11 Octombrie, 2025, 01:13:34 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: De ce la metrou sunt doar magazine pentru femei ?  (Citit de 7284 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 Octombrie, 2008, 09:46:35 a.m.
Citit de 7284 ori

viulian

Administrator
Nici n-apuc sa ridic privirea si sa-mi sterg sudoarea iesind din metrourile unde umiditatea o depaseste pe cea din statii, si in ce dau cu nasul ? In chiloteii de dama, rosii negri sau albi, tanga sau cu dantelute, atarnati ostentativ de niste fiare ruginite, rafturi improvizate scoase in calea oamenilor, doar doar damele se vor impiedica si din atata abundenta naucitoare ceda-vor niste bani vanzatorului in schimbul feminitatii brusc augmentate de noile achizitii.

Si vreau sa ocolesc raftul, da' nu pot din cauza cozii ce se formeaza de fiecare data.
Ca sa nu mai zic de rujuri, oje, margele, cercei, alte zorzoane sau curele, gata sa lege privirea curioaselor.

Meh, vreau si eu un magazine de unde sa-mi cumpar un patent, o surubelnita, ceva holsuruburi. Nu stiu. Lemne ceva, un ciocan. Neah, vise!

Oare profitul acestor magazine e o dovada a cat de tensionate se simt femeile dupa o zi de munca, incat trebuie cumva sa-si restabileasca echilibrul apeland la o mica terapie de shopping ad-hoc ? Sau cumva se rup margelele (ca sa nu zic altceva) asa des incat trebuie altele noi ? Sau ce ?
Ca eu nu pricep.......

12 Octombrie, 2008, 10:22:39 a.m.
Răspuns #1

Lady Allia

Buna remarca, buna intrebare... - si eu ma confrunt cu intrebari de acestea. De pilda..., de ce mama naibii in magazinele de haine (mixte), gasesti mereu mai multe haine si brizbrizuri de femei si nu si pentru barbati?!
De ziua sotului meu ma confrunt mereu cu astfel de frustrari. Daca vrei haine sau lucruri pentru barbati bune d.p.d.v. calitate-pret...trebuie sa bati tot orasul, iar asta pe mine ma intriga.
Ma rog...
Cat despre surubelnite, cleste de sertizare si alte celea...trebuie sa iti mai tocesti alti pantofi sa le gasesti - magazinele de specialitate sunt putine si de obicei foarte prost amplasate. Eu cand le-am vrut le-am gasit in piata. Prima data am ezitat...m-am gandit ca nu vor fi de calitate - m-am inselat  :).
De ce in statiile de metrou?
Pentru ca acolo sunt "victimele" perfecte  ;).
« Ultima Modificare: 12 Octombrie, 2008, 10:24:47 a.m. de Lady Allia »

12 Octombrie, 2008, 03:33:08 p.m.
Răspuns #2

Floris van Rosemondt

Pai scuzele mele fratilor... Sunt in toane proaste dupa dentist asa ca iertati-ma... Noi suntem de vina. Ca ne manifestam cu - pardon - bale la respectivii chilotei. Sincer acum, confrati masculi, de ce ar defila jumatatile noastre in tanga daca nu ar fi umii care saliveaza? Ok... nu tanga, ci doar ceva chestii simple, pe dinaunru sau pe dinafara. Sunt doar magazine pentru femei pentru ca ele vor sa ne placa. Daca ar fi magazin de suruburi acolo nici macar nu ne-am aminti ca avem nevoie de suruburi, fara suparare.

Nu exista discriminare fara motive mai mult sau mai putin "politice". Lenjeria de dama nu ar trebui vanduta la metrou. Si nici suruburile, prieteni. Hai sa nu ne mai razboim. In locul ala cred ca ar fi trebuit sa se faca covrigi.

