11 Octombrie, 2025, 11:51:24 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Promulgare lege => Calitate...cand?  (Citit de 4360 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Noiembrie, 2008, 05:56:11 p.m.
Citit de 4360 ori

sunshine

Fiul meu cel mic,elev in clasa a V- a, primeste tema la engleza :de facut o compunere despre Nicholas Cage :woot:... Intra mama pe net, ii explica cine este tipul, ii selecteaza ce este mai semnificativ despre acesta, cand s-a nascut, pe unde a invatat, cine este acum, in ce filme a jucat, ce job-uri mai are pe langa cel de actor si copilu' copie in caiet( habar neavand ce scrie). Controlat la tema, d-na profesoara considera ca merita doar nota 5, deoarece nu a scris ce trebuia ??? Este controlat si colegul de banca, acesta a scris ca actorul joaca fotbal, ii place ciorba si nush ce prajituri cu lapte . Ce nota primeste colegul? 9!! :confused:
  HELLLLOOOOO! 
  Este doar un exemplu dintre multe altele, de la aceeasi  scoala. Adica unde sunt profesorii care nu plecau de la ora pana cand elevii nu intelegeau lectia? Pai pe vremea noastra stateau parintii langa noi sa ne explice lectiile pt ca d-nii profesori aveau altceva de facut? Stiti ce ni s-a spus la sedinta cand s-au plans cativa parinti ca nu stiu sa le arate copiilor la matematica? Profesorii nu mai sunt obligati sa le dea elevilor prea multe informatii legate de o lectie. Acestia sunt  obligati sa caute toate informatiile . Unde? Nu toti au calculatoare. Si invatamantul gratuit ce inseamna? Analfabetism? Am crezut ca baiatul cel mare a avut ghinion si a nimerit profesori mai superficiali , profesori de matematica , care nu vin la ore, in conditiile in care se dau teste nationale. Vad ca peste tot este aceeasi regula. Chiar nu ne permitem toti parintii sa ii dam la pregatiri  din clasa a V-a ca sa nu aiba lacune la testele nationale. La engleza se poarta pregatirile inca din cls I, dar asta se poate considera un moft.
   Ne miram de cei de pe forum care sunt agramati si care nu inteleg ce avem unii cu ei de le sarim in cap. Eu ii pot numara pe degete pe colegii fiului meu din cls a VIII -a care stiu sa scrie corect  gramatical. Din 26 de elevi, nu sunt niciun sfert . Nu stiu cum primesc ei note mari de la profesorii de romana , la o lucrare scrisa, un referat sau in teza .
   Am ajuns sa ne luptam cu morile de vant in invatamant, in sanatate, in justitie( cunosc  magistrati care sunt atat de agramati incat mi-e rusine mie cand le citesc articolele pe un forum de specialitate).
 Traim in Romania si ignoranta de aici ne sufoca. :-X
« Ultima Modificare: 04 Noiembrie, 2008, 06:03:13 p.m. de sunshine »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

04 Noiembrie, 2008, 06:02:54 p.m.
Răspuns #1

Lorelei

Doar un gand. Nu vreau sa iau apararea sistemului de invatamant din Romania, din pacate multe dintre cele semnalate de tine nu sunt regretabile exceptii... dar e totusi ciudat ceea ce i s-a intamplat copilului tau. Poate totusi profesoara le-a spus sa imgineze ei o poveste, orice, despre Nicholas Cage, care sa fie altceva decat este omul in realitate. Adica sa fie o poveste, imaginatie pura. Iar cum copilul tau probabil a scris numai lucruri adevarate, o fi fost in afara subiectului... E doar un gand. Adica nu stiu, parca ar fi prea pe fata, sau cum sa zic... poate nu a inteles el bine ce trebuie sa faca, si atat.
Cat despre profesori care lipsesc si despre copii care trebuie sa-si caute singuri informatiile... tac, ca nu mai am nimic de zis, revolta individuala nu ajuta la nimic... sa speram ca in timp soarta invatamantului va fi alta, e tot ce pot sa sper.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

