10 Octombrie, 2025, 05:45:33 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Sunt intr-o mare dilema!  (Citit de 6374 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 Iunie, 2009, 02:22:20 a.m.
Citit de 6374 ori

Diana_22

--------------------------------------------------------------------------------

Buna,sunt Diana am 23 de ani si sunt din Bucureşti. Problema mea este urmatoarea:am cunoscut acum 4 luni la locul de munca(sunt asistenta medicala), pe M,medic pediatru, un tip de 30 de ani care a facut o adevarata pasiune pt mine(asta sustine el...).mi-a spus de cateva ori ca s-a indragostit de mine la prima vedere.... Nu i-am acordat mare atentie, am crezut mereu ca e doar o strategie pt a ma cuceri si l-am respins intr-o maniera subtila dandu-i de inteles ca nu ma intereseaza ca potential partener. Problema e ca nu pot avea incredere in el...e genul de tip frumos, libertin si sarmant, caruia femeile îi cad imediat la picioare... Comportamentul lui vizavi de mine e unul de f multa simpatie, e gentil, foarte cald,atent. Uneori il simt foarte sincer,vad din felul in care se comporta ca ma place,dar nu am curajul necesar pt a-i arata ca si eu il plac! Motivul:acum 18 luni m-am despartit,dupa 3 ani de relatie, de cel pe care il consideram "iubirea vietii mele".Totul a fost foarte frumos in primii 2 ani, ma simteam iubita, ocrotita,aveam senzatia ca traiesc un vis! Din pacate ceea ce a urmat a fost un cosmar:infidelitati,jigniri,certuri... Cand m-a lovit pt prima oara,am hotarat sa pun capat acestei relatii(a fost un scandal monstru, un infern pt mine!). El nu a fost de acord si m-a amenintat ca nu voi scapa niciodata de el...luni de zile m-a urmarit, a incercat sa ma intimideze in fel şi chip,si la un moment dat chiar a incercat sa ma violeze!!! L-am uitat f greu,dar am ramas cu o mare neincredere in barbati si cu o frica de implicare in relatii! Eu si M suntem(mai exact eram) buni colegi, prieteni,in ciuda faptului ca el si-a exprimat direct dorinta de a fi ceva mai mult intre noi! Faptul ca el este un tip atragator, cu succes la femei,plus frica mea de o implicare emotionala ma impiedica sa incerc sa am macar o scurta aventura cu el! Imi este teama sa nu sufar din nou! Lui M i-am dat de inteles ca nu ma intereseaza sa am o relatie cu el( din cauza felului sau instabil de a fi). Reactia sa m-a uimit f mult:s-a intristat brusc,apoi a zis ca nu va mai insista,ca regreta faptul ca nu am incredere in el si ca il judec prea usor! Ulterior am aflat ca i s-a destainut unei colege mai in varsta ca e indragostit de mine si sufera din cauza ca nu-l pot intelege si vedea cum e cu adevarat si ca pt el nu reprezint doar o simpla cucerire... In prezent el e foarte rece,indiferent cu mine, ma evita. Ce sa fac? Sa-i dau sau nu o sansa? Am nevoie de niste pareri din exterior. Va multumesc mult!

26 Iunie, 2009, 03:32:09 p.m.
Răspuns #1

Escu

Global Moderator
O sa-ti zic partea scurta:

Nu mai trai in trecut. Mergi mai departe caci trecutul nu te ajuta cu nimic. Nu-ti pierde speranta si increderea caci daca o pierzi o sa ajungi singura. Acorda-i o sansa dar nu te arunca cu totul in bratele lui.
Asteptam sa ne mai povestesti cum decurge "povestea"...
Let's put a smile on that face!

26 Iunie, 2009, 04:40:56 p.m.
Răspuns #2

Emma

Buna diana, bun venit pe la noi!

E trist ce ai păţit dar asta nu trebuie să te împiedice să îţi dai, mai ales ŢIE, o şansă. Uită trecutul...lasă-l...nu merită...te-a afectat suficient până acum încât să-i mai permiţi să se întâmple şi în continuare...e păcat..Eu ştiu că oamenii sunt foarte diferiţi..şi asta o dovedim mereu, prin tot ceea ce facem. Aşa şi M. Cu siguranţă e diferit de fostul tău prieten şi asta este f. important pentru a înţelege că merită o şansă. Meritaţi amândoi o şansă, clar!