12 Octombrie, 2008, 03:43:08 p.m.
Răspuns #3

Lorelei

Eu cred ca sunt magazine pentru femei pentru ca in general femeile sunt cele cheltuitoare. Sau nu asa spune stereotipul? Mai mult decat atat, studiile cica arata ca in afara de "suruburi", orice lucru unisex (lucruri de care ai nevoie in casa, si pt barbat si pentru femeie, orice, de la dero pana la papuci de casa) va fi cumparat in cea mai mare parte a timpului de femeie sau, oricum, va fi "dictat" de femeie (adica ea va decide ce marca, de unde etc.). Va place sau nu va place, asa stau lucrurile. In plus, barbatii trec indiferenti pe langa magazine in general, cu mintea la ale lor, femeile nu trec indiferente pentru ca "ale lor" la care sunt cu mintea - de multe ori sunt chiar cumparaturile.

Dincolo de asta, as prefera sa avem un metrou in care singurele lucruri care sa se vanda sa fie la automate (gen snaksuri sau bauturi racoritoare) si tichete, desigur. Am devenit o tara de buticuri. Visez la un Bucuresti decent si civilizat.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

12 Octombrie, 2008, 11:06:44 p.m.
Răspuns #4

ARIDANA

Vizitator
In Constanta nu-i metrou...dar,sunt tarabe.
Si ce daca!Sunt si parcuri,si muzee,si galerii de arta si locuri de joaca pentru copii.
Feminitatea sau masculinitatea n-o iei de la taraba.N-o cumperi de nicaieri.O ai in tine,precum talentul innascut,si tot de tine depinde cum o cultivi.Daca ceva din ce se vinde la taraba,vei considera ca te ajuta,intr-un anumit moment sa-ti "extinzi"(nu gasesc alt termen acum..dupa o zi de munca) sau explorezi feminitatea(sau masculinitatea)..da-i bataie!
E acelasi lucru cu cei care,neavand la dispozitie gratia feminina innascuta sau cultivata,ori nu emana prin toti porii acea virilitate masculina si sobrietate caracteristica sexului puternic...ajung sa se acopere cu haine de la firme de lux,ce oricum nu-i vor aranja mai mult,decat pe mine ...o pereche de desu-uri luate de la tarabe sau pe altcineva,mai stiu eu ce(sa nu spun surubelnita,sau..  :laugh: :o,ma abtin).
Asa cum "Nu orice musca face miere",nici "Oricarui bondar nu i se potrivesc aripile unui fluture".

13 Octombrie, 2008, 09:40:06 a.m.
Răspuns #5

Semiramis

Global Moderator
măi iulică măi, acele tarabe sunt acolo pentru că au un vad şi e clar că micii întreprinzători au facut ei o pseudocercetare de piaţa ca să afle ce se vinde mai bine. sunt de mare prost gust, însă merg...se vând. lenjeria intima este vândută în condiţii de igienă precare, lacul de unchii şi rujurile sunt de proastă calitate, lucru regăsit şi în preţurile mici.
într-un viitor apropiat (sper eu) toate aceste chioşcuri şi tarabe se vor strânge în locuri special amenajate, pentru doritori.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

13 Octombrie, 2008, 09:58:50 a.m.
Răspuns #6

ARIDANA

Vizitator
..Si sa se faca,cat mai multe chioscuri-patiserie,cu covrigei. :-*
Eu sunt unul din "doritorii" care,mananca covrigul,...umplu inainte gaura. :laugh:
Stiti, parerea mea este ca,intr-un fel,ceea ce se considera kitch(parca asa se scrie?),este ieftin si este la taraba,
poate fi,la fel de bine considerat trend,daca pe eticheta lui pretul este mare si firma de renume.
Nu intotdeauna pretul exprima calitatea si invers.Reciproca este la fel de valabila. :D

