10 Octombrie, 2025, 09:29:56 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Omul influentabil  (Citit de 4942 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

28 Noiembrie, 2008, 11:37:32 p.m.
Citit de 4942 ori

Just

Se intampla ca de multe ori sa ne schimbam decizile in urma unor discutii cu cei din jurul nostru. Vrem, nu vrem uneori ne lasam influentati desi nu stiu cat de benefic este. Personal, cred ca trebuie sa decidem singuri in actiunile pe care le facem deoarece daca ceva merge rau noi suntem cei care suporta consecintele. Sunt totusi anumite persoane care inseamna mult pentru noi si datorita sentimentelor ne pot influenta cu multa usurinta.

Este omul in general usor de influentat ?
A te lasa influentat este un lucru bun sau din contra, daunator personalitatii noastre ?
Privesti de obicei in stanga si in dreapta luand drept reper orice indemn al persoanelor apropiate ?
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

29 Noiembrie, 2008, 12:31:17 a.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Eu sunt influentabil, recunosc.
Indaratnic cumva, imi asum totusi lipsa capacitatii de a ma gandi la toate chestiile posibile, si mai plec urechea in stanga si in dreapta, poate aflu vreo opinie mai buna / intemeiata / mai bine justificata decat am eu, si daca 'suna' mai bine :) ma las influentat.

De exemplu, cand citesc vreun articol / stire pe vreun site [sa zicem economic], citesc si toate comentariile (sau ma rog, sa nu fie infernal de multe). Dar imi formez opinia bazandu-ma jumatate pe ceea ce stiu si eu si pot intelege, incercand insa sa inteleg si viziunea celorlalti. Unii bat campii, altii vad mai bine aparent (mai bine = integrand si mai multe detalii decat as fi eu in stare, eventual din alte articole, etc). Am memorie buna dar neavand nici experienta, imi pot scapa chestii care poate au legatura intre ele. Si de asemenea, incerc sa fiu impartial si sa cunosc si cealalta opinie.

29 Noiembrie, 2008, 10:07:57 a.m.
Răspuns #2

Cruella

Cred ca in general omul este usor de influentat. Si asta e bine. Totul incepe de la gradinita, cand copilul spune ca balaurul are 5 capete, iar parintele sau educatorii il invata ca nu exista balauri. Adica il influenteaza sa creada ceea ce vor ei sa creada, sau ceea ce cred ei ca este adevarat.
La fel si la maturitate. Daca eu sustin ca mie imi este foarte cald, si cineva imi demonstreaza ca afara sunt doar 5 grade, ma las influentata si recunosc ca nu e cald, chiar daca eu in acel moment ma topesc.
Cred ca e bine sa ne lasam influentati intr-o anumita limita de restul oamenilor. Eu zic ca in asta ne consta capacitatea de a invata si de a face mai putine greseli.
Iar in momentele decisive, de viata si de moarte, cred ca totul se intampla atata de repede, incat nu mai avem timp sa ascultam alte opinii, si atunci nu ne lasam influentati.
My imaginary friend says you are crazy!

29 Noiembrie, 2008, 12:06:27 p.m.
Răspuns #3

Semiramis

Global Moderator
nu putem împărţi simplu oamenii în influenţabili sau ne. adică eu cred că fiecare a re o doză mai mică sau mai mare. pot vorbi în numele meu. nu sunt influenţabilă. sunt căpoasă. doar argumente de neînlăturat îmi pot schimba părerea. mi se mai întâmplă să cedez când sunt luată la sentiment şi nu pot refuza o persoană dragă. dar atunci când o fac, nu prea mă simt bine în pielea mea. pentru că, după cum am spus, sunt căpoasă. :P
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

29 Noiembrie, 2008, 08:01:57 p.m.
Răspuns #4

ARIDANA

Vizitator
Ceva de genul a ce ai spus tu,Semiramis,a te lasa influentat de o persoana draga,cu buna stiinta,mi se intampla si mie.Pana la un anumit punct insa,atunci cand intervine momentul de luciditate si am certitudinea ca "ne ducem la vale,de-a dura".Sunt si incapatanata,de cele mai multe ori,sa-mi sustin punctul de vedere si sa intreprind actiuni sau sa fac lucruri de care altii se feresc...acele "cauze pierdute",pentru care nu se merita sa consumi din timpul si energia ta.De multe ori, m-a ajutat si i-am ajutat si pe altii cu incapatanarea mea.
Spune bine si Iulian,pana la un punct,atat cat este benefic,te poti lasa influentat,de informatiile pe care le aduni si le treci prin filtrul experientei tale anterioare.
E bine insa,cateodata, sa risti si sa faci ca tine,atunci cand ceva din interior te impinge catre aceasta.Daca vei gresi ramai cu o experienta de viata-"Asa nu!".Daca va fi bine...ohooo!-"Ai reusit,continua!"