10 Octombrie, 2025, 01:32:04 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Pretuit in viata ta  (Citit de 3599 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Noiembrie, 2008, 03:11:51 a.m.
Citit de 3599 ori

Just

Propun ca in topicul acesta sa discutam despre lucrurile materiale din viata noastra pe care le pretuim, care valoreaza ceva pentru noi, pentru care am luptam si pe care obtinandu-le suntem bucurosi. E bine sa ne limitam la lucruri, fiind putin egoisti in ceea ce priveste persoanele din viata noastra, sentimentele de care ne bucuram. Acestea din urma cred ca merita un topic separat.

Si pentru ca am propus tema, o sa incep eu.
Daca stau bine si ma gandesc sunt bucuroasa ca am facut un bine luandu-mi inca un animalut si il asteptam pe celalalt. Prezenta hamsterilor o pretuiesc pentru ca imi ocupa intr-un mod placut timpul, m-au facut sa-mi descopar o pasiune si joaca sau simplul fapt ca ii pot privi imi ofera liniste, descoperiri placute si amuzament.

Neaparat pretuiesc cele doua tablouri de la mama. Le-am pus in sufragerie de cum am venit. Stiti cata munca a depus ca sa le faca? Nu sunt tablouri pictate, nu sunt desenate si apoi cusute, ci facute dupa plansa, punct cu punct. Unul se numeste Cavalcada, este destul de mare si are culori frumoase si cel de-al doile valoreaza mai mult fiind primul tablou pe care mama l-a facut, Jessica. Sunt lucruri de valoare, poate prea putin materiala, mult mai mult sentimentala.

Sa ma gandesc...

Noile dictionare si cateva carti achizitionate unele din Romania si altele din Atena. Nimic nu ma face mai bucuroasa decat o carte noua pentru ca ii cunosc valoarea. La randul meu am citit carti care au fost ale strabunicilor, apoi ale bunicilor si in final ale parintilor mei, implicit ale mele. Cred ca sunt cea mai valoroasa mostenire. Am avut o pasiune (si inca am) pentru romanele cu pagini galbene ale autorilor rusi.De asta ma bucura mult cartile noi, ele vor dainui in timp si vor servi drept sursa de invatatura multor generatii. Sper numai sa fie ingrijite si de aici inainte.

Ma opresc aici pentru ca deja vad un post kilometric, desi am enumerat doar trei lucruri.O sa revin, desigur daca am colaboratori altfel coltul monologului este in alta parte.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

05 Noiembrie, 2008, 07:37:26 a.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Hehe :) animaluteee  :laugh:

Am 2 acvarii (unul nano de 20L, altul mititel de 54L, si acum lucrez pt al treilea de 160L). Intentionez in cativa ani sa particip la concursuri de aquascaping unde, pentru a reusi o pozitie decenta (nu neaparat premiu, dar sa fii acolo, in primii 100), trebuie sa ai echipamente scumpe. Si incet incet investesc, sunt mandru de butelia de 10L de CO2 (CO2 este obligatoriu plantelor de acvariu) pe care am cautat-o de cateva luni bune. Pe site-urile online de acvaristica se vand echipamente CO2, dar vin ori cu butelii de 500g (500 grame!) ori separat daca vrei, maxim 4kg. Si multi se vaita ca trebuie reincarcate des. Foarte putini au ceva de 10Kg (eventual aduse de prin Germania), asa ca mi-a luat multa vreme sa reusesc sa ma 'invart' si eu de una. Am gasit aici in tara, la o firma care produce butelii - dar sunt asa de 'obscuri' incat pana cand am vazut-o, inca eram sceptic daca o voi avea :)

Si cum vreau un acvariu cu cerintele celor de concursuri (de exemplu 1 Watt de lumina / litru de apa pentru plante pretentioase si greu de tinut) sunt nevoit sa imi fac singur si capacul de acvariu unde vor fi prinse neoanele (5 neoane de 30W). Problema e ca in comert gasesc capace, dar au maxim 2 neoane - si nu prea ai ce face cu asa ceva. Sunt mandru si de capac si cam de orice fac singur. Capacul arata asa deocamdata:

Nu am prins firele , ci doar am aranjat neoanele asa, sa vad cum vor veni si cat spatiu am. Astept 5 reflectoare (se prind pe neoane incat lumina sa fie directionata toata catre acvariu si nu catre capac / margini, si sa vad cat spatiu mai ramane dupa aceea - abia atunci le fixez pe toate).

