09 Octombrie, 2025, 11:52:00 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Uitam sa zambim?  (Citit de 12086 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Noiembrie, 2009, 11:54:34 p.m.
Citit de 12086 ori

Alecsandra

Se intampla sa imi fie cate o persoana draga daca o vad pe strada si sa ii zambesc. Chiar daca e o doamna, o batranica, o fetita, o domnisoara, un domn sau un baietel. De ce, in afara de copii, nu imi intoarce nimeni zambetul? Oare doar copiii (ma refer la cei micuti, de gradi) mai simt gandurile pasnice si pline de bunatate pe care incerc sa le adresez printr-un simplu zambet? De ce restul oamenilor afiseaza cate o fata de parca tocmai au terminat de mancat o lamaie?
De ce nu mai stim sa zambim unui necunoscut?
Am eu probleme psihice?  ???
Make me your radio and turn me up when you feel low. :)

23 Noiembrie, 2009, 08:35:08 a.m.
Răspuns #1

allexanndrra

:)ai mare  dreptate,lumea in utimii ani,este intr-un ton cenusiu.lumea merge cocosata,trista,a uitat sa dea binete,sa zambeasca,ca la sat!buna dimineata,bade...ca in America,ce faci,bine/raspuns;bine,f bine!si uiteasa transmit in univers,energii pozitive.sa cante pasarile,sa fosneasca frunzele ,bucurandu-se ca le saluti,pamantul te incarca cu energia lui,pt ca il calci bucuroasa cu picioarele goale,cateii alearga in intampinarea ta,gudurandu-se,copii rad veseli in carucioare,sau in leagane....aaaa stati,cred ca inca visez,sunt intr-o alta lume,dar cred ca am mai fost acolo.acum sunt pe betoane,cateii sunt omorati,lumea se cearta,barfeste incruntata.copii alearga spre catei,cu mana intinsa sa-i mangaie,dar parintii disperatitipa,pleaca,pleaca e murdar nu pune mana!nu mai este verdeata in jur,pasarile canta  a cobe,pisicile nu au frica de caini.hotii omoara politistii,partidele ne promit miere si lapte,traim  intr-o lume a minciunii,a bolilor,a drogurilor,a raului....o lume trista pt ca nu se implica sa si-si schimbe viata.nu isi cunosc drepturile,cunosc insa doar,indatoririle...omule trezeste-te,informeaza-te si implica-te,sa schimbi lumea cenusie in care te complaci intr-o indeferenta  indolenta,daca nu pt tine,macar pt copii tai,pt,generatiile ce vin.....pt rasul cu sunet de clopotel al copiilor...implica-te si schimba omule ca poti,viata asta anosta si schimba-timina trista cu un zambet sincer....

23 Noiembrie, 2009, 09:40:42 a.m.
Răspuns #2

KTLIN

Oamenii au uitat sa zambeasca pt ca le este teama ca pot zambi raului celor din jur. Atata rautate in jurul nostru incat am ajuns sa ne fie teama sa credem in prieteni si in cei care  , cu mult timp in urma , credeam ca tin la noi si nu ne vor rani niciodata.
 Insa nu trebuie sa uitam sa zambim vietii, buna, rea, cum o fi, sa-i mai oferim cate un zambet ,doar asa vom vedea tot ce-i frumos in ea.
« Ultima Modificare: 23 Noiembrie, 2009, 10:26:23 a.m. de KTLIN »

23 Noiembrie, 2009, 11:34:01 a.m.
Răspuns #3

Alecsandra

:ok: am crezut ca doar eu patesc asa.
In cazul asta ce facem? Devenim si noi indiferenti la ceea ce se intampla? Ne luam o armura de fier care sa ne apere de  zambete si de veselie? Declansam razboaie pentru ca politicienii ne mint? Pentru ca doctorii ne lasa sa murim pe masa de operatie? Pentru ca niste animale cu chip de om chinuie un biet catel? Pentru ca se sinucid copii de clasa a 4a?
De ce se intampla toate astea?
Pentru ca nu mai stim sa zambim cu caldura... pentru ca nu mai stim sa pretuim ceea ce ne ofera viata...pentru ca ne dezumanizam? :'(

