10 Octombrie, 2025, 05:11:33 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: In cautarea fericirii  (Citit de 23299 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Octombrie, 2008, 10:07:04 p.m.
Citit de 23299 ori

Escu

Global Moderator
"Toti oamenii cauta fericirea. Fara exceptie. Indiferent de mijloacele folosite, cu totii tind spre acest scop. Cauza pentru care unii se duc la razboi iar altii il evita e, in abele cazuri, aceeasi dorinta, abordata din perspective diferite. Chiar si cel mai mic pas  al vointei nu e facut decat in aceasta directie. Acesta este motivul fiecarei actiuni a fiecarui om, chiar si a celor care se spanzura"

B. Pascal - Penses

Voi ce parere aveti? Chiar toti oamenii cauta fericirea? Astept cu interes raspunsurile voastre.
Let's put a smile on that face!

22 Octombrie, 2008, 10:18:24 p.m.
Răspuns #1

Just

Initial am fost tentata sa raspund ca numai oamenii dezamagiti ,deziluzionati care si-au pierdut orice interes pentru viata renunta la a mai cauta fericirea ,insa mai apoi mi-am dat seama ca este gresit felul in care gandeam .Chiar si acestia sus mentionati traiesc cu speranta (ca doar de asta traiesc ,pentru ca mai exista speranta) ca la un moment dat din viata vor cunoaste fericirea.

Si da, cred ca noi toti suntem intr-o permanenta cautare a fericirii .Micile bucurii pe care incercam sa le facem parte din viata noastra zi de zi nu sunt si ele o mica parte din fericire ? Totusi ,mereu ne dorim sa simtim mai mult si mai intens .
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

23 Octombrie, 2008, 01:25:00 a.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Prima mea reactie a fost sa protestez ca acel citat e de fapt un truism :) si acum, ca ma gandesc mai bine dupa ezitare, cam are dreptate.
E un egoism in a fi 'in viata', exista mereu speranta ca trebuie sa fie si mai bine decat este deja, nu ?

23 Octombrie, 2008, 09:28:01 p.m.
Răspuns #3

Semiramis

Global Moderator
da, toţi oamenii caută fericirea. fiecare a fost măcar pentru un moment fericit în viaţă, iar amintirea acelei stări îl va urmări mereu, drept care permanent va căuta să reatingă acea stare. :)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

25 Noiembrie, 2008, 08:11:54 p.m.
Răspuns #4

Lorelei

Da, probabil ca toti oamenii asta cauta, fericirea. Pentru fiecare, insa, fericirea este altceva: pentru unii este timpul petrecut cu iubita/iubitul, pentru altii este un succes fulminant in cariera, pentru altii este daruirea de sine, pentru altii este dragostea de dumnezeu, dar da, toti, fara exceptie, cred, cautam fericirea. Chiar daca nu exista, e bine ca exista ca reper, concept, idee, pentru ca ne da o dimensiune a unui tip de sens, a unui tip de drum, de cautare, nu stiu.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

25 Noiembrie, 2008, 11:07:12 p.m.
Răspuns #5

no_more

Da, nu cred ca exista un om care sa nu caute fericirea, in orice forma a ei. Insa facem o mare greseala crezand ca daca am fost fericiti intr-o situatie putem sa fim fericiti intr-alta similara. Suntem tentati s-o cautam dupa acelasi chip, uitand ca uneori apare sub un chip pe care nu-l cunosti, nici nu te intreaba daca o astepti. Cred ca asta este farmecul ei, lipsa anticiparii.
In ceea ce ma priveste as inlocui acest "a cauta" cu "ma astept sa fie". Iar entuziasmul cu care o intampini face diferenta intre un moment de bucurie si unul de fericire.
Din punctul meu de vedere o iubire inflacarata impartasita=cel putin un moment fericire
Daca te-ai indeparta putin,
Dragostea mea ar creste
Ca aerul dintre noi.
Daca te-ai indeparta mult,
Te-as iubi cu muntii si cu apele
Si cu orasele
Care ne despart.
Daca te-ai indeparta
Cu o zare,
La profilul tau s-ar mai adauga soarele,
Luna si jumatate din cer.
Marin Sorescu - Perspectiv

