10 Octombrie, 2025, 12:29:27 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: A vrea - Este suficient?  (Citit de 11475 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

02 Noiembrie, 2008, 05:32:19 a.m.
Citit de 11475 ori

Just

Se spune ca daca ai vointa poti muta muntii din loc sau daca ai un vis ,daca iti doresti cu adevarat ceva si lupti pentru acel ceva ,iti investeti intreaga energie in acest scop ,dai tot ce ai mai bun e imposibil sa nu-l transformi in realitate . Discutabil ?

Este suficient sa vrem ceva cu adevarat si il vom obtine ?
Putem spune ca a vrea e suficient atunci cand intram doar noi in discutie ,atunci cand indeplinirea visului ,dorintei tine numai de noi (exemplu:"vreau sa devin un om cult!") fara a fi implicati factori externi sau afirmatia este general valabila ?
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

02 Noiembrie, 2008, 11:07:13 a.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Hmm.. depinde. Faptul ca vrei o persoana care nu te vrea nu cred ca va schimba ceva, oricat ai vrea tu [dar ma rog, ia timp sa pricepi asta - trebuie sa ai ceva experienta incat sa respecti alegerile celorlalti fara sa te simti tu respins - pana la urma cine stie ce pitici au sau ce idei inchipuite despre ce e bine, si chiar daca realist le-ar fi mai bine cu tine, aleg altceva].

Si nu e suficient a vrea, e suficient sa faci si nitel pasi. Degeaba exista capacitatea, daca nu exista oportunitatea nu ?
Eu vreau sa-mi fac acvariu profi (am de gand sa intru in concursuri) si m-am apucat. De 2 luni strang componente / instalatii, imi fac capac singur ca sa pun 5 neoane si nu 2 maxim cat vin cele din comert), tai, masor, analizez, judec. E frumos. Vreau si probabil o sa si trimit poze. Ma tin in loc banii evident (doar butelia de CO2 de 10L m-a costat 550 ron) ca sa nu mai zic de restul componentelor care o sa mai fie inca de 3-4 ori pe atat. Nu sunt critice toate si le iau si eu pe rand.
Dar o sa-mi iasa, sunt convins - mi-a casunat.

De la o vreme probabibl incepi sa faci diferenta intre faptul ca vrei si facand ceva o sa-ti iasa, si faptul ca vrei, da e cam nerealist de realizat. Cam cand iluziile incep sa fie inlocuite de meandrele concretului  :angel:

02 Noiembrie, 2008, 11:12:04 a.m.
Răspuns #2

Escu

Global Moderator
Cred ca nu e suficient sa "vrei", trebuie sa si "faci" ceva. Binenteles totul pleaca de la o decizie. In momentul in care ai spus "vreau", inseamna ca esti cu un pas inainte. Pana la momentul "vreau", ti-ai dorit, ai visat. Cand ai spus "vreau" inseamna ca ai luat decizia de a merge mai departe cu visul tau. Normal, trebuie sa incepi sa "faci" tot ce iti sta in puteri pentru a avea. Sa poti spune , mi-am dorit, dar acum mi-am indeplinit visul.

Cat priveste patea cu mutatul muntilor din loc este cat se poate de valabila. Vointa, si poti sa ajungi oriunde. Nu exista obstacol pe care sa nu-l treci. Este ca atunci cand esti in pericol fizic , iar organele tale elibereaza o doza de adrenalina, dandu-ti astfel acele "super puteri"  , facandu-te sa treci peste pericol.

Suntem capabili de multe, pacat ca nu suntem constienti de lucrul asta.
Let's put a smile on that face!

03 Noiembrie, 2008, 03:07:48 a.m.
Răspuns #3

Just

Neaparat a-ti dori sa faci ceva cu adevarat este important numai ca de multe ori a ne implini un vis sau o dorinta nu tine numai de noi, iar cand intervin factori din exterior a vrea nu mai este suficient. Vorba asta, "ai vointa poti muta muntii din loc", imi pare ca se aplica doar in anumite situatii si anume cand ai totul la dispozitie sau cand poti obtine ceea ce ai nevoie din exterior pentru a-ti putea indeplini o dorinta.