23 Noiembrie, 2009, 09:01:11 p.m.
Răspuns #4

sunshine

:nono: Haideti, nu  mai bagati si voi in seama toate lucrurile astea marunte...zambiti, viata e frumoasa, oricat de amara incearca unii si altii sa ne-o faca, nu-i lasati sa va conduca sentimentele si idealurile. Nu putem face nimic sa-i schimbam pe cei din jurul nostru dar  cu siguranta putem sa ramanem noi insine indiferent de suferintele prin care trecem . Putem sa ne crestem copiii cu valorile pe care le-am primit de la parintii nostri . Nu inchidem ochii la aceste cruzimi despre care vorbeste Alecsandra...intindem o mana si incercam sa facem auzita vocea constiintei , din pacate in tara noastra aude numai cine vrea si ce vrea.Dumnezeu nu doarme !  Eu am refuzat de ceva vreme sa mai fiu trista pentru ca tristetea e contagioasa , cand o fi sa plec din viata asta ,o s-o fac cu zambetul pe buze, vesela ca o raza de soare intr-o dimineata racoroasa de primavara pentru ca  viata mea a renascut intr-o zi de primavara...   
 http://www.youtube.com/watch?v=IrgyoZ_usM4&feature=related   :)
« Ultima Modificare: 23 Noiembrie, 2009, 09:13:01 p.m. de sunshine »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

24 Noiembrie, 2009, 10:48:07 a.m.
Răspuns #5

Alecsandra

Lucrurile care ne fac fericiti intr-adevar, sunt acelea marunte. E catelul cel poznas, e biletelul pe care cel iubit ni-l lasa cand pleaca la servici. Dar, nu toti au un catel poznas, nu toti primesc biletele de dragoste de la sufletul pereche.
Sa gasim fericirea in parfumul florilor, in culorile curcubeului, in albul pur al zapezii.
Sa zambim diminetii...
Multumim Sunshine. Intr-adevar...what a wonderful world!   :-*

24 Noiembrie, 2009, 11:25:17 a.m.
Răspuns #6

Angy

Cred ca in primul rand trebuie sa privim in interiorul nostru. Zambetul este oglinda sufletului, este autocunoastere. Printr-un zambet poti transmite multe si uneori este privit ca nesincer de aceea este necesar a te privi pe tine mai intai zambind.  :)
There is no finish line. Never in life !!!

24 Noiembrie, 2009, 12:09:22 p.m.
Răspuns #7

Alecsandra

Dar eu ma straduiesc sa zambesc frumos :)) Glumesc Angy draga.
Va ofer la toti un zambet, cel mai frumos de care sunt capabila.  ;D  :-*

30 Noiembrie, 2009, 03:40:42 p.m.
Răspuns #8

Semiramis

Global Moderator
oamenii au tendinţa să zâmbească atunci când li se zâmbeşte. dar ăn acelaşi timp unui om i se pare ciudat ca cineva să se manifeste (mai ales frumos) cu un străin. iar atunci, cel căruia îi zâmbeşti, poate se gândeşte că gestul nu îi este adresat şi atunci nu îţi răspunde :)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

01 Decembrie, 2009, 09:37:54 a.m.
Răspuns #9

seularts

Eu deja zambesc din instinct, adica, ce mai, eu mereu zambesc nici nu ma mai pot opri. D.p.d.v. stiintific, daca zambesti cel putin 30 de minute pe zi, o sa ai o zi super, chiar daca aceasta merge prost.
Sincer recomand rasul si zambitul, ca remediu pentru orice boala sau suferinta.
Mod de utilizare:
1. Se aplica persoana, in cauza, in fata unei oglinzi
2. Se ia un zambet, ce se ataseaza pe buze
3. Dupa 4-5 secunde efectul va fi de neasteptat/surprinzator
Cu respect, Seul Arts

