11 Octombrie, 2025, 02:43:41 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Un fel de boala temporara...  (Citit de 7983 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Octombrie, 2008, 06:15:06 a.m.
Citit de 7983 ori

Lorelei

"Iubirea este o forma de boala temporara care se vindeca numai prin casatorie." (anonim)

Nu stiu cat e cinism si cat e tristete in citatul asta, mai mult sau mai putin celebru. Doua lucruri ma pun pe ganduri.
1. Este iubirea o boala? Si daca da, in ce sens?
2. Iubirea are sanse mari sa dispara prin casatorie? De ce?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

04 Octombrie, 2008, 12:12:16 p.m.
Răspuns #1

lumycriss

Vizitator
Da, iubirea este o boală, în măsura în care te face să suferi. Mulţi spun că unii fug de iubire de teama suferinţei. Alteori, îndrăgostiţii sunt supranumiţi nebuni: "sunt nebun după tine". Deci, asocierea dintre iubire şi boală nu e deloc paradoxală.
În ce măsură ar dispărea iubirea după căsătorie? Asta nu aş putea s-o mai spun, întrucât eu însămi mai am mult până acolo, iar experienţa altora îmi furnizează argumente şi pro, şi contra...

04 Octombrie, 2008, 12:58:27 p.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
1. Este iubirea o boala? Si daca da, in ce sens?

Argumente pro (adica da, este boala):
a) are perioada de incubatie, manifestare, convalescenta si apoi inapoi la starea de sanatate.
b) te tine la pat.
c) suferinta provocata de iubire trece cu medicamente [puternic antidepresive].
d) asemanatoare cu o viroza (foarte comuna, toti au avut-o, nu are in general efecte grave).
Argument contra:
a) orice boala are o cauza, de obicei studiata si analizata sub microscop. Patogenul iubirii nu exista insa.

Pana aici da, se pare ca e mai mult o boala, cel putin nu-s in stare sa mai gasesc argumente ca iubirea nu e o boala.

2. Iubirea are sanse mari sa dispara prin casatorie? De ce?

Depinde care sunt motivele pentru care te-ai casatorit. Eu inclin sa cred ca te saturi dupa o vreme, iubirea fiind inlocuita de un soi de echilibru, respect, certitudinea ca partenera / partenerul este acolo.
Da' cum n-am fost casatorit niciodata, nu stiu ce sa zic..