11 Octombrie, 2025, 12:06:17 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Deja-vu  (Citit de 4703 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 Decembrie, 2008, 07:24:43 a.m.
Citit de 4703 ori

Just

Pentru ca se intampla destul de frecvent sa traim asemenea momente, ma gandeam ca putem dicuta intr-un subiect dedicat special deja-vu-ului.
Deja-vu inseamna, pe intelesul tuturor, deja vazut sau trait si se refera la momentele in care simtim ca ceea ce traim s-a mai intamplat candva, in trecutul indepartat. Ne trezim de multe ori cu impresia cum ca aflandu-ne intr-o cladire straina nou pana atunci simtim ca ne este cunoscuta si ca am mai fost candva acolo. Mie de asemenea mi se intampla ca discutand cu o anumita persoana sa am impresia ca am mai fost in ipostaza asta, vorbind despre acelasi lucru. Ba mai mult imi par foarte cunoscute toate gesturile mele de atunci. In definitiv, in urma "impactului" numit deja-vu am impresia ca (imposibil) traiesc aceeasi viata la nesfarsit si raman amintiri de care ne lovim din cand in cand - scurt si puternic, la fel ca un blit.

Ati experimentat fenomenul? Incercati sa gasiti o explicatie sau simplu treceti peste?
(Va mai place inca sa discutati?)
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

12 Decembrie, 2008, 06:19:48 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
Just, citeşte Adam şi Eva de Liviu Rebreanu. o să îţi placă tare mult :)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

12 Decembrie, 2008, 08:35:15 p.m.
Răspuns #2

ARIDANA

Vizitator

Ati experimentat fenomenul? Incercati sa gasiti o explicatie sau simplu treceti peste?
(Va mai place inca sa discutati?)

Chiar mi s-a intamplat,in ultima vreme de mai multe ori...Explicatii am cautat,am si gasit,unele chiar "plauzibile"-ma refer la cele legate de un vis sau chiar o experienta traita.
Pentru mine deja-vu este un fel de sansa de a reevalua o situatie anume,de a incerca sa schimbi ceva,in mai bine(atunci cand este "de bine" ...revederea) si in bine(atunci cand ceea ce retraiesti iti trezeste un disconfort sau chiar iti reediteaza un cosmar,pe care il crezusei uitat).

05 Ianuarie, 2009, 09:29:16 p.m.
Răspuns #3

angel_s

Vizitator
 mi s-a intamplat si mie de multe ori.cel mai ciudat e ca de fiecare data cand mi se intampla, realizez foarte bine si profit pentru a vedea ce urmeaza sa se intample, chiar si pentru urmatoarele cateva secunde. am reusit de cateva ori. in fine..teoria mea e cam ciudata...
    cand ai un deja-vu ti se pare ca ai mai trait acea clipa. eu cred ca in paralel cu acel moment, cu acest univers, mai exista multe universuri si in unele existam noi.in altele insa nu. un scriitor intr-ale psihologiei spunea ca exista creiere compatibile. asadar in momentul producerii acestui fenomen, eu cred ca ori tu cu tine din alt univers, ori tu cu un creier compatibil dintr-un univers paralel, incercati sa va conectati, in mod inconstient. si creierul nostru, din universul acesta, creeaza o "bariera", poate e mai mult decat poate suporta capsorul nostru, si astfel in acel moment creierul este capabil sa preia imaginea din fata noastra, o "inregistreaza" inainte sa putem realiza ce vedem si de aceea ni se pare cunoscut si spunem ca am mai trait. si astfel apare deja-vu-ul ca metoda de aparare a creierului impotriva a ceva ce pentru noi este prea mult in momentul de fata. cam ciudat nu? sau poate am vazut prea mult sci-fi. dar eu sunt convinsa de ce spun.  ;D