacă soţii lor mai sunt şi niscai personalităţi politice, să fii sigur că ne conduc femeile, deşi indirect, ne conduc femeile. Eu, unul - îmi punea Marinică - ascult cu mare plăcere sfaturile femeilor, şi nu le ies din cuvânt. Aşa am învăţat de la mama, aşa simt, aşa am rămas. Aşa se face că-n una din poezii, Marin Sorescu scrie chiar aşa: "Şi noi bărbaţii, tot femei suntem".
Zile rele, zile bune? Zile! Toate-s zile, toate vin şi trec, şi ne împuţinează de zile. Aşa că eu vă propun să le iubiţi pe toate, că merită: ni-s date odată pentru totdeauna! Nimeni nu ni le mai repetă!
« Ultima Modificare: 26 Iulie, 2008, 10:22:39 p.m. de GeoSteph »
E cantu dinoscitur avis

26 Iulie, 2008, 11:10:56 p.m.
Răspuns #8

silentshadow

Zilele rele... de cele mai multe ori vin fiindca ma intristez, ca o fleata, cand imaginea mea despre lume se... urateste! Atunci ma enervez, devin depresiva, impulsiva... Dar, nu stiu cum, chiar daca nu se remediaza nimic uneori, ma trezesc in cate-o dimineata plina de energie, optimista. Cred ca e ceva mostenit de la un sir lung de antecedenti echilibrati, intelepti, care au vazut si partea buna din neplacerile inevitabile. Unori, aceasta insemna doar ca inveti sa eviti alta data o situatie.
De obicei, atunci cand ma supara ceva, astept sa treaca... sau ma vindec. Evit, metaforic vorbind, sa trec pe strazile pe care m-am clatinat de stiu eu ce furtuni cu relevanta interioara si imi spun ca uitarea are rolul ei, altfel nu ar exista.
Ignor, pe cat pot, personele care pot fi socotite "vampiri energetici", imi place ca balanta sa fie echilibrata cand este vb de prietenie si sinceritate. Cred ca exista oameni minunati, pentru care merita sa existi! Asta ma lumineaza, ma motiveaza sa fiu!

27 Iulie, 2008, 12:02:50 a.m.
Răspuns #9

Sibelius

In zilele rele...ascult Doors. Intotdeauna imi incarca bateriile.

27 Iulie, 2008, 08:59:46 a.m.
Răspuns #10

Lorelei

Eu sunt cam ca inda. In sensul ca ma adancesc in zilele rele pana la marginea suportabilitatii, ca sa pot iesi. Altfel nu merge, altfel zile si nopti intregi stau intr-o stare de suspendare, ca-ntr-un limb. Ma pun pe hold. Daca imi adun toate fortele, insa, si ma adancesc in negrul zilelor alora, atunci de cele mai multe ori reusesc sa le dau de cap si sa ma inalt dupa ce voi fi ajuns la fundul abisului. Din pacate uneori e nevoie de multa energie si de multe zile negre pana sa-mi adun toate fortele si sa ma cufund pana acolo de unde mai mult nu se mai poate cobori.

27 Iulie, 2008, 10:50:50 a.m.
Răspuns #11

Sibelius

Am uitat o precizare. Legenda spune ca Jim a ascultat toate albumele Doors inainte sa moara/sa se sinucida. Daca nu am sentimentul asta cand le ascult inseamna ca pot iesi din depresie.  :-[

27 Iulie, 2008, 11:05:20 a.m.
Răspuns #12

Switty

Atunci cand nu le pot evita, incerc sa nu ma las prada lor prea mult timp. Muzica ma ajuta..si propria-mi putere de convingere..(adica imi dau un sut unde trebuie, ca sa-mi revin  :P)
Incerc sa pierd cat mai putin din viata, iar cum tristetea si starile de depresie au "darul" de a rapi din ea, de mine depinde sa le scurtez existenta..altfel devin nisipuri miscatoare si te inghit, incet-incet..si nu asa vreau sa fiu consumata..
"Don't let the seeds keep you from enjoying the watermelon"

27 Iulie, 2008, 11:20:12 a.m.
Răspuns #13

motanel

In zilele rele, ma ascund de oameni, devin voluntar sociopat, ma retrag si  "admir" lumea fara mine, deci se poate, nu depind de mine toate lucrurile de pe planeta asta, nu trebuie sa rezolv eu toate problemele, nu atarna viata nimanui de actiunile mele.Se poate si fara mine, ii pasa cuiva de fericirea mea?Nu. Si atunci?  Devin egoist.Am pierdut suficient, mai am cevade pierdut? Nu.Si atunci, aplic doctrina liberala rezumata in cateva cuvinte pe care nu are nimeni curajul sa le exprime:"Ucide-l pe cel slab!".Incep sa vanez in loc sa fiu vanat.Competitia e o lege a firii, e lupta pentu supravietuire, unii pierd, altii castiga, asa ca, ar fi bine sa mai castig si eu.Plus ca...decat sa planga mama...Da intr-adevar, devin un fel de "porcusor agresiv", dar... asta e viata,ca si scara de la cotetul de gaini, scurta si plina de ca***.Viata merge mai departe, indiferent de cat de repede trec eu sau cat de mult imi prelungesc agonia.
In afara de carti nu traiesc decat dobitoacele si sfintii: unele pentru ca nu au ratiune, ceilalti pentru ca o au intr-o prea mare masura ca sa mai aiba nevoie de mijloace auxiliare de constiinta.

27 Iulie, 2008, 11:26:45 a.m.
Răspuns #14

Switty

... asta e viata, ca si scara de la cotetul de gaini, scurta si plina de ca***.

Nu m-am putut abtine sa nu remarc - interesanta definitie a vietii.. :) .. si asta nu pentru ca ai avea azi o zi rea, nu?
"Don't let the seeds keep you from enjoying the watermelon"