11 Octombrie, 2025, 06:52:23 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ganduri  (Citit de 5544 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 Aprilie, 2004, 05:46:18 p.m.
Citit de 5544 ori

Paul

.................
Simt... asta pot sa spun sigur. Cateodata imi vine sa imbratisez aerul sa storc pana si ultimul fir de viata din el... Alteori nu pot imbratisa nimic... chiar daca am ce.
    Cateodata ma simt singur si nu sunt, alteori fiind singur simt pe cineva langa mine. Nu pot spune sigur cand imi este mai bine. Singuratatea... Iti mananca din suflet oricand. Intrebarea este ce inseamna sa fii singur? Cand poti spune sigur ca esti singur? Cand te simti singur sau cand esti singur?
    Privesc in gol si gasesc sens... iar cand mi-s pline imprejurimile caut sensuri in zadar.
    Acum sunt invadat de sensuri... incat nu mai am timp sa deslusesc imprejurimile.
    ......................
Iubesc, deci exist.

11 Iunie, 2004, 01:05:54 a.m.
Răspuns #1

Iosif

Cred ca cel mai grav este cat te simti singur, indiferent daca e sau nu cineva cu tine. Daca ai langa tine oameni care nu iti trezesc nici un sentiment e ca si cum ai fi singur.
Mie imi place singuratatea, ma ajuta sa ma linistesc intr-un fel, ma ajuta sa gandesc, dar totusi nu imi place sa fiu singur mereu, am nevoie de prieteni, daca mi-am petrecut toata ziua singur simt ca a trecut degeaba, chiar daca poate am realizat ceva important.
Omul nu a fost facut sa fie singur.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

21 Iulie, 2004, 12:41:56 p.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Singuratate sau solitudine, la ce va referiti voi de fapt ?

Singuratatea dupa parerea mea are o conotatie pervertita de societate, care blameaza singuratatea si incurajeaza socializarea chiar cu pretul trivialitatii relatiilor..

Mie imi place sa fiu solitar..
Nu e nici o agonie in solitudine, e doar agonia nevoii nesatisfacute de un significant other. Este dorinta ca sa fii cu cineva, dar nu esti cu nimeni. Adica de fapt nu singuratatea doare - ci nevoia de altcineva doare!

21 Iulie, 2004, 01:48:21 p.m.
Răspuns #3

androgin

Vizitator
solitudinea este o stare obiectiva...inseamna lipsa altor persoana din preajma cuiva. un om singur pe o insula este solitar.

singuratatea, in schimb, este o stare emotionala, deci subiectiva. omul o poate resimti fie sub forma sociala, cand nu are suficienti prieteni, fie sub forma individuala, atunci cand are prieteni multi, pe care ii simte insa  indepartati si insuficienti.  solitarul de pe insula va simti singuratatea numai daca manifesta anumite nevoi...de afiliere, de comunicare, de cunoastere.

e adevarat, deci, ca singuratatea izvoraste din nevoi, trebuinte personale, insa nu trebuie confundata cu solitudinea.