09 Octombrie, 2025, 11:46:55 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: SCUZAŢI...  (Citit de 5347 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

16 Septembrie, 2008, 01:25:52 a.m.
Citit de 5347 ori

George Ene

Scuzaţi că vă deranjez, dar nu mă rabdă inima
să nu vă invit să citiţi ceea ce scrie, negru pe alb, aici:
http://www.universulromanesc.ro/content/view/116/116/

Vă doresc o seară optimă!
E cantu dinoscitur avis

16 Septembrie, 2008, 01:59:08 a.m.
Răspuns #1

Lorelei

1. de ce sa te scuzam? n-am inteles introducerea.
2. toata lumea vrea sa faca valuri. Articolul imi pare o infatuare. Ok, ii da la o parte pe Nichita si Sorescu. Fie! Desi eu cred ca amandoi sunt cu adevarat valorosi. Si ce propune in schimb? Care au fost valorile trecute cu vederea in poezie?Nu ni se spune... Mie imi pare un articol tip teoria conspiratiei, un fel de spirit de fronda in alta forma.. in fine, nu stiu nimic despre context si nici nu cunosc autorul, adica numele nu imi spune absolut nimic. Ziarul vad ca e unul din diaspora.
Nu inteleg scopul articolului si nici esenta lui... imi scapa.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

16 Septembrie, 2008, 11:27:57 a.m.
Răspuns #2

Minerva

Este dreptul fiecaruia sa scrie ce-i place sau ce nu in poezie, cine crede el ca este poet fabricat si cine este cu adevarat poet. Dar, indiferent daca ne spune ca X nu scrie poezie, sau Y scrie... asta nu schimba perceptia vis-a-vis de versurile lui X sau Y.
Simt, ca multi altii care au spus-o inaintea mea, ca poezia este o lume nu un produs, este o stare. Daca mai multi se regasesc in cuvintele unui poet, daca el surprinde cu modul in care spune ceea ce altii nu credeau ca se poate in cuvinte, atunci isi merita locul sau in bresla scriitoriceasca.
Daca nu agreez mare parte din poezia de astazi nu spun ca ea nu este buna, consider ca lumea mea nu se muleaza pe canoanele ei. La fel daca nu o inteleg cum pot afirma ca nu-mi place?

« Ultima Modificare: 16 Septembrie, 2008, 11:36:22 a.m. de Minerva »

17 Septembrie, 2008, 07:35:41 a.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Mie mi-a cam placut articolul - nu prea sunt fan versuri albe. Poate nu sunt eu apt sa patrund semnificatia, dar fata de o poezie cu rima, cadenta, poeziile lui Nichita mi se par poezii emo. Adica poezii fara stil, complet impotriva normalitatii poeziei [deci nu dedicate culturii emo prezente, ci poezii scrise inadins sa fie altfel]. In plus, am sentimentul ca poeziile poarta doar putine idei in general, si atunci e greu sa faci un suport cu ritm si rima pentru ceva simplist.

17 Septembrie, 2008, 04:12:40 p.m.
Răspuns #4

Zantiala

Dupa parerea mea, lucrurile stau in felul urmator. In general fiecare noua generatie de artisti incearca sa creeze noi formule de exprimare, problema devine insa in momentul in care noile formule propuse deraieaza de la scopurile initiale intrand pe alte taramuri, situate undeva la periferia artei (superioara sau inferioara, cum doriti). Mesajul creatiei ce atinge acest punct, devine prin pozitionarea sa periferica, accesibil si inteligibil doar autorului.

Fara a nega valoarea acestor formule de exprimare, cel putin din punctul meu de vedere un artist complet e cel care reuseste sa creeze o opera al carei mesaj poate fi receptat, la nivele diferite de intelegere, atat de cititorii avizati, cat si de cei neavizati. Iar in literatura romana, unul din cei care a reusit acest lucru a fost Mihai Eminescu.

Cui folosesc multimile de poeti neintelesi ?
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

17 Septembrie, 2008, 07:18:35 p.m.
Răspuns #5

viulian

Administrator
Cui folosesc multimile de poeti neintelesi ?

Lor si admiratoarelor lor  :laugh:

17 Septembrie, 2008, 07:24:15 p.m.
Răspuns #6

inda

Lor si admiratoarelor lor  :laugh:

Sunteti cinici  >:(

Mai bine sa nu ai impresia ca tot ce a putut fi scris s-a scris deja si sa fii mereu epigon ca atunci cauti tot felul de nise. Cum credeti ca au aparut emo?  :D
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

19 Septembrie, 2008, 10:19:04 p.m.
Răspuns #7

George Ene

Interesante opinii...
   Oricum, e bine să vedem lucrurile şi altfel. Mai corect spus e cazul să ne cunoaştem contemporanii, să ne raportăm la ei - prin ceea ce suntem şi facem, spre a înţelege că nimeni nu e zeu, dimpotrivă...
   În fine, vă mai propun un... "caz literar", şi tot din aceeaşi sursă: http://www.universulromanesc.ro/content/view/151/116/
   Cu drag,

P.S. Dar mai descoperii o temă. Iat-o:  http://www.universulromanesc.ro/content/view/145/116/
   Citiţi şi cruciţi-vă!
   Spor la lectură!
« Ultima Modificare: 19 Septembrie, 2008, 10:30:56 p.m. de George Ene »
E cantu dinoscitur avis

20 Septembrie, 2008, 07:56:47 p.m.
Răspuns #8

Zantiala

Citat
Lor si admiratoarelor lor

La fel de neintelese in neintelesele lor pasiuni ! :)

Citat
Mai bine sa nu ai impresia ca tot ce a putut fi scris s-a scris deja si sa fii mereu epigon ca atunci cauti tot felul de nise.

Eu cred in potentialul mintii umane de a produce pe viitor noi forme de exprimare artistica...
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"