Curatenia in casa este desigur importanta. Am impresia ca nici nu putem sa ne apucam de altceva cum ar fi gatitul, cititul, baia etc. cand stim ca nu am terminat intai cu ordinea. Mie, de exemplu, nu-mi ies mancarurile sau prajiturile cand am pe cap vase de spalat, de aspirat sau alte treburi. Curatenia in casa iti da un sentiment de incredere, la fel ca si hainele pe care le porti. Daca ai luat pe tine o bluza patata este evident ca atunci cand iesi pe strada te simti nesigura, stanjenita, rau in fond. Asa se intampla si cu propriul nostru camin.
De asemenea este important ca lucrurile in camera ta, respectiv casa ta sa fie aranjate in ordinea cunoscuta de tine. Asa incat daca ai nevoie de un anumit obiect sa nu cauti o groaza de timp, sa iti faci nervi sau sa risipesti energie in van. De asta, nu cred ca este bine ca mama sau oricine altcineva sa ne faca ordine in birou, dulapul cu haine, in camera.
Mie, recunosc! uneori imi place dezordinea. Atentie! nu spun mizeria. Imi place ca pe biroul meu sa gasesc mereu cana de cafea, o groaza de pixuri, hartii, carti, telefoane, laptopul, o agrafa de par, tensiometrul si o cutie cu medi. Ma regasesc printre ele, exact asa cum stau, asa cum le-am lasat sau uitat cu o zi inainte. Petrec mult timp aici si imi place coltul de dezordine in curatenie.Eh! unii stiu ce spun, dovada e cel de-al doilea birou de langa mine. Hehe!