04 Noiembrie, 2008, 06:17:49 p.m.
Răspuns #2

sunshine

Nu, Nico, au un auxiliar in care exista fotografii cu mai multe persoane. Prima este Nicholas Cage, este scris pe caietul de clasa : "de scris o compunere despre Nicholas Cage". Atat. Noi, parintii, colaboram si ne sunam sa intrebam cand avem cate o nelamurire. Un elev care vorbeste si scrie cursiv engleza, a luat nota 3 in test pt ca d-na nu le-a spus ce trebuie sa faca si fiecare a scris ce l-a dus capul.Sau la ora de romana, un elev a vorbit neintrebat si a primit nota 3. Pai  acea nota reflecta cunostintele lui?Pacat...pacat ca unii dascali nu stiu si nu au rabdare sa exploateze ce e mai bun dintr-un elev .
 Nu vreau sa jignesc pe nimeni, nici nu generalizez .Insa am ajuns la limita rabdarii si ma simt frustrata ca nu-mi pot exprima parerile in fata profesorilor deoarece acestia se razbuna pe copil.Nu este el un elev eminent dar nedreptatile acestea le-am trait si eu , cred ca toti am trecut prin asa ceva si ma supara faptul ca nu ia nimeni atitudine , de teama sau pur si simplu  stiind ca nu exista dreptate.
 Cat despre soarta invatamantului, am indoieli. Dintre elevii de azi se ridica  dascalii de maine. Dovada notele rusinoase obtinute la examenele de titularizare.
 Sigur, copiii mei au si profesori de admirat . La materiile acestora invata de drag, exceleaza in raspunsuri si rezultate.
  Totusi, nu putem fi toti poeti sau scriitori. Nu putem avea cu totii har. Ar trebui sa se puna accent pe ce inclinatii au elevii nu sa li se franga aripile inca de pe bancile gimnaziului.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

04 Noiembrie, 2008, 07:07:29 p.m.
Răspuns #3

Escu

Global Moderator
Invatamantul e de mult la pamant. Acum probabil ai simtit si tu caci te-a lovit unde ti-era mai drag. Nu are sens sa iti faci nervi, nu rezolvi nimic. Decat sa dai bani pe la profesori pe meditatii, mai bine il inveti tu, si de ce nu, la un moment dat inveti cu el. Stiu, e nevoie de mult timp, dar asa poti sa ii asiguri o baza mai solida.
Nu e corect ceea ce se intampla. e doar inceputul, parerea mea e ca situatia o sa fie si mai nasoala.
Let's put a smile on that face!

04 Noiembrie, 2008, 08:05:03 p.m.
Răspuns #4

sunshine

Timp si, mai ales, rabdare. Nu m-a lovit unde imi era mai drag ci ma doare sufletul sa arunc banii pe ceva inutil.E drept ca parintii au inventat moda meditatiilor insa din dorinta ca odrasla lui sa acumuleze cat mai multe cunostinte si sa fie un elev stralucit. Sau poate de teama admiterii la liceu ?  La pregatiri nu se reuseste acoperirea intregii materii, elevii oricum raman cu lacune. Si nu inteleg  "invatamantul gratuit" unde este daca elevii sunt obligati sa-si cumpere zeci de auxiliare si nu invata de pe manuale?
 Cat despre ajutorul parintilor chiar nu mi se pare corect. Sunt familii care au cate 4-5 copii, fiecare isi vede de cartea lui, fiecare are nevoie de ajutor. Unde sa te imparti?
  Si chiar este nedrept! :help:

05 Noiembrie, 2008, 07:20:57 a.m.
Răspuns #5

viulian

Administrator
Este aberant cazul, poate ar trebui sa va duceti mai multi parinti sa stati de vorba cu conducerea scolii ?

Pe de alta parte, profu. meu de mate din liceu avea un stil foarte ciudat de notare. Nu intelegeam nimic la ore (ne vindea niste foi multiplicate de el cu lectiile) si apoi zeci de probleme foarte dificile de rezolvat pentru acasa. Si te scotea la tabla si iti dadea una din probleme. Daca nu stiai, 3. Foarte cinic as zice.

E, de pe alta parte insa, cand am ajuns la facultate, a fost totul floare la ureche. Colegele mele invatate cu un culcus caldut in liceu cand plecau acasa intelegand tot, ei bine, la facultate aproape au clacat. Stilul e complet diferit, accent pe invatat de unul singur, samd. De fapt, in anul 2 de facultate, l-am vizitat pe fostul prof. de liceu, si i-am multumit. Nevoit fiind sa nu pic la mate, imi dezvoltasem un stil de a invata de unul singur chestii de neinteles la prima lectura - ceea ce la facultatem mi-a prins foarte bine.

