Daca-mi ingaduiti o comparatie, sunt asemenea unui cocos chiar daca nu la fel de vesela ca el: degeaba imi veti spune ca nu Soarele rasare, ci ca Pamantul se invarteste in jurul Soarelui, eu tot voi saluta rasaritul lui. Prin aceasta comparatie vreau sa spun mai multe, dar... altadata...
Spuneam la un moment dat pe foum ca OAMENII NU POT SCHIMBA INTRE EI DECAT CUNOASTERI RECIPROC INTELESE! (Asa cum ma asteptam, nu am fost crezuta...)
Intr-o zi ma aflam aproape de magazinul la care imi fac adesea cumparaturile. Pe acolo salasluieste un cersetor, imbracat saracacios, murdar insa inofensiv. Cerseste doar de la oamenii care trec pe langa el si il privesc cu o anumita indiscretie. In ziua cu pricina, o doamna destul de sobru imbracata, cu un par lung, ascuns intr-un coc ferm, fara nici o suvita “rebela”, l-a abordat pe cersetorul respectiv incercand sa il convinga sa renunte la traiul lui si sa aleaga calea…ei. Argumentele erau scurte si destul de categorice, aparent usor accesibile, mai ales de un om care nu avea nimic de pierdut, nimic de sacrificat. Ii spunea: "Du-te si munceste! Spala strada, aduna cartoane! Orice e mai bine decat sa cersesti!"
Cersetorul a cautat sa o evite pe femeia respectiva, facandu-si de lucru in alta parte, vadit agasat. Femeia insista, insa, cu naivitate. Obosit de alergatura, iritat peste masura, cersetorul s-a oprit la un moment dat si a scos din buzunarul interior al hainei sale o sticla, invelita in hartie, a scos cu dintii dopul de pluta al sticlei cu alcool, l-a scuipat cu dispret si a dat pe gat cateva inghitituri. Gestul lui a fost atat de debordant incat femeia a tacut instantaneu si a plecat impleticindu-se de "palma" pe care tocmai o primise orgoliul ei.
Cred ca femeia din povestea mea nu stia sa raspunda "setei" acelui cersetor. El avea nevoie de altceva...
Gasesc adesea conflicte similare intre cea ce scriem si asteptarile cititorului.
Prea multe din actualele topicuri sau raspunsuri la unele mai vechi fac parte din categoria de scrieri care, din snobism (numai din snobism?) eludeaza nevoia fundamentala a mesajului - C O M U N I C A R E A. Ignora sau nu poate sa se adreseze acelei parti din om unde se cladesc optiunile, unde s-a statornicit nevoia de FRUMOS, de INALTATOR, de NORMAL. Sigur, poate fi vorba aici de gustul personal, afinitati personale, curente de opinie, in ultima instanta.
Sa ma explic: Dumnezeu a facut lumea dupa gustul Lui. Dar lumea, iata, se guverneaza dupa legi care nu sunt pe gustul lui Dumnezeu. Unii dintre noi gresesc, ca sa ne anunte, pe urma, ca invata din greseli. Au gusturi? Bineinteles. E doar parerea lor, personala. Si-au luat dreptul la gust, fara sa se framante necontenit, fara sa imbatraneasca in indoiel, fara sa tina seama de inclinarea spre antipatie, fara sa asculte parerile contrare, intr-un cuvant, utilizatori ai forumului care se simt legati cu franghii de masa de scris sau de tastatura, si nu de comunicarea care singura poate crea un climat de efervescenta.
Citim cu totii, vai!, lucruri destul de fade, scrise sub presiunea cantitatii. "O, Odiseu!", ar zice cineva, mirat ca acestia consuma tocana de declaratii pe spatiile serverului Admin.-ului . As vrea, nu stiu cum sa spun... LT sa fie o pagina de adevar, un fel de nastere al altui timp, un timp necoafat, nefardat, al cinstei si al durerilor spuse, si nu nuamai traite. Un timp devenit al nostru. LoveTime.
Dar, bineinteles nu ceea ce spun eu are vreo importanta ci ceea ce as vrea sa se inteleaga din scrierea mea.
Acceptati sa stam in continuare de vorba?...