10 Octombrie, 2025, 12:25:17 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Ce parere aveti despre sistemul nostru de votare?

Este complet inutil
2 (40%)
Are o utilitate, dar fara minusuri
0 (0%)
Are o utilitate, dar fara plusuri
0 (0%)
Este foarte util
3 (60%)
Ce este acela sistem de votare?
0 (0%)

Numărul total de membrii care au votat: 4

Votare închisă: 25 Iulie, 2009, 02:39:22 a.m.

Autor Subiect: Karma  (Citit de 10534 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

10 Iulie, 2009, 02:39:22 a.m.
Citit de 10534 ori

Paul

Da... Iata-ne ajunsi la momentul adevarului. Personal, cred ca minusurile pot fi trimise foarte politicos de catre domnii Moderatori sub forma de mesaje private, adresate cu respect celor care comit 'fault'.  Plusurile, vad ca si alea genereaza foarte multa antipatie, in sensul ca... daca le dai pentru un suflet frumos, ii superi pe cei care se simt cu sufletul urat, daca le dai pentru talent, se supara aceia fara talent, daca le dai pentru incurajare, se supara cei descurajati.

Asa ca... Zic eu dragi utilizatori Lovetime, mai vechi sau mai noi... Sa supunem la vot. Rezultatul... in cazul in care va fi... prima varianta... Il impachetam frumos, si il trimitem plocon administratiei. Va multumesc pentru colaborare.
Iubesc, deci exist.

10 Iulie, 2009, 12:12:35 p.m.
Răspuns #1

Lorelei

Postul asta al tau e taaare curios.
1. Daca tu crezi ca minusurile ar trebui trimise in privat, cum de:
    a) ai dat minus unul nou venit fara un motiv anume
    b) i-ai dat lui Escu trei minusuri in mai putin de 2 saptamani pe: un post din dec 2008, unul din martie 2009, altul in care rade la un banc.
2. De unde stii ca plusurile genereaza antipatie? Eu nu am auzit pe nimeni sa se planga de faptul ca altii au primit plus. Tu ai auzit?
3. Eu am votat ca e util. Cred ca plusurile motiveaza pentru a se scrie mai bine, mai consistent, mai la obiect, pentru a ii ajuta pe ceilalti etc. Asta e justificarea mea.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

10 Iulie, 2009, 01:08:03 p.m.
Răspuns #2

Ezo

Sunt de acord cu Lorelei  :) Karma este uneori necesara, fie pentru a incuraja, pentru a rasplati sau chiar pentru a mustra, pe ici pe colo, desi in raportul cu minusurile am fost dintotdeauna mai degraba impotriva. Nu trebuie insa facut abuz de aceasta, ceea ce, fara a mi-o lua in nume de rau, ai cam facut tu, draga Paul, in ultimele zile.

O zi buna!  :-*

PS: Am votat pentru utilitate!
Sa nu crezi ce-ti spun acum...

10 Iulie, 2009, 08:42:37 p.m.
Răspuns #3

Paul

ok. Raspuns pentru Lorelei:

- Justificarea pentru acel minus o vei gasi la ceea care l-a primit.
- Minusurile pentru Escu... asta e o problema intre mine si Escu
- Karma mi s-a parut intotdeauna un catalizator de antipatii
Salutari.
Iubesc, deci exist.

10 Iulie, 2009, 10:58:46 p.m.
Răspuns #4

Semiramis

Global Moderator
eu sunt pentru Karma.  ;)
am votat la este util, lore a votat pentru util si ezo la fel. cum de sunt doar două voturi atunci? cine ştie...

oricum, sper să nu îl scoată iulian, indiferent de ce votează lumea.
atât timp cât voturile sunt justificate, sunt ok. indiferent ce stă la baza acordăriilor: simpatie, antipatie, talent, drag... mie mi se par utile voturile.

Later edit: uitasem eu sa dau "Adauga votul", d-aia ieşeau doar două... :cool1:
« Ultima Modificare: 10 Iulie, 2009, 11:24:20 p.m. de Semiramis »
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

10 Iulie, 2009, 11:29:37 p.m.
Răspuns #5

Lady Allia

Dar...nu s-a mai discutat odată despre utilitatea/inutilitatea karmei?

Karma este utilă în măsura în care ea este înţeleasă ca fiind o metodă de corectare, de motivare, etc a utilizatorilor. În cazul în care ea este folosită ca şi un instrument de plătit "poliţe" sau antipatii, va deveni fără doar şi poate o mare inutilitate.

