10 Octombrie, 2025, 01:16:58 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Iubire? sau? Manipulare?  (Citit de 16271 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

16 Decembrie, 2005, 12:25:47 p.m.
Răspuns #15

ONLY DESIRE

Nu stiu daca ii putem spune chiar manipulare,insa barbatii au in general tendinta de a incerca sa-si schimbe partenera....poate din egoism sau poate pentru ca le lipseste lor ceva si din orgoliu nu pot accepta acest lucru si ajung sa creada ca partenerei ii lipseste acel ceva si incearca sa o schimbe.Un fost prieten imi spunea ca el s-a indragostit de mine pentru ca sunt frumoasa dar ca nu sunt nici jumatate din cat as putea fi(ca am foarte mult potential)...si ca el o sa ma invete sa fructific acest potential....dar a ramas doar cu ideea nu si cu posesoarea potentialului.
insa aces lucru e intalnit si in cazul fetelor...o mare parte dintre ele doresc sa-si schimbe partenerul!si nu inteleg de ce;cand iubesti,iubesti neconditionat...si daca te-ai indragostit te-ai indragostit si de defectele persoanei respective!
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

27 Ianuarie, 2006, 11:08:41 a.m.
Răspuns #16

Quatze

Am vazut pe aici niste idei care m-au amuzat tare mult

sa le luam pe rand:

1. zicea cineva
Citat
atunci cand iubesti, nici o alta persoana nu este mai frumoasa decat cea iubita
ochiul nu mai vede defecte, ci calitati, frumusete, tandrete

Chestia asta e valabila poate pentru iubirile adolescentine...pasiunile alea nebune care tin 2 saptamani si din care te trezesti si iti pui intrebarea : oare ce am vazut la ea?

De aceea trebuie sa va contrazic : Iubirea vede defectele...si le vede chiar foarte bine...mai bine ca oricine. Cand iubesti...esti persoana care cunoaste aproape cel mai mult din partener - timpul petrecut impreuna, comunicarea si diversele activitati in care v-ati angajat au dus la aceasta apropiere...drept care sunteti si impreuna intrtr-o relatie. Tu esti cel care ii vede defectele mai bine ca oricare altul pentru ca in dragoste nu exista rusine si ascundere.. Celalalt nu se teme sa isi arate adevarata fata pentru ca stie ca nu va fi ranit --este iubit, nu? 
Si aici am vrut sa ajung : Cu toate ca ii stii defectele...care te si enerveaza...DECIZI, ALEGI..sa iubesti in CIUDA lor. Asta e iubire!...restul e doar pasiune oarba care nu rezista.

2. Legat de manipulare ====

:)) Only u...nu numai barbatii au tendinta de a-si schimba partenera ci si femeile incearca asta foarte deds cu partenerul lor . Si de cele mai multe ori reusesc. Dintr-un barbat care iesea in fiecare seara cu "baietzii " la o bere...care juca fotbal in fiecare weekend si venea seara la orice ora...ajunge un tip care abia apuca sa mai vorbeasca pe furis cu prietenii o data pe luna...face piatza in fiecare zi si mai schimba si scutecele cat de des se poate. Stii care e partea cea mai haioasa aici ? Femeile incearca din rasputeri sa isi schimbe partenerul "in bine" ---sa il faca mai domol, mai controlabil, mai econom....si el chiar se transforma ! Femeile reusesc sa manipuleze barbatii ! reversul e mai putin valabil. Ghici ce face o femeie cand a reusit sa isi faca partenerul sa se schimbe?

II DA PAPUCII :))

Pai DA. Ea s-a indragostit de tipul rebel, liber, care nu putea fi controlat si cu simtul umorului...si acum el este casnic, ii e frica sa nu o supere, munceste toata saptamana si nu mai are timp de ea si e mai mereu ingandurat si morocanos. EL S-A SCHIMBAT. :)) Nu mai prezinta interes ! PAPA

Ironia cea mai mare...este sa te desparti de un tip pe care l-ai manipulat si l-ai facut sa se schimbe pana nu ai mai gasit nimic la el care sa iti aminteasca de cel de care te indragostisei odinioara ...si sa dai peste unul care si=a invatat lectia :)) Acolo sa vezi incrancenare..pe pielea ta :))

Trust me...am trecut prin foc si para :))

// Q
"If you find a good solution and become attached to it, the solution may become your next problem"

Te deschid..petala cu petala!

27 Ianuarie, 2006, 12:12:30 p.m.
Răspuns #17

ONLY DESIRE

Da,Quatze sunt de acord cu tine...si fetele incerca sa-si schimbe partenerii si am si specificat asta...am insistat mai mult pe situatia in care baiatul incerca sa schimbe fata pentru ca asta mi s-a intamplat mie...in cazul meu el a incercat sa am schimbe pe mine... ;)
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

27 Ianuarie, 2006, 12:18:00 p.m.
Răspuns #18

Quatze

si tu nu te-ai lasat, nu-i asa?

