Întotdeauna cînd aud astfel de povesti, inevitabil, gîndul meu se duce la care este scopul acestui sarificiu? Şi nu mă refer la motivele pentru care bătrânica face toate acestea, într-un mod sau altu`, le ştim, le înţelegem, poate noi nu am avea puterea să facea astea, sau poate da...The point is... ce înseamnă viaţa unei astfel de persoane chinuite, care nu a trăit pentru sine ci mereu pentru alte persoane? Suntem fiinţe aşa de slabe încât mereu soarta ne pune în mâinile uneia mai luptătoare ca noi, sau din contră, care ne nenoroceşte mai bine? Dar fiinţa în sine care face toate astea, nu contează?
Mi-am amintit, o dată cu această poveste, un exemplu contrar : o doamna şi-a avut soţul paralizat la pat timp de ceva ani buni, este irelevant numărul, într-un final se face bine. Ca drept apreciere a ceea ce a făcut soţia sa pentru el, începe să o jignească, să o bata şi într-un final să o părăsească pentru altă femeie. Singura consolare îi mai rămăsese fiul ei, pe care singură la crescut. El, de la o anumită vârstă, începuse să o ocărească, să o fure, şi tot astfel de minuni. Deci te sacrifici o viaţă întreagă pentru cei din jur, renunţi la tine, şi totul pentru ce? Dar omu` nostru îşi spune că este de vină soarta, încearcă să îşi adune rămăşiţele şi să îşi reclădească speranţele...
Toate şi`or fi avut un scop mai înalt decât am putea noi să îl înţelegem şi ne lăsăm în seama lui, nu noi trebuie să ştim răspunsurile, oare?