Imi pare absolut normal ca un om mobilizat la pat sa-si doreasca din suflet sa poata invinge boala sau macar sa poata munci orice pentru a castiga un ban sa faca nu stiu ce operatie. Nu este de ajuns sa isi doreasca, nu-l ajuta cu nimic. Nu face nici un pas inainte, ba chiar unul inapoi devenind trist din cauza incapacitatii sale. Pe cealalta parte daca are la dispozitie un calculator, de exemplu, cateva carti de stiinta in jurul sau si vointa de a studia in fiecare zi, de a invata sa se folosesti profitabil de internet poate intr-adevar "muta muntii din loc".

In concluzie, cred ca e nevoie ca si universul sa comploteze pentru a te ajuta sa-ti implinesti visele. Trebuie sa ai toate mijloacele necesare la dispozitie si sa lipseasca vointa ta, abia atunci se poate spune ca daca ai vointa poti muta muntii din loc.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

28 Decembrie, 2008, 09:49:03 p.m.
Răspuns #4

ARIDANA

Vizitator
Eu spun ca "a vrea" nu este suficient daca ramane la stadiul de vis si nici atunci cand esti receptata ca si cand "nimic nu-ti poate sta in cale,nu te poate opri".Asa mi se intampla mie.Pentru mine "nu trebuie" sau "nu se poate" sa existe "nu pot"ci doar "nu vreau".Pentru mine ceea ce nu pot face,este,intr-adevar, ceea ce nu ma motiveaza pentru ca eu consider ca nu mi se potriveste.Intr-o viata de om nu ne putem pricepe la toate...Eu cel putin,am trait si m-am "format",intr-o epoca in care se punea prea mult accent pe cultura generala si pe cea"multilateral dezvoltata"...nu este ceva rau,decat in masura in care,te apuci de prea multe lucruri si nu ajungi cu nici unul  la nivelul pentru care ai aptitudini intr-adevar.
In prezent,consider ca am inteles ce rost am pe lume si poate am sa reusesc actionand, pentru ca si vreau sa-mi  dovedesc,ca pot face aceasta.

29 Decembrie, 2008, 08:03:18 p.m.
Răspuns #5

Melody

Uneori este suficient, alteori nu, ideea este ca atunci cand iti doresti cu adevarat ceva, si crezi ca acel lucru pe care ti-l doresti iti este accesibil, gasesti mai multe solutii, metode prin care poti ajunge la el.
Dar totodata trebuie sa ne dam seama ca unele lucruri nu sunt pentru noi si sa acceptam asta.