Tare incapatanata trebuie sa fii :))))))))
"If you find a good solution and become attached to it, the solution may become your next problem"

27 Ianuarie, 2006, 12:22:49 p.m.
Răspuns #19

ONLY DESIRE

Nu m-am lasat...si intr-adevar tare incapatanata sunt!Nu m-am lasat pentru ca nu am vrut sa-i dau impresia ca poate face ce vrea din mine si ca ma poate manipula dupa bunul lui plac...nu sunt genul de persoana din care sa faca cei din jur ce vor din ea ;)

27 Ianuarie, 2006, 12:28:55 p.m.
Răspuns #20

Quatze

Nici nu s-ar putea asta.. oricat de mare bucatar as fi eu..din tine nu cred ca as putea face un gratar prea gustos :)).

In afara de asta as putea incerca orice si as reusi :)

27 Ianuarie, 2006, 01:24:52 p.m.
Răspuns #21

Lady Allia

Eu cred ca atunci cand te indragostesti cu adevarat de cineva nu incerci sa il schimbi mai apoi...altfel ce mai ramane din persoana de care ne-am indragostit? Eu nu cred ca atunci cand iubesti incerci sa schimbi persoana de langa tine...daca faci asta inseamna ca nu iubesti fiinta de care te-ai indragostit...ca este doar o parere a ceea ce trebuia sa fie!
Schimbari insa...vor fi, pentru ca oamenii se schimba, dar este bine ca ele sa vina de la sine...dintr-o manifestare normala a eului nostru propriu atunci cand vedem sau simtim ca facem rau celui de langa noi printr-un gest sau o vorba, printr-un mod de al nostru de a fi si...atunci ne automodelam...fara sa consideram ca asta este un sacrificiu, fara sa ne doara,...o facem din placerea de a iubi cu adevarat si de a nu rani defel omul de langa noi.

28 Ianuarie, 2006, 12:02:22 p.m.
Răspuns #22

sunshine

Stii care e paradoxul( in cazul meu)? Inainte de casatorie nu prea se ducea singur cu baietii, nu prea avea libertate de la parinti.Dupa casatorie a primit libertatea care si-o dorea .Niciodata nu mi-a cerut voie sa mearga la o bere, niciodata nu mi-a spus unde pleaca , cu cine si cand se intoarce, niciodata nu am stiut de unde sa-l iau.Si se pare ca eu am fost tot timpul vinovata, ca i-am dat voie. Poate asta si-a dori el casatorindu-se , libertate.Poate am devenit banala pt el ( cu toate ca schimb tot timpul ceva la mine) .Poate daca nu i-am reprosat niciodata nimic a fost din dorinta de a-i arata ca-l iubesc si el a inteles altceva.
  Cer este ca eu, in momentul asta, ma simt un NIMENI pt el si in acelasi timp O PROPRIETATE a lui. Tocmai inversul situatiei de care vb tu, draca Quatze.E un paradox, nu. Exceptia care intareste regula( si trebuia sa fiu tocmai EU). ???
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

28 Ianuarie, 2006, 12:05:07 p.m.
Răspuns #23

sunshine

scuze pt greselile de ortografie( graba strica treaba ;D) :-\
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

19 Februarie, 2006, 02:56:21 p.m.
Răspuns #24

darky

Eu am incercat sa ma las schimbat... de fapt chiar m-am lasat...(nu-mi pare rau) tot ce pot sa spun este ca, daca schimbi aceste lucruri apar altele care trebuiesc schimbate... si tot asa... acum am hotarat sa nu mai schimb nimic, din contra astept niste schimbari de la iubita mea...
Parerea mea...

19 Februarie, 2006, 11:00:51 p.m.
Răspuns #25

alexia

Mi-a spus cineva, mai demult: "alege barbatul pentru defectele pe care i le poti accepta si nu pentru calitatile pe care le are!". E mult adevar in vorbele astea. Cred ca un om se schimba daca si cand vrea, si se schimba in primul rand pentru el si apoi pentru cei din jur.
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

19 Februarie, 2006, 11:04:49 p.m.
Răspuns #26

darky

Un om se poate schimba si sa-i fie mai bine persoanei pe care o iubeste... nu cred ca in dragoste faci totul pentru tine... cred ca faci totul pentru VOI...
Parerea mea...

20 Februarie, 2006, 08:15:49 p.m.
Răspuns #27

desdemona

Dah..dragsotea te schimba..Si cum spunea draky..o faci pentru persoana iubita..ca sa o  vezi fericita,ca sa o vezi multumita de tine.Din pacate aceasta schimbare duce uneori la o monotonie...chiar o plictiseala.Doua persoane trebuie sa-si accepte dfectele..si sa cada de comun acord sa nu se schimbe.Noi nu vrem un catel care sa ne faca toata poftele..,nu asa gandim?poate gresesc..dar asta am intalnit de foarte multe ori..
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

21 Februarie, 2006, 08:50:44 p.m.
Răspuns #28

darky

hehehe... desdemona... se aproprie Pastele si imi esti datoare cu un miel pt. ca m-ai botezat...  :D
Parerea mea...

25 Februarie, 2006, 09:38:56 p.m.
Răspuns #29

desdemona

auch auch..am tastat gresit ;D ;D ;D tare zapacita mai sunt.Dar na..ce sa fac..iti dau mielul.Mai mare?Mai mic? ;D :D ;D
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului