11 Octombrie, 2025, 07:19:22 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Explicatie pentru cat timp forumul a fost picat...  (Citit de 6656 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

18 Iunie, 2009, 10:54:04 p.m.
Citit de 6656 ori

viulian

Administrator
Salut,

Sunt dator cu o explicatie pentru justificarea disparitiei forumului de pe internet :) pentru o durata de vreo 10 zile (de fapt incepand cu 7 Iunie 2009 si pana astazi).

Formului are nevoie de o un calculator, pe internet, unde toata lumea se conecteaza atunci cand scrie http://lovetime.ro. Deoarece inchirierea unui intreg calculator conectat tot timpul la internet este scumpa, se inchiriaza de obicei doar o parte din resursele unui calculator - de cele mai multe ori aceste calculatoare fiind foarte puternice - nici nu se simte ca il imparti cu mai multi.

Si.. pentru ca firmele care inchiriaza aceste spatii inchiriaza foarte multe (forumul in particular este hostat la una din cele mai mari firme de hosting din lume) aceste firme folosesc la randul lor programe de administrare, pentru a aloca resursele si a avea grija ca totul sa decurca cum trebuie.

Din pacate, firma aceasta ( a2b3.com ) a mizat pe o solutie de administrare care avea probleme de securitate - insa producatorii programului nu au reparat la timp aceste chestii, astfel incat, pe data de 7 Iunie 2009, un rauvoitor a sters absolut toate calculatoarele cu toate paginile de web gazduite pe ele.

Stirea a facut inconjurul lumii - mai multe detalii aici: http://www.theregister.co.uk/2009/06/08/webhost_attack

Ulterior, autorul programului de administrare care a fost spart, s-a sinucis.. http://www.tcmagazine.com/comments.php?shownews=27148&catid=5

Prin urmare, a fost un haos tembel la firma, cu toti clientii care pierdusera date valoroase (numere de credit card, samd), asa ca dupa vreo saptamana de asteptare, am primit inapoi partea de server pe care o inchiriasem..

Am apucat in cateva zile sa reinstalez totul, din pacate s-au pierdut informatii cam de vreo 2 luni de pe forum (posturi, conturi, si mesaje personale)..

Deocamdata nu merge email-ul (am vrut sa pun mai repede site-ul in picioare, si n-am instalat inca totul), deci nu se primesc raspunsurile postate la topic, samd. Sper ca pana in weekend sa remediez tot ce a mai ramas de facut.

De asemenea, in urmatoarea saptamana o sa mai opresc forumul pentru perioade scurte, pentru ca doresc sa fac backup in timp real pe un alt calculator, incat, daca se va mai intampla odata, sa nu se piarda absolut nimic.

Imi pare rau pentru tot ce s-a intamplat... Dupa ce m-am gandit foarte mult, am decis sa raman cu firma asta. Nu a fost vina lor , a fost vina celor care au facut programul de administrare, si acum vor deveni paranoici cu securitatea, ceea ce e foarte bine. Ca povestea aceea, cu inginerul de la Ford, care, datorita unei prostii, a facut o gresala in design-ul unei masini care i-a costat pe producatori 50mil$. CEO-ul, intrebat daca il va concedia pe inginer, pentru paguba produsa, a raspuns: cum sa-l concediez ? m-a costat 50mil$ educarea lui! Asa ca am decis sa folosesc aceiasi firma..

Inca odata imi cer scuze pentru downtime ...

19 Iunie, 2009, 03:16:49 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
buna iulian,

mulţumim de grija pe care o arăţi forumului şi toţi apreciem eforturile tale de a-l face sa meargă din ce în ce mai bine.  :)

take your time, sunt sigură că vei recupera informaţiile pierdute  :-*
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

19 Iunie, 2009, 04:31:34 p.m.
Răspuns #2

Emma

multumim mult, iulian, pentru tot. Bine ca ai reusit sa aduci corabia la mal...ca restul vine de la sine.  :) Nu stiam ca situatia e atat de grava, de fapt, cred ca niciodata nu mi-am pus problema ca lovetime-ul ar putea sa dispara...Si chiar de curand ne-a spus o profa sa nu credem ca siturile sunt nemuritoare...ci sunt ”evanescente” ..dar nu m-am gandit o clipa ca lovetime ar putea disparea asa..in van..  :-\ ca dintr-o data, obisnuinta mea de a sta pe lovetime (chiar si fara a ”produce” nimic  :-[) era ceva prea mult... asa e cand nu cunosti cum merg lucrurile din spatele paginilor scrise pe care le gasesti pe internet. Eu una, chiar am invatat ceva nou azi, ceva care imi va folosi cu siguranta si pe viitor.

Sper ca nu am fost extrem de incoerenta...pentru ca la cat sunt de obosita si de extenuata dupa cele 4 examene de licenta date de luni in coace...nu m-as mira sa nu se inteleaga mai nimic din ce am vrut sa spun. Oricum, esenta este ca sunt foarte fericita ca acum ma aflu pe lovetime!  ;D Mi-a lipsit..

Multumim inca o data pentru eforturile depuse de a face lucrurile sa mearga din nou...
Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)

21 Iunie, 2009, 03:24:27 a.m.
Răspuns #3

Paul

Iuliane... si eu iti multumesc. pentru grija pe care o porti acestui forum. Eu am inceput cu forumul... si tot pe forum activez.

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate.
Iubesc, deci exist.