10 Octombrie, 2025, 12:52:39 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Egoismul  (Citit de 6601 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 August, 2009, 10:57:49 a.m.
Citit de 6601 ori

Paul

Eu sunt centrul universului. Nimic mai adevarat - e valabil pentru 6 miliarde de fiinte umane. Toate perceptiile omului sunt reflectate sau refractate dinspre sau inspre el insusi.
     Omul, suma defectelor si calitatilor personale, isi croieste drumul in viata alegand mereu, in fiecare clipa ce sa reflecte sau ce sa isi insuseasca refractar din proiectiile altor universuri.
     Cineva spunea candva 'Daca salvezi o viata, salvezi un intreg univers' - deci consider ca toti avem un univers intreg de administrat, de ingrijit, de decorat, de-mpodobit;
respectiv: de lasat in dezordine, de uitat, de murdarit de uitat. Alegerea este a fiecaruia.

Egoismul - retezarea refractiilor si dezvoltarea ... industriala a reflexiilor. Devenim o oglinda cu un numar crescand de fete, care respinge din ce in ce mai mult, in cat mai multe feluri. Inceputul este foarte timid, dar fara sa ne dam seama se dezvolta. Se incepe prin cultivarea EGO-ului - prin acceptarea din exterior a tuturor impresiilor bune pe care altii si le pot face despre noi. Pasul urmator... este si mai grav. Incepem sa respingem una cate una impresiile negative ale altora... sfarsind prin a taia capul pana si autocriticii. Urmeaza inchiderea. Devenim un polipluriedru... inchisi in noi insine, luminati doar de o lumanare... lumanare care ne dezvaluie doar impresia despre noi insine inspre exterior.

Iubesc, deci exist.

12 August, 2009, 11:32:43 p.m.
Răspuns #1

Aisa

Eu sunt intreg universul. Sangele meu nu stie ca exista si altceva decat venele prin care alearga.
Oglinda reflecta, ea nu este egoista, dimpotriva, da inapoi ceea ce primeste. Cel de langa mine nu exista decat in masura in care eu pot sa-l vad si sa-i intorc inapoi imaginea. Pentru tine el este altcineva, in masura in care poti sa-l vezi si sa-i intorci imaginea, omul din fata noastra nu va fi niciodata acelasi pentru amandoi, depinde de fiecare oglinda. Pana la urma nici unul dintre noi nu suntem un singur om, suntem atatia cati ne vad cei din jurul nostru.
Egoismul e un fel de gaura neagra care absoarbe totul fara sa dea nimic inapoi.

Poate nu este asa pentru ca eu nu sunt decat suma tuturor greselilor mele, mereu incapabila sa fiu greseala altcuiva.

Oare sunt egoista?  :)

13 August, 2009, 12:34:11 a.m.
Răspuns #2

Paul

Nu esti egoista. Doar ca omiti un singur lucru. Esti suma calitatilor si defectelor, esti suma faptelor bune si faptelor mai putin bune. Oglinda reflecta si nu absoarbe nimic.
Iubesc, deci exist.