Din punctul meu de vedere, aşa cum am mai spus deja o dată, karma mi se pare utilă şi oarecum distractivă.
Adică...eu aşa o privesc  :) şi nu mă interesează, nu mă deranjează când cineva mă "capsează" cu minus pentru că îmi stă "pălăria" altfel decât s-ar fi aşteptat persoana respectivă să o vadă aşezată... ;) - iau în considerare doar părerile obiective asupra aportului meu pe acest forum, iar acolo unde văd că am dat cu bâta în baltă, corectez.

Paul...încearcă să priveşti puţin din alt unghi această karma. Să zicem că ai lângă tine doi oameni. Unul prieten, celălat...un "junghi"  ;D. Prietenul te periază mereu, te mângâie, te aprobă...celălat îţi dă din când în când un bobârnac ca să îndrepţi spatele când intri într-o sală festuvă...

Oare...în cazul acesta, mai există junghiul? ;)

Dacă însă tu consideri că x te-a taxat pe bază de simpatie/antipatie...fă abstracţie de aceea persoană şi ignoră situaţia. Cu karma sau fără, persoana respectivă tot la fel s-ar comporta cu tine pe acest forum.

11 Iulie, 2009, 01:04:25 a.m.
Răspuns #6

Paul

Ok. Vot inchis. Mergem pe mana majoritatii cu 3 voturi. :)
Iubesc, deci exist.

09 Mai, 2011, 11:38:26 p.m.
Răspuns #7

viulian

Administrator
Datorita upgrade-ului la forum, saptamana trecuta s-a putut da karma fara a fi introdusa justificarea (lipsea pachetul suplimentar care activa aceasta functionalitate).
Am primit o observatie ca valorile nu mai sunt 'aliniate' - astfel incat am remediat problema (s-au pierdut ajustarile de saptamana trecuta fara justificare).

Prin urmare - daca observati ca v-a scazut karma cu cateva puncte, inseamna ca saptamana trecuta le-ati primit :) dar am zis ca e mai bine sa fie o transparenta intre justificari si voturi.

10 Mai, 2011, 10:15:32 p.m.
Răspuns #8

Just

Mie mi-a scăzut și chiar eram curioasă de ce am primit un + și de la cine  :).
Oricum, mulțumim de grijă și că te ocupi de toate.
Am avut și eu o încercare de forum cu bucătăritul, încă am domeniul, dar m-am lăsat după ce m-am chinuit 1 săptămână să-mi fac un banner. Mi-a ieșit exact așa cum am vrut, dar am înțeles ce greu e să faci toate câte trebuie făcute. Ceea ce se vede la exterior e al naibii de simplu, în schimb ceea ce se ascunde în spate... multe ore pentru cea mai mică chichiță, de asta apreciez ce faci!
 :)
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

10 Mai, 2011, 11:37:47 p.m.
Răspuns #9

viulian

Administrator
Merci Just :) e greu da - de 2 ore ma chinui sa repar smile-urile, care, fiind facute pentru un forum alb, pe fond negru apareau asa urat cu niste chestii albe de jur imprejur.

11 Mai, 2011, 03:23:05 p.m.
Răspuns #10

Lady Allia

Şi mie mi-a scăzut  :), dar erau câteva puncte primite fără justificări, deci mi se pare normal să nu le mai am  :).
Cât despre teme, am văzut că în ultima vreme ai lucrat mult să alegi una. Mă bucură să te ştiu pe aici. Ştii tu, îngerul din umbră :). Câteodată mi se face chiar dor.
Această temă, mie personal mi se pare frumoasă. Are culori calde şi e structurat bine. Totuşi, vom mai avea posibilitatea să ne alegem o temă cu care suntem obişnuiţi, aşa cum era posibil înainte - asta pentru nostalgia vremurilor sau pentru cei bătrâni şi neadaptabili aşa ca mine  ;D? Sau, chestia de la karma cu vezi cine şi de ce ţi-a schimbat karma, va mai exista?

03 Octombrie, 2011, 11:13:01 a.m.
Răspuns #11

viulian

Administrator
Din pacate, din cauza update-ului la SMF (2.0.1) am pierdut istoria karmelor.
Punctele au ramas, dar nu si justificarile ...

Imi pare rau :(