07 Februarie, 2009, 09:47:12 p.m.
Răspuns #6

sunshine

Eu nu mi-am dorit niciodata nimic. Doar am visat. Si niciodata nu am indraznit sa visez la ce am acum. Va spun din suflet , simt ca sunt cea mai fericita femeie din lume. Ma gandesc ca totul e doar un vis si astept  sa ma trezesc la realitate. Nu pot sa cred ca ce traiesc acum e real. Ma trezesc in fiecare dimineata si ma intreb daca nu visez Realizez ca, de fapt, visul meu e doar modul lui D-zeu de a-mi arata ca a meritat  si a trebuit sa lupt ca sa obtin acea "picatura" pe care am cerut-o ani la rand.
 E aievea. El este langa mine si e real. El ma iubeste mai mult decat orice pe lume si...e real. El respira prin mine si...e real.Eu nu concep viata fara el. Noi suntem unul si ...e real. Nimic nu ne va desparti in veci. Nici averile, nici lipsurile , nici tristetile...nici raul din oameni. Vom fi NOI pentru totdeauna.Visul meu s-a transfromat in realitate.
 Nu mai vreau nimic. Doar sa am mereu ce am azi. Bani...?banii se fac, fericirea este o rasplata divina. Multumesc Domnului pentru ce am acum: Alexandru Georgian , Theodor Cristian- fiii care imi sunt viata, aerul si dorinta mea de a trai, Catalin- barbatul care mi-a vazut sufletul in ochii tristi si lipsiti de viata...omul al carui univers il reprezint si cel care m-a facut sa iubesc viata. Nu voi putea sa exprim niciodata in cuvinte dragostea ce i-o port.
 Ce-mi doresc? Sa ma uite viata aici...sa-mi lase ce am multi ani de acum incolo si sa-mi ierte furia anilor trecuti.
  "As vrea" este prea mult .E de ajuns sa visezi si sa crezi in vise.
  IARTA-MA, VIATA , CA VREAU SA TRAIESC! TE IUBESC, CATALIN, MAI MULT DECAT ITI VOI PUTEA SPUNE VREODATA!ITI MULTUMESC CA EXISTI!
« Ultima Modificare: 08 Februarie, 2009, 04:33:11 p.m. de Sweeney Todd »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

10 Februarie, 2009, 01:17:27 a.m.
Răspuns #7

tsunami_soul

...perfect,este oare adevarat ca visul are puterea unei lumi reale,dar vazuta prin ochii altora?...
cineva spunea candva:fiti bucurosi cand cineva se bucura.asta si fac,felicitari celui de langa tine pentru ca a vazut ce trebuie sa vada un barbat.eu sunt poate prea rece pentru a-mi exprima gandul,sunt prea"tacut"sa pot vorbi...dar atunci cand cineva reuseste,ma bucur ca si cum eu sunt cel in cauza.
asta pentru ca a venit vorba...tristetea si bucuria...nu sunt diametral opuse,sunt un amalgam de sentimente,ce"inrosesc"la maxim caile de comunicare intre creier si inima.rezultatul?cresterea accentuata o batailor inimii...diferenta o face modul cum gustam momentul...deci,bafta in viata tuturor!!!
...uneori,pentru a spune ceva interesant,trebuie sa minti?

16 Februarie, 2010, 07:10:49 p.m.
Răspuns #8

Lady Delerium

'A vrea ' nu e suficient.'A actiona' este ceea ce conteaza.
Poate mi-e scris sa iubesc visand....

17 Februarie, 2010, 09:49:46 a.m.
Răspuns #9

Angy

Vreau! Si cand spun, vreau, inseamna ca fac tot posibilul ca visul sa devina realitate. Despic ziduri, creez ferestre, deschid usi, nimeni nu-mi sta in cale pentru ca...vreau! De ce altii pot si eu nu? Ce au in plus fata de mine? Nimic. Mai multa vointa?. Da si eu am.
There is no finish line. Never in life !!!

02 Martie, 2010, 10:01:10 p.m.
Răspuns #10

Semiramis

Global Moderator
nu este întotdeauna suficient.
dacă un realizarea unui lucru ţine strict de un individ, atunci da, este suficient ca acesta să vrea ceva şi să şi obţină.
însă în momentul în care apar şi alte aspecte în ecuaţie: o altă persoană, situaţie sau norocul... clar a vrea devine insuficient.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

31 August, 2010, 09:34:12 p.m.
Răspuns #11

viulian

Administrator
Titlu: Nu renunta niciodata (Never Give Up!)

Uitandu-ma la poza asta, ma apuca cumva depresia ... pe de o parte e trist sa ai un ideal diferit de ceea ce esti in mod natural... oricat ai incerca, nu se va intampla niciodata, viata va fi o auto-iluzie ..

Pe de alta parte, daca nu experimentezi nimic, nu iti poti gasi limitele, capacitatea, sa ajungi sa te accepti pentru ceea ce esti, nu pentru ca vrei...