25 Noiembrie, 2008, 11:12:22 p.m.
Răspuns #6

Lorelei

Din punctul meu de vedere o iubire inflacarata impartasita=cel putin un moment fericire

Da, aici ai atins un punct care pe mine ma obsedeaza. Nu cumva fericirea e suma acestor momente ferice? Era o replica foarte faina intr-un film care mie mi-e tare drag, Orele: "I thought it was the beginning of happiness. It wasn't the beginning, it was happiness". Care va sa zica momentul, acolo e fericirea. Iar prezentul il construim de multe ori in virtutea sperantei de cat mai multe asemenea momente. Unii insa ne iluzionam sa credem ca fericirea e o stare perpetua, de aceea ramanem cu senzatia ca nu am atins-o niciodata.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

25 Noiembrie, 2008, 11:20:23 p.m.
Răspuns #7

Escu

Global Moderator
Poate ca nu toti o cautam. Poate unii doar o asteapta. Cred ca fericirea este prezenta mereu in viata noastra. Noi suntem cei care nu o vedem. Traim mereu comparand si gandindu-ne la viitor. Ne sabotam singuri fara sa ne dam seama ca trebuie sa pretuim clipa. Fericirea e langa noi, e doar la un gand departare.

Din punctul meu de vedere = mai multe clipe de fericire.

25 Noiembrie, 2008, 11:42:04 p.m.
Răspuns #8

no_more

Sincera sa fiu pentru mine asta e fericirea insasi, simt ca as putea muta muntii din loc.

Unii insa ne iluzionam sa credem ca fericirea e o stare perpetua, de aceea ramanem cu senzatia ca nu am atins-o niciodata.

Stii ce mi se pare paradoxal, ca in momentul in care suntem in extaz, nu stam sa ne gandim la cat de fericiti suntem, sau sa comparam, doar savuram momentul, insa o constientizam doar in clipa in care acest moment este consumat. Fericiti sunt cei care nu au timp sa se gandeasca, s-o disece, s-o eticheteze, fericiti sunt cei care pur si simplu sunt fericiti, radiaza si ii molipsesc si pe cei din jur!
Daca te-ai indeparta putin,
Dragostea mea ar creste
Ca aerul dintre noi.
Daca te-ai indeparta mult,
Te-as iubi cu muntii si cu apele
Si cu orasele
Care ne despart.
Daca te-ai indeparta
Cu o zare,
La profilul tau s-ar mai adauga soarele,
Luna si jumatate din cer.
Marin Sorescu - Perspectiv

25 Noiembrie, 2008, 11:48:24 p.m.
Răspuns #9

Escu

Global Moderator

Sincera sa fiu pentru mine asta e fericirea insasi, simt ca as putea muta muntii din loc.

Unii insa ne iluzionam sa credem ca fericirea e o stare perpetua, de aceea ramanem cu senzatia ca nu am atins-o niciodata.

Stii ce mi se pare paradoxal, ca in momentul in care suntem in extaz, nu stam sa ne gandim la cat de fericiti suntem, sau sa comparam, doar savuram momentul, insa o constientizam doar in clipa in care acest moment este consumat. Fericiti sunt cei care nu au timp sa se gandeasca, s-o disece, s-o eticheteze, fericiti sunt cei care pur si simplu sunt fericiti, radiaza si ii molipsesc si pe cei din jur!

In momentul in care suntem in extaz, ne bucuram de clipa. Nu constientizam ca suntem fericiti cu adevarat. Dupa ce am trait clipa...si ne-am apucat de altceva, ne aducem aminte "ce bine era cand..." si ne spunem "cat de fericit(a) am fost, mai vreau!".

