Am sa ma iau putin de viata ta Iuliane. Nu o fac din rautate, ci pentru ca tin la animale. In primul rand iti sugerez sa ai mai multa rabdare cu o pisica luata din fata blocului. Nu stiu daca era pisoi sau pisica adulta, dar oricum trebuie sa ai rabdare si ceva nervi sa tii pasul cu ea. Nu te gandi ca dureaza o vesnicie pana ajungeti la numitorul comun (tu sa poti sa dormi linistit si ea sa nu distruga), gandeste-te ca ai dus-o intr-un mediu nou si ca ii trebuie ceva timp sa se acomodeze. Chestiile astea nu se intampla in doar 2-3 zile. Probabil stii si tu ca animalele mai inseamna si reponsabilitate, nu doar relaxare.
Si acum sa revin la topic. La usa firmei a ajuns un catel frumos foc. La varfurile urechilor incepea sa fie cretz, dar abia se observa. Era un pui de golden retriever! L-am adoptat in secunda 2, binenteles cu NU-urile de rigoare din partea altor persoane. A doua zi am zarit in parcare o frumoasa catelusa, cocker spaniel. Cauta cu disperare ceva. In momentul in care a vazut puiul de golden, a venit instant la el. Dupa 10 secunde am dedus ca era maica-sa! Ciudata combinatie, ea era micutza, inca nu se dezvoltase complet si nu avea mai mult de 1 an jumate. Pai ce era sa fac? Sa ii las pe strazi? Normal ca am adoptat-o si pe ea. Am facut poze, am lipit afise..poate cineva ii dorea si poate ii cauta. Un prieten care a vazut poza cu catelusul, a zis ca vrea sa il ia el. I l-am dat sunandu-i ca daca apare proprietarul, ii fac forard la numarul de telefon. N-a aparut nimeni. Am ramas cu catelusa. Inteligenta si incapatanata. Stia foarte multe comenzi, cineva se ocupase de ea. M-am mai dus la cateva lectii de dresaj, la un amic de'al meu si am inceput sa ne intelegem si mai bine.
Ma citea foarte bine catelusa, stia cand sunt stresat, stia cand sunt bine dispus. Practic si ea era in aceleasi toane ca si mine. Cand eram bolnav sau ma simteam rau nu se dezlipea de mine. Cand eram suparat imi aducea mingea ca sa i-o arunc. Mi-a fost aproape in multe momente dificile si pot spune ca nu m-a dezamagit niciodata. A muscat-o inclusiv pe o fosta prietena care a avut tupeul sa arunce cu o scrumiera dupa mine. Lua apararea pisoilor pe care i-am crescut prin parcare si nu numai (povestea cu pisicile nu o mai spun ca e lunga).
Ce am invatat de la ea? Multe. Exraordinar de multe. Am invatat sa acord oamenilor o sansa, am invatat sa imi pastrez optimismul si ca orice s-ar intampla, soarele rasare mereu. O prietenie cum nu am avut cu alti oameni. Sunt multe de spus, dar o sa intru in istorie cu cel mai lung post al meu aici

asa ca ma opresc. Va pun niste poze sa vedeti ce animalutze am crescut.
1. Tasha, catelusa de care v-am povestit. (asa m-a asteptat intr-o zi, cu papucul langa ea)

2. Cleo, pisica, mama lu Gogu'

3. Gogu si Misu (ala mic e misu si ala mare e o EA, dar il cheama Gogu'

4. Tasha si Vasile la joaca (un mat care a intrat pe fereastra si n-a mai plecat)

5. Tasha si Gogu cica dormeau...

6. Gogu si Misu

PS: daca vreti sfaturile mele legate de animalutze, va ajut cu placere.