Totusi, stiam ca am de facut problemele respective, si daca le faceam (2-3 cate imi dadea cand ma scotea la tabla), imi dadea 10. Da' am laut si 3 :D

Sunshine, eu iti recomand sa mergeti mai multi parinti la directoarea scolii, si sa faceti o plangere. E aberant sa inveti cand nu stii care e scopul.

05 Noiembrie, 2008, 07:38:33 a.m.
Răspuns #6

sunshine

:D :D :D Directoarea scolii este d-na profesoara de engleza ;D DIn cauza asta sunt atat de revoltata. La fiul cel mare, profesorul de matematica ( cel care lipseste de la ore spre bucuria elevilor) este , deasemenea, directorul liceului. Am facut demersuri la inspectoratul scolar insa degeaba.
 Cu engleza ma descurc eu, desi imi ia enorm de mult timp dar cu matematica ...nu am rabdarea necesara si nici copilul nu este tocmai incantat sa il trag de urechi la 14 ani.
 Ce vreau eu este corectitudine in predare, in prezenta profesorilor la ore si , mai ales , vreau calitate . Sa nu regret ca am investit atat in manuale care , deocamdata, nu le folosesc la nimic ba mai mult, ii dezorienteaza pe elevi ( avand enorm de multe greseli  ). Sunt unele manuale cu exercitii pentru olimpici , dar si elevii mediocri sunt obligati sa lucreze din ele.
 Dumnezeu cu mila.
« Ultima Modificare: 05 Noiembrie, 2008, 07:53:02 a.m. de sunshine »

05 Noiembrie, 2008, 08:19:59 a.m.
Răspuns #7

Just

Imi pare foarte urata treaba si este prea timpuriu ca elevii sa treaca prin asta din generala. Eu imi amintesc ca eram in liceu si ma demoraliza teribil de mult nedreptatea profesorilor. Adica ma demoraliza atat incat imi venea sa nu mai pun mana pe nici un caiet sau carte caci ori invatand ori ba tot acolo ajungeam. Mi-e rusine sa spun, dar o colega de-a mea nu vorbea bine romaneste fiind de alta nationalitate. Ea a avut media mai mare ca mine la limba romana (si nu numai) in prima clasa de liceu si asta pentru ca mergea cu sticle de bautura fina la doamna, cadouri etc.

Cand am mai crescut, respectiv maturizat nu mai plangeam la sfarsitul orei, nu mai plecam de la scoala dezamagita caci modul lor de a se comporta nu a facut decat sa ma ambitioneze. Asa incat la sfarsitul liceului, inaintea bacalaureatului la meditatiile pe care le lua domnisoara cea bogata se plangea "Ce frica mi-e! Ce ma fac?" si profesoara i-a raspus "Daca stai pe langa just nu ai de ce sa-ti faci griji!" Aha,vezi sa nu ! Deci pana la urma tot eu eram apreciata. Ca si Iulian le-am multumit !

Dar, asa cum am spus initial. Eram suficient de mare sa inteleg anumite lucruri, e prea timpuriu pentru copii tai sa treaca prin asa ceva. Nu se poate! Acum o sa ajungem sa se ceara si meditatii in clasa intai, sa invete in particular cum se fac liniute ca doar si ei sunt oameni si au nevoie de o painica.

Nici macar inspectoratul nu va rezolva ceva. Din pacate, te lupti cu morile de vant. S-au luptat si altii inainte, in van ... As vrea,mi-as dori sa cred ca lucrurile se vor schimba in mai bine, dar ...
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

05 Noiembrie, 2008, 10:17:32 a.m.
Răspuns #8

viulian

Administrator
Mda, sunshine, atunci mai ramane sa te adresezi presei - sau sa scrii de exemplu pe site-ul http://www.urbaniulian.ro/ (e un site pe care il citesc des, si omul ofera sfaturi pertinente despre ce se mai poate face, in cazuri din astea cand deja e atat de jenant, incat nu mai stii ce sa faci).