11 Octombrie, 2025, 04:47:12 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Iubire? sau? Manipulare?  (Citit de 16323 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

24 Aprilie, 2004, 06:03:37 a.m.
Citit de 16323 ori

HERRA

Vizitator
Am impresia ca barbatii de cele mai multe ori traiesc intr-o lume imaginara pe care incearca sa o transpuna in cea reala. Drept dovada...unii ( nu toti!) incerca sa schimbe dupa bunul lor plac partenera! Ma intreb daca asta este asa cum spun ei..." ii doresc doar binele partenerei..chiar o iubesc...dar nu pentru ceea ce e la in momentul respectiv...ci pentru ceea ce are sa devina...in timp...."( daca asculta bineteles sfatul lor) Sincer? Cum o vedeti voi? Iubire? Sau...Manipulare?

24 Iunie, 2004, 04:11:29 a.m.
Răspuns #1

Un_Nimic

Vizitator
Nici una nici alta...este pur si simplu frica.
Le este frica sa nu ii paraseasca. Sincer eu zic ca acei barbati sunt niste fricosi nimic altceva ... poate si putin retardati mental:). Oricum ar fi am observat in foare multe cazul acest lucru ce lai spus tu si sincer cam intristeaza pt. ca in ziua de azi pur si simplu mai mai prea exista incredere. Trist:(

24 Iunie, 2004, 09:15:32 p.m.
Răspuns #2

androgin

Vizitator
nu te poti indragosti de o persoana pentru ceea ce urmeaza sa devina. in nici un caz nu poate fi vorba de iubire. persoanele care urmaresc astfel de scopuri (si nu ma refer numai la barbati) sunt fie mult prea egoiste, fie se pacalesc singure, in incercarea de a-si masca nemultumirea fata de partener, respectiv partenera.

iar cand e vorba de manipulare voita, premeditata, intervine mandria aceea exagerata, care rapeste timp si energie... e vorba deci de pura prostie  :)

26 Iunie, 2004, 02:15:27 a.m.
Răspuns #3

eVo

Vizitator
sa stii ca e manipulare in contextul ca cine o face nu este multumit de partener sau partenera si crede ca prin acest lucru persoana respectiva va fi cat de cat mai buna si mai perfecta .. ac manipulare poate fi de doua feluri negativa cand persoana care o face isi urmareste interesul personal si pozitiva cand cel care o face se gandeste in primul rand la binele partenerului si incearca sa-l faca constient si pe acesta ( niciodata sa-l forteze sa accepte ) de avantajele unei posibile schimbari .. in ac caz spune ca isi iubeste partenerul si ii vrea numai binele.

deci manipularea asta pozitiva eu cred ca este iubire , dar tot un fel de manipulare ramane .. 

26 Iunie, 2004, 11:14:25 a.m.
Răspuns #4

androgin

Vizitator
wow! sincer, nu cred ca exista compatibilitate intre acesti doi termeni, iubire si manipulare...

26 August, 2004, 03:24:05 p.m.
Răspuns #5

feeling

Vizitator
In Biblie ni se spunea ca" iubirea nu cauta in folosul sau, nu se umfla de mandrie, nu se manie,nu piere niciodata"deci cand iubirea si manipularea se interpun distrug toata frumusetea acestui sentiment, deja cand vrei sa manipulezi o pers devii egoist si actionezi intr-un mod meschin.Elena

25 Martie, 2005, 02:57:44 a.m.
Răspuns #6

HERRA

Vizitator
Elena, cred ca ai dreptate....cine iubeste nu e capabil de manipulare, iar dsaca un om te iubeste te accepta asa cum esti tu....cu putinele tale calitati si multele tale defecte....!!!!!!!

28 August, 2005, 10:15:18 p.m.
Răspuns #7

Guardian|Angel

Elena, cred ca ai dreptate....cine iubeste nu e capabil de manipulare, iar dsaca un om te iubeste te accepta asa cum esti tu....cu putinele tale calitati si multele tale defecte....!!!!!!!
cand o persoana iubeste,transforma acele multe defecte in calitati....pentru ca asa le vede el...in clasa a 8-a m profesoara de franceza ne-a spus asa: cand o sa ajungeti sa va indragostiti, nu veti mai vedea nimic urat la persoana iubita..daca are parul nespalat,veti spune ce par stralucitor are....daca nu e imbracat la asorte,sau nu se potrivesc hainele cu ce incaltaminte poarta,veti spune ca are personalitate si stil propriu....oare nu asa e??
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