30 Iunie, 2009, 07:06:03 p.m.
Răspuns #10

un_gand

Da....toti oamenii cauta fericirea, insa nu toti stiu cum sa o caute, nu toti o cauta la fel si durerea mai mare este ca multi dintre noi gasim doar "iluzia" fericirii!!!
Cuvintele sunt lacrimile celor care ar fi vrut asa de mult sa planga si nu au putut...

30 Iunie, 2009, 08:53:18 p.m.
Răspuns #11

Paul

Da. cu totii o cautam, cu totii o tanjim, cu totii avem nevoie de ea.

Dar... nu cu totii stim ce este aceea fericire. In copilarie, cand incet incet incepe sa ni se formeze caracterul... alergam dupa modele, alegem persoane care ni se par noua fericite si incercam sa ajungem la felul lor de a fi...

Apoi... incet incet... ni se intipareste in minte... un scop... un vis, o imagine... a ceea ce ar putea fi fericirea pentru noi. Incepem alergarea.

Aici se impart drumurile. Unii cred ca a fi fericit inseamna sa ai o casa in creierii muntilor prin Valea Prahovei, altii vad fericirea sub forma unei functii de conducere cu foarte mare raspundere, altii vad fericirea in a fi cel mai ascultat artist, cel mai citit scriitor, cel mai influent critic, samd.

Altii vad fericirea in lucruri mai simple... ca :

Intemeierea unei familii... viata in pace si armonie, pace, dragoste de oameni, dragoste de Dumnezeu... etc.

Va inchipuiti ... cel putin asa cred eu... ca fericirea adevarata vine dintr-un singur izvor, nu din mai multe. Ca doar nu o exista fericire... tipul x ... fericire tipul y. Din moment ce sufletul ni-l incalzeste, si toti avem suflet, inseamna ca vine din aceeasi sursa. Dar... drumul spre izvorul fericirii... cine credeti ca l-a gasit?

In momentul de fata... eu ma simt fericit. Mai stiu ca Sweeney todd e fericit. In rest... nu cunosc prea multi oameni care sa spuna asta.
Iubesc, deci exist.

30 Iunie, 2009, 10:40:50 p.m.
Răspuns #12

Escu

Global Moderator
de cele mai multe ori...uitam de fericire. comparam in sinea noastra si credem ca o clipa de bucurie inseamna fericirea adevarata. ma intreb cati mai stiu ce inseamna fericirea adevarata...si cand au trait-o ultima oara.

01 Iulie, 2009, 12:11:34 a.m.
Răspuns #13

Paul

Fericirea adevarata... Este foarte greu de atins... dar o data atinsa... daca stii cat de greu ai reusit sa o gasesti... fii sigur ca nu o sa o mai lasi sa te paraseasca. Fericirea adevarata, este impacarea omului cu propria constiinta. Atunci cand la sfarsitul unei zile... reusesti sa te privesti in oglinda... atat aceea de sticla, cat si oglinda interioara, constiinta si sa fii impacat cu felul in care esti, te vei simti fericit... te vei trezi fericit, vei trai fericit  :)
Iubesc, deci exist.

01 Iulie, 2009, 11:39:00 p.m.
Răspuns #14

ARIDANA

Vizitator
   "Nu-i frumos ce e frumos..e frumos ce-mi place mie."

Singura stare pe care nu o caut la altii,sa invat de la ei cum se face e... fericirea.Poate fi mult mai mica decat a altora,neinsemnata pentru ambitiile celor din jur,mie imi canta precum privighetoarea cea gri si stearsa,imi face fiecare celula a corpului sa vibreze in ritmul ei.E clipa mea unica si frumoasa ca si mine in care pot fi eu insami,bucurandu-ma ca sunt in viata si-mi este dat sa traiesc o clipa,doua, ca-n Rai.