Însă, din reţinerea ta, mai poate reieşi ceva, şi anume că poate emoţional nu te simţi pregătită pentru o nouă relaţie. Asta e altceva...asta înseamnă că trebuie să începi să te pregăteşti..însă...în niciun caz respingându-l total pe el. Poate el te va ajuta să depăşeşti momentul...sau poate va şti să te aştepte...
sper să-ţi fie de folos vorbele mele.

Cu drag, Emma  :-*
Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)

26 Iunie, 2009, 09:17:20 p.m.
Răspuns #3

Paul

Problema se pune in felul urmator:

Ceea ce ai patit in trecut... cu fostul partener, a fost foarte traumatizant pentru tine, inteleg asta si este normal ca pentru o perioada dupa incheierea relatiei sa ramai cu o oarecare teama de barbati. Este perfect normal, pentru ca ... asa cum zice proverbul 'cine s-a fript cu ciorba, sufla si-n iaurt'... faci si tu. Dar... exista intotdeauna un dar, nu generaliza. Faptul ca ai suferit o deceptie din partea unui om, nu trebuie sa te faca sa iti pierzi increderea in absolut toti barbatii. Zici ca tipul are mare succes la femei, no, poate e un tip fermecator, poate are simtul umorului, poate ii place doar sa faca femeile sa rada, etc, iar daca spui ca dupa ce l-ai respins, a inceput sa te evite, si chiar sufera, inseamna ca intr-adevar era indragostit de tine.

Sfatul meu... este sa va dati unul altuia macar sansa de a va cunoaste mai bine. Nici un barbat nu este fidel pana cand nu cunoaste dragostea vietii lui. Orice decizie ai lua, este respectabila, din punctul meu de vedere... intrucat este a ta, si numai tu poti sa o iei. Succes.
Iubesc, deci exist.

26 Iunie, 2009, 11:00:25 p.m.
Răspuns #4

Semiramis

Global Moderator
buna diana, bine ai venit.

în toată povestea, singura parte rea pe care eu o văd, este că sunteţi colegi şi în general nu este bine să ai relaţii sentimentale la locul de muncă. nu o să mai spun de ce, toată lumea ştie. dar dacă tu simţi că îţi place de el şi ai vrea o relaţie, poate că merită să încerci. de ce nu...?
chestiile astea cu "ai grijă", "nu te îndrăgosti", "vezi întâi cum este" sunt greu de controlat.
ai putea începe prin a ieşi cu el la o cafea, să-l studiezi, iar dacă îţi place şi evident te place, poţi încerca.
hai, baftă şi să ne ţii la curent!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

29 Iunie, 2009, 11:24:00 p.m.
Răspuns #5

Diana_22

Weekendul asta am iesit impreuna,am luat masa apoi am mers la el(la insistentele lui, cica vroia sa vorbim intr-un cadru intim,fara sa fim deranjati de nimeni)). Mi-a spus ca insemn mult pt el si e capabil sa-mi demonstreze acest lucru, ca e dispus sa astepte sa ne cunoastem mai bine,sa fim pt inceput doar prieteni,... A mai spus ca s-a indragostit la prima vedere de mine si desi intial si-a dorit doar o aventura,pe parcurs a realizat ca nu simte doar o simpla atractie fizica,ca ii place felul meu de a fi etc.
M-a intrebat apoi ce simt eu pt el si i-am spus ca sunt confuza,ca ma atrage,dar nu sunt sigura ce anume simt pt el(a fost o mica minciuna nevinovata), ca nu sunt pregatita pt o relatie...am vorbit putin de fosti/ foste(i-am spus pe scurt povestea mea, fara a intra in detalii... ). A inteles reticenta mea, ca e constient de faptul ca nu prezinta credibilitate,dar s-a aratat putin dezamagit de faptul ca nu am putut sa vad dincolo de aparente, ca nu am realizat faptul ca e sincer... Mi-a marturisit faptul ca au trecut ani buni de cand nu a mai spus unei femei ca o iubeste, ca toate acele tipe au fost doar simple aventuri, fara promisiuni si sentimente de ambele parti....Am stabilit sa fim doar prieteni pt inceput, fara alte implicatii. Acum urmeaza sa vedem ce se va intampla... Nu-mi fac prea multe vise, iluzii , imi va fi foarte greu sa nu-mi tradez sentimentele... dar voi incerca. :-\ :)

