10 Octombrie, 2025, 06:11:16 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Doriti sa avem parte de un Cenaclu?

DA
NU

Autor Subiect: Propunere: Cenaclu  (Citit de 27852 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Octombrie, 2008, 11:11:40 p.m.
Citit de 27852 ori

lumycriss

Vizitator
În legătură cu critica literară... Eu cred că ar fi frumos să se înfiinţeze o pagină numită "Cenaclu". Acolo poeţii site-ului şi-ar putea publica poeziile iar ceilalţi, poeţi sau nu, ar putea comenta ce le place şi ce nu în legătură cu poeziile respective şi, de ce nu, să dea sugestii pentru creaţii mai valoroase. Şi acum îmi mai aduc aminte de cenaclul din liceu... Ţin minte că rimele nu erau prea apreciate iar la un moment dat nimeni nici măcar nu-şi mai dădea silinţa să spună măcar un cuvânt la adresa lor, fie el bun sau rău... Cu toate acestea, mi-am menţinut un stil al meu aparte, şi tare mă amuzam când ceilalţi vedeau în versurile mele mesaje la care eu nu mă gândisem niciodată :)) (nu aveam voie să ne explicăm poezia). Amintiri... De care mi s-a făcut dor. :)
Deci, ce părere aveţi? Nu ar fi drăguţ să avem şi noi cenaclul nostru? Mai ales că prin versuri de multe ori scriitorul exprimă mai mult decât simple mesaje... Îşi exprimă propriile sentimente şi... Poate că aşteaptă chiar sfaturi. :)

06 Octombrie, 2008, 09:27:21 p.m.
Răspuns #1

inda

Interesanta treaba cu cenaclul, dar cine scrie? ;) de comentatori nu-mi fac probleme !
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

06 Octombrie, 2008, 09:38:00 p.m.
Răspuns #2

lumycriss

Vizitator
cum adica cine scrie? voi nu vedeti cate talente roiesc in jurul nostru? si eu, la o adica :P dar sa stiti ca ne trebuie un conducator al cenaclului, cineva cu experienta si bun artist, totodata, ales prin vot. Sau cineva care a facut parte dintr-un cenaclu, stie cam cum trebuie sa stea treaba etc. Pe cine propuneti? Eu te-as propune pe tine, Inda! Primesti?  ::)

06 Octombrie, 2008, 10:40:09 p.m.
Răspuns #3

inda

Stai ca prima data trebuie sa subscrie lumea ideii de cenaclu, apoi mai vedem noi cine se va ocupa de asta in cazul in care ideea va prinde viata. Multumesc pentru propunere dar stiu eu ca sunt pe aici alte persoane care au facut parte din cenacluri si au experienta  ;)

08 Octombrie, 2008, 10:39:27 a.m.
Răspuns #4

Escu

Global Moderator
Eu vreau sa critic!
Let's put a smile on that face!

08 Octombrie, 2008, 10:47:51 a.m.
Răspuns #5

inda

Oare de ce ma asteptam la asta? :D

26 Octombrie, 2008, 01:15:04 p.m.
Răspuns #6

Escu

Global Moderator
Dupa multiple discutii si parerei, am decis sa pun intrebarea cu cenaclu. Detaliati subiectul, spuneti-va parerile si nu uitati sa votati.

In caz de raspuns pozitiv, va rog sa alocati timp pentru "modificari". Nu se face totul cu un simplu click.
Let's put a smile on that face!

26 Octombrie, 2008, 03:13:50 p.m.
Răspuns #7

lumycriss

Vizitator
Care-a votat împotrivă?  >:(

26 Octombrie, 2008, 03:42:33 p.m.
Răspuns #8

RUDY

EU,MARELE MAESTRU...

Rudy

26 Octombrie, 2008, 04:52:17 p.m.
Răspuns #9

Lorelei

Eu inca nu m-am lamurit ce inseamna acest cenaclu? Adica ce presupune in plus fata de ceea ce exista deja? Nu vad nici o diferenta, sau nu il imaginez. Ce, acum nu putem critica poeziile? Daca nu o facem - nu o facem dintr-o anume delicatete, e clar ca nu sunt niste genii printre noi (no offence, Rudy  :king:), si ca nimeni nu scrie capodopere pe-aici, in plus unii chiar scriu rau, dar e forma lor de a se descarca, de a se exprima.