In rest, sunt mandru de site-uri :) si da, cum zice si Just, ma opresc aici  :angel: ca m-am intins prea mult.

05 Noiembrie, 2008, 10:46:43 a.m.
Răspuns #2

lumycriss

Vizitator
Cred că cele mai preţioase lucruri nu sunt cele în care se investesc bani, cât cele în care se investeşte timp. Poate de aceea nu există nici un muzeu al ultimelor modele de maşini de spălat sau de mixere. :D În ochii mei, oricât de ieftine ar fi, întotdeauna vor avea o valoare inestimabilă cărţile, jucăriile, tablourile, fotografiile, scrisorile, caietele vechi. Spre exemplu, nu am putut niciodată să renunţ la caietele folosite la şcoală, să le arunc sau să le duc la centrul de maculatură... Deşi stau cam prăfuite într-un colţ al podului, din lipsă de spaţiu :( , şi nu conţin informaţii preţioase, mi se pare că, totuşi, conţin o parte din mine, reprezintă o perioadă importantă din viaţa mea... Le mai răsfoiesc din când în când, atunci când mai ajung pe acasă, şi mă minunez de inocenţa mea de atunci, rămân plăcut impresionată când mai dau de câte o compunere, sau o poezie scrisă dezordonat la sfârşitul caietului, sau de câte un desen sau... pur şi simplu, de cuvinte răzleţe.  :)

26 Noiembrie, 2008, 10:37:24 p.m.
Răspuns #3

Just

Daca tot a venit vorba de lucruri vechi ,dar de valoare, nu pot sa nu aduc in discutie colectia de servetele pe care o am de la matusa mea, unul dintre putinele lucruri palpabile ce mi-au mai ramas in amintirea ei. Inainte lumea avea cu totul altfe hobby-uri decat in zilele noastre. Se colectionau timbre, abtibilduri, masinute si se faceau schimburi. Am mai completat si eu colectia, insa tot mai mult farmec au servetelele vechi cu diferite ilustratii, mesaje ori peisaje. Pentru mine valoreaza mult nu numai din cauza ca a fost realizata de o persoana draga mie, dar si pentru ca a fost facuta cu pasiune si drag, evitand dublurile, alegand modele cu ilustratii din cele mai varii domenii, facand schimburi cu altii si pastrandu-le atat de frumos, ordonat si bine de-a lungul anilor.Chiar au si mirosul vremurilor de atunci. Mi-e tare draga colectia mea !
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

26 Noiembrie, 2008, 10:40:18 p.m.
Răspuns #4

no_more

am o floare la care tin foarte mult, am mutat-o dintr-un camin in altul timp de 4 ani ca apoi in inca 2 case, si am crescut-o de cand era un pui mic

o poza (prin ardere intr-un cub de sticla) dintr-o perioada minunata din viata mea,

ceasul din hol

calculatorul cu muzica mea

jurnalele din perioada liceului,

un stilou

cartile

in rest nu stiu daca m-am atasat de vre-un lucru..poate de masina ca mi-e tare utila

deja i'm addicted
Daca te-ai indeparta putin,
Dragostea mea ar creste
Ca aerul dintre noi.
Daca te-ai indeparta mult,
Te-as iubi cu muntii si cu apele
Si cu orasele
Care ne despart.
Daca te-ai indeparta
Cu o zare,
La profilul tau s-ar mai adauga soarele,
Luna si jumatate din cer.