Cred ca este un mod de a fi in centrul atentiei , o forma de teribilism pana la urma intalnita mai ales printre pusti , e intr-adevar o cautare disperata de satisfacere a egoului , asa cum bine ai subliniat . Eu am un asemenea exemplu chiar langa mine , am o nepoata de 13 ani careia i s-a pus la dispozitie laptop si internet inainte de a merge la scoala , acum fata e deja experta in messenger , hi5 , piczo si toate cele ; i-am vazut si eu pagina de hi5 , intr-adevar te sperii , poze in sutien , in tot felul de pozitii , indecente si nepotrivite cu varsta pe care o are , sa nu mai vorbim de comentarii ... multa , multa superficialitate zace in ei si , din pacate , s-ar putea sa le afecteze dezvoltarea pe termen lung . Dupa mine ajungem din nou la discutia cu educatia , daca ii dai acces la calculator indicat ar fi ca din cand in cand sa iei la puricat website history , mail-ul si tot ce se poate ca sa stii si tu la ce ii foloseste copilului tau internetul ala pe care-l tu-l platesti luna de luna , in ce masura il ajuta sau il dezavantajeaza . Cred ca e important sa stii , multi parinti nu stiu ce vocabular au copii lor , in ce ipostaze pun poze pe net s.a.m.d . Daca ar sti ar face ceva in sensul asta , insa din nefericire multi parinti isi trateaza copii cu indiferenta .
In afara de asta o alta problema legata de calculator pe care pe mine ma enerveaza teribil ... cum reuseste messengerul sa deformeze orice regula de gramatica si ortografie invatate la scoala ; aceeasi nepoata de care vorbeam mai sus vine la mine odata sa o ajut la o compunere pe care o avea de facut la literatura , ma uit pe caietul ei sa vad ce i-a predat profesoara , am ramas stupefiata incercand sa descifrez scrisul , foarte multi "k", abrevieri ciudate , propozitia inceputa cu litera mica ... tragic e ca a devenit obisnuinta , asa va scrie la examen ?? As reveni la parinti , oare ei nu au vazut acest caiet ? Am incercat de multe ori sa vorbesc prieteneste cu ea , sa ii explic din experienta mea cam cum stau lucrurile in viata de fapt , ce e bine , ce nu e dar n-ai cu cine , pe o ureche ii intra si pe cealalta ii iese instantaneu ... in cele din urma am renuntat , nu e copilul meu , nu e responsabilitatea mea si nu am nici o autoritate sa schimb ceva .