29 Iunie, 2009, 11:50:56 p.m.
Răspuns #6

Escu

Global Moderator
Weekendul asta am iesit impreuna,am luat masa apoi am mers la el(la insistentele lui, cica vroia sa vorbim intr-un cadru intim,fara sa fim deranjati de nimeni)). Mi-a spus ca insemn mult pt el si e capabil sa-mi demonstreze acest lucru, ca e dispus sa astepte sa ne cunoastem mai bine,sa fim pt inceput doar prieteni,... A mai spus ca s-a indragostit la prima vedere de mine si desi intial si-a dorit doar o aventura,pe parcurs a realizat ca nu simte doar o simpla atractie fizica,ca ii place felul meu de a fi etc.
M-a intrebat apoi ce simt eu pt el si i-am spus ca sunt confuza,ca ma atrage,dar nu sunt sigura ce anume simt pt el(a fost o mica minciuna nevinovata), ca nu sunt pregatita pt o relatie...am vorbit putin de fosti/ foste(i-am spus pe scurt povestea mea, fara a intra in detalii... ). A inteles reticenta mea, ca e constient de faptul ca nu prezinta credibilitate,dar s-a aratat putin dezamagit de faptul ca nu am putut sa vad dincolo de aparente, ca nu am realizat faptul ca e sincer... Mi-a marturisit faptul ca au trecut ani buni de cand nu a mai spus unei femei ca o iubeste, ca toate acele tipe au fost doar simple aventuri, fara promisiuni si sentimente de ambele parti....Am stabilit sa fim doar prieteni pt inceput, fara alte implicatii. Acum urmeaza sa vedem ce se va intampla... Nu-mi fac prea multe vise, iluzii , imi va fi foarte greu sa nu-mi tradez sentimentele... dar voi incerca. :-\ :)

hehe..bravo. esti pe calea cea buna. fa pasi mici si acorda-i o sansa. cu timpul iti vei da seama daca merita sau nu. fii precauta, dar nu rece ca gheata. iti doresc sa treci peste trecut cat mai repede si sa te poti bucura de prezent si viitor.
Let's put a smile on that face!

05 Iulie, 2009, 09:04:50 p.m.
Răspuns #7

Pompierulatomic

Ai facut bine ca ai iesit cu el. Atata vreme cat comportamentul lui fata de tine e controlabil, tu incearca sa il cunosti sa vezi daca este cu adevarat persoana potrivita pentru tine. Aventurile lui nu vor ramane in urma. Sa fii atenta la ce a mai ramas din relatiile cu fostele si mai ales daca are tendinte spre alte femei. Consider ca un medic are capul pe umeri si 30 de ani e varsta la care unii s-ar cam gandi la lucruri serioase asa ca ne dorim cu totii sa fie o poveste frumoasa.

07 Iulie, 2009, 06:39:34 p.m.
Răspuns #8

Diana_22

Buna! Revin cu noutati:ies de 10 zile cu M,se poarta atent,afectuos,dar are un comportament putin ciudat... de multe ori il surprind facand gesturi aproape necontrolabile( in sensul ca pare  stapan pe sine,dar are anumite momente in care realmente se "tradeaza",se fastaceste,pare zapacit,aproape timid putin "pierdut";ma cam uimeste acest comportament ,pt ca e un tip cu destul de multa"trecere" la femei! ) .Iesim in oras, ne distram si simtim bine impreuna,ne plimbam,ne-am sarutat(chestii normale),nu insista deloc sa trecem la alt "nivel"(momentan!) Evita sa-mi  vorbeasca deschis despre sentimentele sale,dar in ciuda acestui lucru pare sincer!(cel putin sa il percep). Bineinteles nu pot fi sigura 100% de asta! Comunicam foarte bine,putem aborda aproape orice subiect,mai putin fotbalul si fostii/fostele))). Rareori mi s-a intamplat sa port discutii atat de libere cu un tip! Totusi ma deranjeaza faptul ca asteapta  initiativa mea,sa fac eu primul pas(asta chiar nu-mi place.deh obiceiuri proaste. Eu personal voi astepta sa insiste el,normal! In caz contrar,nu-mi voi pierde timpul aiurea cu el...). Voi mai reveni cu alte detalii. P.S. In cele 4 luni de cand sunt la spital,nu am auzit comentarii legate de eventualele aventuri ale luiM,ci doar despre cele mai vechi(aici se poate scrie un roman in 3 volume!!!). Ma rog,daca va fi sa fie ceva intre noi,nu va mai conta trecutul,ci viitorul! O zi buna!
« Ultima Modificare: 07 Iulie, 2009, 07:17:39 p.m. de Diana_22 »

