09 Octombrie, 2025, 11:55:04 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Aritmetica  (Citit de 8523 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

01 Februarie, 2009, 10:36:37 p.m.
Citit de 8523 ori

no_more

Citeam undeva ca in dragoste 1+1 fac totul iar 2-1 fac zero.
Voi ce parere aveti?
Daca te-ai indeparta putin,
Dragostea mea ar creste
Ca aerul dintre noi.
Daca te-ai indeparta mult,
Te-as iubi cu muntii si cu apele
Si cu orasele
Care ne despart.
Daca te-ai indeparta
Cu o zare,
La profilul tau s-ar mai adauga soarele,
Luna si jumatate din cer.
Marin Sorescu - Perspectiv

01 Februarie, 2009, 10:41:02 p.m.
Răspuns #1

ARIDANA

Vizitator
Cred ca 2-1 fac zero.Totusi,conform definitiei multimii vide,zero nu face parte din aceasta,caci reprezinta ceva.
Concluzie:tot mai bun e zero,decat vid-uuuuul :D :laugh:

01 Februarie, 2009, 10:51:07 p.m.
Răspuns #2

Emma

O viziune puţin cam idealistă dar, să zicem că sună bine.  ::)

Totuşi, viziunea mea practică asupra lumii îmi spune că dacă se pune problema aşa, până şi în dragoste există variante de mijloc, atunci când există voinţă...şi atunci când circumstanţele îţi permit.
E un fel de "raţionalizare" a iubirii. Nu toţi o pot aplica, nu e recomandată pentru oricine, nu mulţi o acceptă. Atunci ar fi posibilă şi varianta 2-1 = 1... cu sloganul corespunzător : "Dar unde dragoste nu e, facem!"   :D

..şi uite-aşa am rezolvat problema! (vorba vine) ;D
Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)

01 Februarie, 2009, 11:03:17 p.m.
Răspuns #3

Escu

Global Moderator
2-1= 1. Ramai cu ceva dupa 2. te bucuri ca s-a intamplat si nu te intristezi ca s-a terminat. Ramai cu un gust amar dar ar trebui sa te gandesti la dulcele ce o sa vina...Ca intr-o celebra reclama: Keep Walking (fara Johnny). Daca n-a fos 2...e mai bine 1. Cu siguranta o sa iasa 2 pana la urma.
Let's put a smile on that face!

02 Septembrie, 2009, 10:03:18 p.m.
Răspuns #4

dark_princes

Citeam undeva ca in dragoste 1+1 fac totul iar 2-1 fac zero.
Voi ce parere aveti?

asa e:x e adevarat...
"Nu poti schimba trecutul, dar iti poti nenoroci un prezent
linistit ingrijorandu-te despre viitor.":D

04 Septembrie, 2009, 11:28:16 a.m.
Răspuns #5

Iosif

In dragoste, 2-1= 1 post vacant!
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

04 Septembrie, 2009, 12:05:56 p.m.
Răspuns #6

dark_princes

"Nu poti schimba trecutul, dar iti poti nenoroci un prezent
linistit ingrijorandu-te despre viitor.":D

04 Septembrie, 2009, 08:29:09 p.m.
Răspuns #7

inda

In dragoste, 2-1= 1 post vacant!

in dragoste nu exista 2.
1+1= 1 (intreg ! )
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

05 Septembrie, 2009, 08:58:44 a.m.
Răspuns #8

mvr

Iosife Iosife ,ai lipsit de la orele de aritmetica din Egipt!!!
Dupa cum logica sanatoasa merge,fara exceptie, imbratisata cu Adevarul ,rezulta urmatoarele :
0,5+0,5=1.

Asadar,sunem cu siguranta 0,5  :(
« Ultima Modificare: 05 Septembrie, 2009, 09:19:11 a.m. de mvr »

05 Septembrie, 2009, 11:12:59 a.m.
Răspuns #9

Iosif

Niciodata nu mi-a placut expresia asta, "jumatatea mea" (0.5), este doar un vechi concept Platonian, si atat.

De ce nu agreez aceasta expresie? Pentru ca eu sunt intreg, nu sunt o jumatate. M-au condus mai multe drumuri catre acest raspuns. Unul din ele este similar cu ce spunea si parintele Arsenie Papacioc, "Nu e o jumătate a ta, ci un tot al tău; tu esti tot, ea e tot. Nu există grad de rudenie între sot si sotie, pentru că ei sunt una. Dumneavoastră ati văzut steaua lui David, evreiască: sunt două triunghiuri echilaterale suprapuse. Ea e făcută de David, care era omul lui Dumnezeu, si ea reprezintă fiinta omenească, care are calitatea calitătilor în creatia lui Dumnezeu: chip si asemănare cu El. Si de aceea l-a făcut pe om întâi ca un triunghi echilateral, cu baza în sus, pentru că omul e tare în putere, apoi un triunghi echilateral cu baza în jos, care simbolizează femeia. Nu există "jumătatea mea". E o expresie spusă la un pahar de vin; la o sticlă de vin, pardon! ca să nu zic la un butoi chiar."

Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

05 Septembrie, 2009, 12:31:29 p.m.
Răspuns #10

mvr

Iosife, nimeni nu a pomenit de :"jumatate mea" ,si ai dreptate ,nu exista asa ceva .Se  pare ca ai dedus eronat din contextul de mai sus Acolo voiam sa ajung la o concluzie logica ,pt ca Dumnezeu a destinat inca de la inceput ca cei doi sa fie un singur trup ,adica (1) unul ,de aceea se spune ca in dragoste nu exista adoi ,dupa cum spunea Inda mai sus ...drept vorbind nu-mi place filozofia (si nici nu am prea multe cunostinte ,m-am nascut intr-o zona uitata demografic de lume ,fara educatie scolastica ,lasat in deriva de parinti ,si chiar  in AT sunt novice),este eront sa spui ca exista doua tot-uri ,,asa ceva nu se poate ,dupa curatenia logici  simple pe care am primit-o ,ci doar in cea a prejudecatilor  ;acolo unde ne lasam furati de filozofie ..de  filozofie ...

....dar am vazut ,mai nou, ca ,Dumnezeu era la butoiul cu bere cand a facut lumea asta !!!
Si ..., totusi ,doar El ,doar El  este Totul!!!  
Si totusi El este Marele "meu"Profesor Universitar ,si-L IUBESC!!!
« Ultima Modificare: 05 Septembrie, 2009, 01:26:24 p.m. de mvr »