Pe scurt, Lumi Cris sau cine a avut initiativa, da-ne detalii, sa inteleg si eu cum anume vezi tu desfasurandu-se aici, pe forum, un asemenea cenaclu. Cum sa votezi ceva despre care practic nu stii mai nimic?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

26 Octombrie, 2008, 06:00:33 p.m.
Răspuns #10

Răzvan Vlad

Un cenaclu implica si o critica literara, asta am avea in plus fata de ceea ce este, deja.

Din al meu punct de vedere, poate sa critice cine vrea. Daca observatiile sunt curecte, le accept, indiferent de la cine vin.
Am votat DA!
 Atentie la atmosfera! Cunosc zone unde este atat de caustica, incat iti piere orice chef de a mai scrie versuri.
Cred in ideea ca omul sfinteste locul, asa ca sper ca va fi un loc in care sa fie stimulata creatia! :)

26 Octombrie, 2008, 06:02:48 p.m.
Răspuns #11

Lorelei

La atmosfera aia despre care vorbeai ma gandeam si eu. Sa fie asa cum zici tu, sa sfinteasca omul locul si aici sa fie altfel! Si eu am votat da, insa am rezerve ca va iesi ceva constructiv.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

26 Octombrie, 2008, 06:03:53 p.m.
Răspuns #12

lumycriss

Vizitator
Credeam că mă exprimasem destul de clar puţin mai sus, dar... să reiau: Dacă mă refer la structură, eu văd acest "Cenaclu" (titlu care, să recunoaştem, parcă sună mai bine, sau, în orice caz, aduce un aer aparte "Creaţiilor literare") ca pe un fel de "Bucătărie": Poeziile sunt nişte "reţete", replicile, criticile sunt simple comentarii, aşa cum se desfăşoară lucrurile în prezent în camera respectivă. Mi se pare un sistem mult mai atractiv unul de genul ăsta, decât cel deja existent. Dar, na, fiecare are dreptul să-şi exprime aprobarea sau dezaprobarea faţă de propunere. Şi totuşi, ar fi interesant să anexaţi şi explicaţiile pentru poziţia pe care o adoptaţi. Aveţi ceva împotriva criticii, Maestre (după cum singur vă intitulaţi)?  :-\

26 Octombrie, 2008, 06:14:07 p.m.
Răspuns #13

RUDY

Lumi, faci confuzii grave,micutzo...Sunt genial,asta stie toata lumea,dar sa trecem peste maruntisuri... 8)La ce ar folosi un Cenaclu cand majoritateac celor care scriu aici o fac execrabil?Poate doar ca sa se comenteze intre ei si sa spuna cat de buni sunt,cand,de fapt,sunt sub nivelul marii...EU n-am de gand sa-mi pierd timpul extrem de pretios postand intr-un asemenea "Cenaclu"...Voi posta, ca de obicei, atunci cand am chef si inspiratie, in sectiunile deja existente:"poezii vesele" sau"versuri"...Cam atat...Restul,vorba  lui Fizz, in episodul urmator :D

Rudy
« Ultima Modificare: 26 Octombrie, 2008, 06:19:13 p.m. de Sweeney Todd »

26 Octombrie, 2008, 06:28:06 p.m.
Răspuns #14

lumycriss

Vizitator
Încă nu ţi-am citit toate operele, Maestre, dar ţi-aş putea aprecia valoarea comentându-le pe următoarele. Poţi să-l iei ca pe un sfat, de aceea nu-mi doresc să-ţi pice cu supărare, dar nu ar strica un pic de modestie (fără ghilimele). :)
Şi, tocmai asta şi urmărim, doritorii de cenaclu: desfiinţarea sistemului vechi de publicare a poeziilor, înlocuindu-l cu acesta, de tip cenaclu. Aşa că, vrei nu vrei, când vei avea chef AICI îţi vei publica viitoarele capodopere, dar nu te obligă nimeni s-o faci, aşa cum nu te-a obligat nici până acum nimeni să-ţi pierzi timpul printre "anti-talentele" de noi.

Sper că m-am făcut înţeleasă.
Cu simpatie,

Lumi