Am o vecina care si-a pierdut ambii copii intr-un accident de masina, exact in locul in care, cu 9 ani in urma,isi pierduse viata sotul ei...Au trecut 12 ani de atunci si ce a facut aceasta femeie? Desi toata lumea a crezut ca nu va rezista, a reusit sa treaca peste aceasta nenorocire .De cate ori ne intalnim imi spune ca ii amintesc de fiica ei cea mica .De 12 ani o vad mereu cu cate un copilas de mana, in oras, la piata, la biserica(este nelipsita de la sujbe ) . Asa si-a umplut ea golul din suflet, avand grija de alti copii. Niciodata nu o sa inteleg cum nu si-a pierdut mintile aceasta femeie. Este un exemplu pentru mine si am un deosebit respect si o mare admiratie pentru d-ei.Cu siguranta D-zeu a avut o menire importanta pt aceasta femeie greu incercata pe tot parcursul vietii. Daca astazi are puterea sa zambeasca si intotdeauna are cate o vorba inteleapta pt oricine,inseamna ca iubirea fata de fetele ei este nemarginita, a trait sa le pastreze memoria vie si il iubeste pe D-zeu mai mult decat propria viata.D-zeu...divinitatea i-a salvat sufletul. Si cred ca mai are multe de facut in viata asta .
Dezamagirea vietii mele si a copiilor mei este tatal lor.Nu este un caz unic, din nefericire.Exista enorm de multi parinti care isi parasesc copiii si sunt de un egoism enorm , parinti care traiesc doar pentru ei si nimic in jurul lor nu conteaza. M-am simtit vinovata de aceasta dezamagire a copiilor mei pentru ca , divortand, nu am facut altceva decat sa le arat ca tatal lor nu i-a dorit niciodata, ca orgoliul lui este mai mare decat iubirea copiilor sai.Nicio clipa a vietii mele nu m-am gandit ca voi darui un asemenea "tata" fiilor mei.Am sperat ca va lupta pt ei, ca-si va petrece, in sfarsit, mai mult timp cu ei, ca isi doreste o comunicare si o viata alaturi de fiii lui.Dezamagire totala, am suferit pt acesti copii cum nu va puteti inchipui, am fost la preoti si am cerut ajutorul.Pur si simplu nu puteam sa accept ca nu au loc in viata tatalui lor.Insa D-zeu m-a ajutat si am reusit sa iert si sa accept decizia acestui om care pretuieste mai mult avutia decat zambetele copiilor sai.Este si asta un mod de a trai pe care ,insa, nu-l voi intelege niciodata.
Ce am facut noi, eu ca mama si fiii mei?Nu am renuntat sa credem in viata noastra si in viitorul ce ni-l vom cladi. Mi-am invatat copiii sa-si cladeasca viitorul in asa fel incat sa fie mandri de trecutul lor.Si daca eu sunt extrem de mandra de copiii mei inseamna ca am reusit si nu mi-e rusine de nimic ce am facut pana acum in viata.
Ce am dorit eu sa subliniez este faptul ca dezamagirea are multe forme, fiecare dezamagire ar trebui sa ne deschida si mai mult ochii spre ceea ce avem de facut in viitor, sa nu ne mai lasam dezamagiti si afectati de hotararile celorlalti astfel incat sa putem accepta orice pe lumea asta, bun sau rau.
Ca si ceilalti, sunt convinsa ca nimic pe lumea asta nu merita sa-ti iei viata, nimeni nu merita viata altuia, nimeni nu are dreptul sa hotarasca pt o viata. Fiecare avem o menire pe lumea asta si trebuie s-o acceptam si sa asteptam pana cand D-zeu ne vrea alaturi de el. Intr-un fel eu cred ca viata pe lumea asta este o incercare prin care ne trece D-zeu pt a pretui viata de dincolo.