13 Octombrie, 2008, 05:59:59 p.m.
Răspuns #7

inda

Cei care si-au deschis magazine sau ma rog, buticuri , in metrou vor sa-si vanda marfa si de aceea se adreseaza femeilor ca daca ar fi magazine pentru barbati ar da faliment cat ai clipi !
Iuliane, nu toti barbatii sunt harnici si intreprinzatori ca si tine  :D si in plus ( o spun eu ca vad ca tie ti-a fost jena) chiloteii se rup mult mai repede decat manerul de la surubelnita si rujurile se consuma mai rapid decat se uzeaza filetul la suruburi !
In plus ce-ai spune daca ar veni acasa consoarta ta si ti-ar oferi doua garnituri si o cheie universala?( mama lor de robineti !) Te-ai gandi ca te pune la munca precum ar gandi si ea daca i-ai aduce patrunjel sau  saci pentru aspirator ! Dar daca vii cu niste... hai sa spun si eu margele :D , situatia devine cu totul si cu totul alta  :angel: Asta nu insemna ca ar fi fericita sa-i aduci chinezisme sau ce se mai vinde pe acolo, era doar chestie de simbolistica !
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

13 Octombrie, 2008, 09:56:09 p.m.
Răspuns #8

viulian

Administrator
 :laugh: Nu pot sa raspund, caci imi zboara gandul aiurea  :-[

13 Octombrie, 2008, 10:28:27 p.m.
Răspuns #9

lumycriss

Vizitator
Nu ştiu ce staţii frecventaţi voi mai mult, dar mie mi se pare cam exagerat abordată "problema". Chiar astăzi am mers cu metroul între Piaţa Unirii 1 şi Gara de Nord şi, amintindu-mi de topicul acesta, am privit mai cu atenţie în jurul meu. Nici urmă de lenjerie intimă afişată ostentativ în văzul tuturor, sau de cozi deranjante. Iar mie chiar îmi plac plăcintele de la patiseriile de pe-acolo. În plus, la metrou a fost singurul loc mai apropiat unde am găsit pufuleţi :D şi tot acolo am găsit şi o umbrelă ieftină, pe-a mea o pierdusem cu ceva timp în urmă într-un parc. :P

LE: Mie îmi mai plac şi panourile publicitare pe care le pot consulta în timp ce aştept venirea trenului. Aflu multe de pe-acolo. :)
« Ultima Modificare: 13 Octombrie, 2008, 10:33:40 p.m. de lumycriss »

13 Octombrie, 2008, 10:38:26 p.m.
Răspuns #10

inda

:laugh: Nu pot sa raspund, caci imi zboara gandul aiurea  :-[

sigur de la suruburi ti se trage !

13 Octombrie, 2008, 10:41:34 p.m.
Răspuns #11

Escu

Global Moderator
Iesi de la metrou de la unirii 2, dar mergi spre iesirea din spre Hanul lui Manuc si ai sa vezi acolo toata chilotzaria posibila. Umblrele, genti, posete, farduri bijuterii...si asa mai departe...De toate pentru toate tipurile de femei. Inca nu a intrat Doctoru in metrou sa ii evacueze pe aia dar credeti-ma ca o sa o faca pana la urma. Cat despre patiserii, nu mai mananc de la ele dupa ce am vazut pe net un filmulet cu un soricel care isi facea veacul intr-o tava in care stateau ziua produsele astea..."bune si proaspete".

Cat despre comertul in statiile de metrou, ce sa zic, prefer tonomaturile. Mai un suc, mai un junk food..pana vine metroul..sa avem ce face.
Let's put a smile on that face!

13 Octombrie, 2008, 10:49:04 p.m.
Răspuns #12

inda

Dar de ce vedeti voi numai chiloti acolo ca doar sunt si batistute si ...stiu eu.... ziare... o fi vreo problema de focalizare?

13 Octombrie, 2008, 10:51:54 p.m.
Răspuns #13

Escu

Global Moderator
Dar de ce vedeti voi numai chiloti acolo ca doar sunt si batistute si ...stiu eu.... ziare... o fi vreo problema de focalizare?

Nu stii ca noi barbatii vedem numai ce vrem sa vedem....hmmm...error..e valabil si pt voi.
Let's put a smile on that face!

13 Octombrie, 2008, 10:58:01 p.m.
Răspuns #14

inda

Da, numai ca noi o facem la modul mai delicat, spunem ca a vazut o cunostinta a unei vecine care....  :D