11 Octombrie, 2025, 12:02:46 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cersetorii  (Citit de 2559 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 Octombrie, 2008, 05:32:06 p.m.
Citit de 2559 ori

Just

Nu stiu daca si voi ati observat ,dar numarul cersetoriilor a crescut alarmant in ultima perioada.  Inainte vedeam cate un batran in fata bisericii , cativa copii cu probleme prin fata pietei si mai cateva persoane cu picioare ,maini bolnave ,acum ... Si partea proasta e ca nu mai vezi numai oameni care intr-adevar au probleme si nu-si gasesc locuri de munca ,nu au ce purta sau manca ,dar peste tot sunt numai sarlatani prefacuti . Cam pe la toate intersectiile stau vagabonzi care se prefac cum ca le-ar tremura picioarele si cer ,iar daca nu primesc te injura si te fac in toate felurile . Oameni care se pot deplasa normal isi poarta un carucior cu rotile pana intr-un parc ,se aseaza normal si apoi fac pe invalizii (Doamne fereste! de-ar stii ei ce inseamna asta)ca sa starneasca mila unor oameni buni ,dar naivi .

De ce politia nu se implica mai mult pentru a reduce numarul lor? Am impresia ca situatia este destul de grava ,mai ales ca sunt persoane care iau copii de la orfelinat si ii pun sa cerseasca ,iar banii ii aduna ei cu mare nerusinare.

Parca iti este si frica sa nu le dai cand cer : "Imi dai si mie de o paine ? " . Nu de alta ,dar maine poimaine in loc de injuraturi te mai trezesti si cu vreun pumn , poseta furate sau mai stiu eu ce alte minunatii.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

17 Octombrie, 2008, 06:09:31 p.m.
Răspuns #1

lumycriss

Vizitator
Din fericire,nu am observat acest aspect,adică creşterea numărului de cerşetori..În afară de câte unul,într-adevăr,beteag,care se mai târâie din când în când prin tramvai şi de cei câţiva de prin faţa bisericilor,nu prea am văzut alţii.Bine,nici nu frecventez prea multe locuri,în afară de marile bulevarde,parcuri şi reţeaua de metrou.Dar,din câte am auzit,contrar învăţăturilor dumnezeieşti,chiar şi Biserica îşi îndrumă credincioşii să nu-i mai "miluiască" pe aşa-zişii amărâţi,pentru a nu-i încuraja spre această "meserie" şi pe alţii.Sau poate din cauză că în spatele lor chiar se poate afla o întreagă reţea de şarlatani.Cine n-a văzut "Filantropica" ar fi bine s-o facă acum ;)
Topicul acesta mi-a amintit şi o mică povestioară legată de un om care,vrând să facă un bine unui grup de cerşetori,le-a propus internarea într-un spital pentru a se vindeca şi a-şi câştiga pâinea cinstit şi demn.Însă atâta spaimă a stârnit în inimile lor,încât s-au mutat din acel oraş.Cui i-ar mai fi fost milă de nişte oameni sănătoşi?

17 Octombrie, 2008, 07:09:37 p.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
nu cred că au crescut întotdeauna au fost mulţi. în vară ştiu că începuse o campanie a primăriei pentru descurajarea cerşitului. erau mesaje outdoor prin care se făcea apel la oameni să nu mai încurajeze cerşetoria dând pomană. orice minune ţine trei zile. nu cred că s-a mai făcut nimic.
eu cred că poliţia trebuie să fie mai activă, să-i adune, legitimeze, amendeze şi să-i trimită acasă.
eu nu dau decât rareori şi numai la bătrâni.   :(
oricum, nu e normal.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!