10 Octombrie, 2025, 12:57:21 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: A fi bun, inseamna a fi Prost, sau nu?  (Citit de 11677 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 Iulie, 2009, 09:32:57 a.m.
Citit de 11677 ori

Paul

De multe ori aud oamenii spunand... Daca esti bun, esti luat de prost. Mi-as dori sa pun in discutie cu voi aceasta vorba din popor... ;)
Iubesc, deci exist.

31 Iulie, 2009, 07:25:07 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
în mare parte este adevărat. dar numai în sensul că natura umană ne face să profităm de deschiderea altor oameni.
eu consider bunătatea o virtute şi nu cred că oamenii cu suflet bun sunt proşti, doar sunt luaţi de proşti de alţi oameni mai orientaţi, ca să spun aşa...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

02 August, 2009, 02:58:55 a.m.
Răspuns #2

Angy

Bunatate si suflet-doua valori primordiale.Degeaba avem inteligenta,cultura,frumusete...etc.daca nu avem bunatate.Nimic n-o poate inlocui,e un atribut de baza al fiintei noastre.Daca am vorbi toate limbile pamantului,daca am sti tot ce e nou,nu suntem oameni daca suntem rai.Sa fii bun e un pas spre incredere,e un semn de respect care se manifesta in grija pentru cel de alaturi.Sa aduci alinare,sa ierti,sa dai incredere unui deznadajduit,sa-l ridici pe cel cazut,sa-l salvezi pe cel ranit,sa aperi,este sublimSi...as mai scrie..este punctul meu sensibil...Sa fii bun,este maret !
There is no finish line. Never in life !!!

12 August, 2009, 10:35:36 a.m.
Răspuns #3

Paul

Da. Dar trebuie sa fii bun cu cap... pentru a nu fi luat de prost. ;)
Iubesc, deci exist.

12 August, 2009, 02:37:39 p.m.
Răspuns #4

charlie

Bun, ne-bun...

Cred ca tuturor macar o data in viata s-a intamplat sa se potriveasca zicala "De bun ce esti, esti luat de prost!"

Daca esti bun trebuie sa iti creezi o limita astfel incat sa nu ajungi sa te calce lumea in picioare. E normal sa fie si oameni care sa te arate cu degetul, e normal sa existe si oameni care te desconsidera, e normal sa existe si oameni profitori, e normal sa...

Eu incerc sa fiu bun. De multe ori reusesc, uneori mai e de lucrat...

Oricum, nu primesc medalii.

Am aberat destul.
You believe but what you see
You receive but what you give

12 August, 2009, 03:47:00 p.m.
Răspuns #5

Ezo

A fi bun inseamna... ceea ce vrei tu sa insemne. Mereu vei aparea drept un prost in fata celor rezervati, in fata profitorilor sau talharilor. Pentru acestia, bunatatea ta nu are o alta semnificatie in afara de nebunie sau de prostie. Deh, tot de la prosti se fura, cei "destepti" stiu sa isi pazeasca averile cu lacate grele la seifuri. Adesea, nu vei primi nici macar o bruma de recunostinta din partea celor cu care esti bun. Daca esti bun intr-adevar, asta nu te va descuraja. De altfel, din cei 10 leprosi vindecati abia unul daca s-a intors sa multumeasca. Tu vei fi bun in continuare.

Oamenii buni eu ii recunosc... dupa chip. Au chipul blajin, fata blanda. Si stiu sa te mangaie, chiar si cu vorbe, atunci cand esti trist. "Om bun, deschide-ne poarta..." Poarta sufletului... e cea mai frumoasa si mai luminoasa poarta din toate cate pot exista... Insa si cea mai greu de deschis... din pacate.
Sa nu crezi ce-ti spun acum...

12 August, 2009, 08:36:44 p.m.
Răspuns #6

Aisa

Cred ca a fi bun asa, ocazional, nu inseamna nimic, se intampla oricui, a fi bun in mod sistematic si a astepta sa iti fie recunoscuta sau rasplatita bunatatea trage spre prostie, dar a fi bun in mod neconditionat nu te face sa fii prost ci doar ingrozitor de vulnerabil.
Vei fi rasplatit, desigur, cu multe priviri ironice si vorbe spuse-n soapta pe la colturi si dupa o vreme vei inceta sa mai fii bun, doar daca nu esti hotarat sa mergi pana la extrema, acolo unde fiecare gest se transforma-n inversul lui ca intr-o oglinda, e ca si cu altruismul care dus la extrem devine o forma bolnava de egoism.
Sau poate daca persisti indeajuns de mult ajungi sa fii martir sau sfant, dar despre asta nu stiu foarte multe, eu inca n-am ajuns pana acolo  ;)

13 August, 2009, 12:25:22 a.m.
Răspuns #7

Paul

Sa fii bun, nu inseamna sa fii prost. Sa fii bun... este o indeletnicire foarte frumoasa. Sa fii curat sufleteste este o alta, la fel de minunata. Sa ierti... de multe ori este un gest mai barbatesc decat sa tai capul unui leu... Si totusi, sunt foarte putini inteleg acest lucru. E dureros. Multi se impiedica singuri de indiferenta celorlalti. Sunt intr-un fel pana la un moment dat... cand constata ca altruismul lor, daruirea lor, sinceritatea lor nu le este rasplatita in nici un fel... de nimeni... ba chiar pare a fi in defavoarea lor. Pacat.

Mai adaug o singura fraza. Nu este egoist acela care nu asteapta nici o rasplata de la oameni si nici altruist acela care asteapta totul numai de la Dumnezeu.

Sa fiti iubiti, sa iubiti, sa va iubiti.
Iubesc, deci exist.

23 Decembrie, 2009, 01:08:10 a.m.
Răspuns #8

Melody

Nu cred ca a fi bun este echivalent cu a fi prost. Din contra. Nu exista om destept si rau, un om destept trebuie sa fie bun, sau sa aiba ceva bun in el.
Dar trebuie sa fi bun cu cine trebuie. Si cu cine merita. Cine ia bunatatea drept prostie o face pentru ca nu intelege cu adevarat ce-i dai  ;)

08 Februarie, 2010, 09:51:22 p.m.
Răspuns #9

alexia

Sa fii bun nu inseamna sa fii prost, inseamna sa dai neconditionat, inseamna sa nu profiti de slabiciunea celui de langa tine. Bunatatea e asociata cu prostia de catre oamenii meschini, pentru ca in neputinta lor de a darui neconditionat transforma acest dar in prostie. Unii cred ca bunatatea inseamna naivitate si de aici din nou asocierea cu prostia. Sa daruiesti fara a astepta nimic in schimb e o calitate tot mai rar intalnita si tot mai putin inteleasa. Din pacate, ca si bunul simt, sinceritatea, altruismul, bunatatea a devenit si ea o piesa de antichitate, mai greu de gasit si mult mai pretioasa.
Asa ca, sa fii bun nu inseamna sa fii prost, ci sa fii bogat!  ;)
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."