29 August, 2005, 09:30:48 p.m.
Răspuns #8

charlie

cand o persoana iubeste,transforma acele multe defecte in calitati....pentru ca asa le vede el...in clasa a 8-a profesoara de franceza ne-a spus asa: cand o sa ajungeti sa va indragostiti, nu veti mai vedea nimic urat la persoana iubita..daca are parul nespalat,veti spune ce par stralucitor are....daca nu e imbracat la asorte,sau nu se potrivesc hainele cu ce incaltaminte poarta,veti spune ca are personalitate si stil propriu....oare nu asa e??

asa e. pentru ca atunci cand iubesti, nici o alta persoana nu este mai frumoasa decat cea iubita
ochiul nu mai vede defecte, ci calitati, frumusete, tandrete
You believe but what you see
You receive but what you give

30 August, 2005, 02:50:03 p.m.
Răspuns #9

Guardian|Angel

charlie....imi placi rau de tot ::)....cum se face ca mereu imi dai dreptate...stiai ca esti foarte inteligent?? ;D ;D :P
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

16 Octombrie, 2005, 07:41:02 p.m.
Răspuns #10

Lorelei

Revenind la discutia initiala, de multe ori in viata de zi cu zi, temenul "iubire" acopera o mie si una de dependente. A gasi iubirea in sine este un lucru atat de rar si pretios, incat ar trebui poate sa aiba un alt nume. Asadar atunci cand un barbat incearca cu tot dinadinsul sa schimbe o femeie pentru ca intrevede acolopotentialitate, cu siguranta aia nu e iubire. Nici pe departe. Exista in societatea noastra, adanc inradacinata in mentalul colectiv, ideea ca o relatie de durata (peste 2-3 ani) inseamna iubire. Ei nu, dureros este ca in majoritatea covarsitoare a cazurilor nu este decat dependenta calduta de celalalt. Si daca tot este vorba de o convietuire calduta in care fiecare implineste celuilalt niste asteptari, dorinte, nevoi etc, atunci sigur, de ce sa nu implineasca mai multe, asadar sa se schimbe cum vrea partenerul... Cred ca pe aici se invarte raspunsul. Cat despre iubire... e singura libera, nici vorba de manipulare sau incercare de a schimba!
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

17 Octombrie, 2005, 03:42:47 a.m.
Răspuns #11

Evangeline

Indraznesc sa va contrazic si sa va zic ca atunci cand partenerul vrea sa va schimbe in bine (adica daca tu fumezi si nu ai voie pentru ca esti bolnava sau ceva, sau sa-ti schimbi frizura in una care te face mai draguta) eu cred ca e iubire. Daca ne iubeste ne vrea binele si uneori a lua in consideratie sfatul lui e de folos ;) Sunt defecte care nu reusim sa le observam, nu vedem ca pe ceilalti ii poate rani. Uite in cazul asta eu zic ca daca el tace face o mare greseala. Daca ne accepta asa cum suntem cu toate ca poate sa ne schimbe eu zic ca nu te iubeste. Bineintes ca daca vrea sa-ti schimbe gusturile, sau daca vrea sa nu mai vorbesti mult cand nu deranjeaza pe nimeni si totusi el spune ca deranjeaza, atunci e manipulare. Asa ca fiti atente la schimbarile care vor sa le faca s-ar putea sa fie in avantajul vostru fetelor ;)

P.S. Incercati sa vedeti cate defecte gasiti iubitilor vostri si cate vreti sa schimbati ;D

:-*
Never, never quit!

15 Decembrie, 2005, 02:36:39 a.m.
Răspuns #12

Zeus

Cat de mult poti schimba o persoana?indiferent de cat e de desteapta persoana "manipulatoare" n-o sa fie niciodata capabil sa-si creeze partenerul(a) ideal(a)...eventual poate sa creeze un "mutant" pe care sa ajunga intr-un final sa-l displaca(in cel mai bun caz) sau sa-l urasca(in cel mai rau caz)...nu cred ca aici poate fi vorba de iubire ci de egoism,prostie, dorinta de a conduce etc..."parerea mea" :)

15 Decembrie, 2005, 03:03:37 p.m.
Răspuns #13

|ngerMorT

Credeti ca intr-o relatie trebuie sa existe un LIDER? Pana unde se poate exercita aceasta conducere? Care este limita?
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

15 Decembrie, 2005, 09:06:26 p.m.
Răspuns #14

sunshine

Sincer, mie nu-mi place sa fiu lider si nu mi-ar placea nicidecum sa am un sot  din care sa fac orice.
   Intr-un cuplu trebuie sa se faca totul de comun acord( nu e cazul meu) si atunci cand unul nu este de acord, sa-i fie respectata dorinta.
   La mine in familie fiecare face ce-l duce capul si e un haos desavarsit.Eu nu stiu ce gandeste si ce face el.El nu stie si nici nu-l intereseaza ce fac eu.Ce mai!! Familie moderna! VAI DE  CAPUL NOSTRU!!!
     >:( :o ??? :(
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\