12 Iulie, 2009, 11:19:16 a.m.
Răspuns #9

Pompierulatomic

Cu cât vei petrece mai mult timp cu el, fără grabă, cu atât vei cunoaşte părţi tot mai ascunse din fiinţa acestui om. Fii atentă la acele momente de fâstâceală pentru ca el poate fi un actor bun, având în vedere trecutul pe care de fiecere dată îl aduci în vorbă, dar în acele momente se deschide  fereastra spre adevaratele lui sentimente. El  nu poate merge mai departe de cât îi dai tu voie, tu avândul la mâna cu dorinţa lui arzătoare de a te avea. Poţi scoate de la el şi sentimente reale doar să nu fie doar provizorii. Un bărbat poate avea relaţii de 8 - 10 ani fără să se implice sentimental; îţi spune că te iubeşte, că tu eşti iubirea lui etc etc, lui fiindu-i destul o seară sau două pe săptămână care  să le petreacă cu una din fostele concubine (una care îi face meserie), ca după aia sa vină liniştit acasă fără ca u sa nu ştii nimic pentru el nefiind o problema. Cazul ăstae unul real cere se petrece foarte aproape de mine, persoana fiind unul din colegii mei care are o fetiţă acasă căreia îi ia tot ce îsi doreşte, mamei/soţiei la fel, ele fiind fericite deoarece el o înşeală foarte elegant când o înşeală. Şi din cauza asta mă rog să fie cu adevărat persoana care te merită, să fie deschis şi sincer cu tine în adevăratul sens al cuvântului iar relaţia să decurga numai pe făgaşul pe care tu îl doreşti.

14 Iulie, 2009, 05:27:47 p.m.
Răspuns #10

Diana_22

De cand am postat ultimul mesaj s-au intamplat extrem de multe... lucruri:

1.am aflat un amanunt din trecutul lui M: Cica el la 24 ani a fost f indragostit de o fata,era pe punctul de a se casatori cu ea(mai ales ca gagica astepta un copil, chipurile cu el. Ulterior a aflat ca ea mintise, i-a spus chiar adevaratul tata al copilului.). Bineinteles M. a parasit-o , s-au certat ,au ramas multe resentimente din partea lui...si de atunci el nu s-a mai implicat in absolut nicio relatie serioasa. Detaliile astea le stiu din sursa sigurap... tipa mi-a  spus sa am rabdare ca in curand o sa-mi povesteasca el mai multe despre asta(ea mi-a spus in speranta ca nu-l voi mai judeca aiurea si il voi intelege mai bine). Nu prea stiu ce sa cred desprea asta...  :-X

2.Sambata am mers cu M.,fratele si cumnata lui intr-o vizita la tatal sau(el m-a invitat, nu am putut refuza...)...sincer, nu aveam niciun chef sa merg(ma intrebam ce sens are sa-i cunosc familia, cand intre noi nu e inca nimic clar...). ma rog, intr-un final m-am decis sa merg.... si.... foarte bine am facut!!! DE CE? Pt ca am surprins o discutie intre el si fratele sau: M. i-a spus acestuia ca :"Sunt indragostit ca un nebun de fata asta, dar e foarte incapatanata si ma tine la distanta....". la care frate-sau a inceput sa rada spunand ca in sfarsit a "patit-o" si el si ca asa merita daca pana acum a fost un crai... Restul n-am mai auzit, a trebuit sa ma retrag(eram dupa usa si riscam sa fiu surprinsa).Offf, oare de ce sunt barbatii atat de fricosi cand e vorba sa-si expuna sentimentele???  Ma simt mai linistita ca am aflat chestia asta, dar... trebuie sa fiu atenta in continuare.... voi vedea cum vor decurge lucrurile in continuare...

14 Iulie, 2009, 09:16:16 p.m.
Răspuns #11

Semiramis

Global Moderator
păi...mult noroc!  :)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!