29 Ianuarie, 2010, 01:41:50 a.m.
Răspuns #10

digitty

mi se pare ca dramatizati.
oamenii zambesc. daca ati fost prea ocupati sa va uitati la cei care stau incruntati greseala voastra, dar asa i-ati ratat cu privirea pe cei care au un zambet tamp pe fata si, cu ochi visatori, ranjesc in gol.
nu numai copiii intorc zambetul. sunt atatia care raspund unui gand bun citit in priviri.
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

19 Februarie, 2010, 04:51:28 p.m.
Răspuns #11

andutzyk18

si eu patesc la fel...le zambesc oamenilor,am o privire calda,dar inafara de copii,nici unul nu imi raspunde la zambet,sau daca se intampla,se intampla f rar.
altii se uita la mine de  parca ar vrea sa imi arunce cu ceva in cap,altii raman uimiti...
depinde si cum e persoana careia ii zambesti...daca are un suflet cald,iti va zambi si ea inapoi,chiar daca are multe probleme...cum era reclama de la televizor .zambet pentru zambet.
depinde de starea de suflet care o are cel caruia ii zambesti,depinde cum vede el viata.
cand am un necaz,incerc sa vad partea buna din asta(mi sa dat acest necaz ca sa fiu mai puternica pe viitor,sa vad daca sunt capabila sa depasesc situatia)..mi se intampla sa imi zambeasca multe mamici cand ma uit la ingerasii lor,iar dupa acel moment,stiu ca o sa am o zi frumoasa.
eu sunt o fata destul de distractiva,nebuna in sensul bun al cuvantului,imi place viata,sunt energica,iar cei din jurul meu nu pot sta suparati mai mult de 5 minute..ma simt bine cand vad ca cei din jurul meu zambesc si am sa fac tot posibilul sa ramana asa.

27 Februarie, 2010, 11:17:27 a.m.
Răspuns #12

Just

Apăi eu o să fiu sinceră, chiar dacă asta înseamnă să mă încadrez în categoria celorlalţi. Nu zâmbesc necunoscuţilor! Nu zâmbesc pentru că în general nu-s prea mulţumită de cei din jurul meu sau undeva în suflet mi-a rămas aşa o impresie tipărită cum că necunoscuţii sunt amabili când urmăresc ceva, la fel la şi anumite cunoştinte. Cu greu găseşti în mulţime un om în zâmbetul căruia stă cu adevărat o urmă de prietenie sau bunătate gratuită. Vezi tu, fiecare are un interes personal şi urmăreşte să tragă ponoase. Vreau să spun, colegii noştri de specie pot schimba sute de măşti în funcţie de necesitate sau cum spunea Eliade: "mă surprinde că într-un suflet sunt atâtea suflete" (n-am reformulat exact, dar aceasta este ideea), ceea ce mă face să fiu neîncrezătoare în zâmbetul necunoscuţilor sau al persoanelor aflate încă în stadiul incipient al amiciţiei.
E ceva gen:
- :)
- :-\, oare ce urmăreşte?
Nu spun că e bine, dar :"Paza bună trece primejdia rea!", iar când perioada de probă a trecut atunci am să mă încred în zâmbete.
Să nu mi-o luaţi în nume de rău, am vorbit despre oameni în general. Evident, există excepţii! numai că le întâlneşti tot mai rar în ziua de azi, din păcate.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

09 Aprilie, 2010, 11:16:29 p.m.
Răspuns #13

alexia

"Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau."  (Gabriel Garcia Marquez) Asta e pentru toti cei dezamagiti si care cred ca daca lasi sa ti se vada tristetea, vei fi rasplatit cu bucurie. Fals! Cel mult, poti fi compatimit!
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."