10 Octombrie, 2025, 09:42:53 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: In Bucovina!  (Citit de 12971 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

16 Decembrie, 2009, 11:15:24 a.m.
Citit de 12971 ori

Alecsandra

Nu ca as fi o bucovineanca, dar eu zic ca e una dintre cele mai frumoase zone ale Romaniei.
Bucovina, sau Tara de Fagi (la poalele muntelui Rarau se afla cea mai veche padure de fagi din Romania), este cunoscuta pentru manastirile ctitorite de fosti boieri si domnitori moldoveni. Pentru fiecare zona buna de vizitat este cate o culoare specifica, asa ca sa va aduceti aminte de albastru de Voronet, verde de Sucevita, galben de Moldovita, rosu de Humor, si de combinatia de culori de la Arbore.

Voronet

Putna

Mai sunt si Muntii Rarau, o splendoare de munti. Pietrele Doamnei sunt atractia cea mai mare. Se spune ca   doamna lui Petru Rares obisnuia sa se urce acolo si sa scruteze cu privirea imprejurimile, in asteptarea sotului sau.
O alta legenda spune ca sub pietre sunt ingropate multe comori, care i-au apartinut lui Petru Rares, de catre sotia sa, in timpul unui razboi.
Forma lor este una din cele mai interesante din tot lantul muntos al Romaniei. Tot aici, pe Pietrele Doamnei, cresc florile de colt.

Bun de vizitat este si orasul meu natal, Campulung Moldovenesc, un oras linistit, cu oameni buni, gospodari, petrecareti.
Denumirea orasului vine de la legenda spune că dintre toţi cei care şi-au încercat puterile în lupta cu balaurul doar haiducul Hălăuceanu i-a venit fiarei de hac. Răsplata sa au fost libertatea şi pământuri iar căutând apoi o fată şi un loc în care să se aşeze, a ajuns şi în ţinutul unde astăzi e oraşul, exclamând cu sinceră uimire: „O, ce câmp lung!" (pentru interesati, gasiti mai multe informatii pe wikipedia)

Cam atat despre oraselul meu, despre Bucovina mea draga.
Sper ca urmatoarea voastra excursie sa fie pe aici, sa descoperiti mai multe decat am reusit eu sa va prezint.
Ultima fotografie este cabana Rarau. Sper sa va placa.

Make me your radio and turn me up when you feel low. :)

16 Decembrie, 2009, 11:33:25 a.m.
Răspuns #1

Emma

:-* multumim alecsandra, draga, pentru informatiile pe care ni le-ai oferit cu căldură (aşa am simţit eu  :-[). Într-adevăr este frumoasă zona...şi mă bucur să aud că încă mai există oameni buni, voioşi şi gospodari în România...la noi în sud.... :-X nu prea putem să ne lăudăm cu aşa ceva...dimpotrivă...

Pozele sunt superbe...şi probabil, prima exursie cu maşina (după ce o voi achiziţiona :laugh:) va fi în Bucovina. Mai ales acum, după ce ne-ai ademenit tu...şi mai am un motiv care mă face să nu ratez zona: fostul meu diriginte e din Bucovina...si după ce s-a retras din învăţământ a plecat acolo..pentru că el acolo s-a născut (pffa...să laşi tu Bucovina pentru stepa noastră sudică). Iar ultima data când ne-am văzut mi-a spus că ne aşteaptă la el (stă pe lângă Voroneţ)...deci... ;D

Să fii fericită!  :-*
« Ultima Modificare: 16 Decembrie, 2009, 11:42:47 a.m. de Emma »
Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)

16 Decembrie, 2009, 12:05:08 p.m.
Răspuns #2

Alecsandra

Eu astept tot lovetime-ul in Bucovina. Iarna e minunata aici. Nu e foarte frig, ca ne protejeaza muntii.

Asa arata partia de ski de la cabana Istrati, este mereu plina in sezonul rece. Avem Serbarile Zapezii, si se organizeaza concursuri de ski, de sanius, unde participantii sunt de la copii la oameni batrani, tot aici, serbam Intalnirile Bucovinene, prilej cu care se aduna cantareti de muzica populara si nu numai, ansambluri de dansuri populare din toate colturile lumii.

O sa postez si cel mai renumit dans al bucovinei, Hora Pojorenilor, foarte distractiv, antrenant, si numai bun la orice fel de petrecere.
Este hora mea preferata, si o dansez cu cine stie de fiecare data cand am ocazia. Nu e greu deloc, pe mine m-au invatat tatal si bunica mea. Sunt sigura ca o sa va placa.
Este specific Bucovinei.
http://www.youtube.com/watch?v=AYPj4ItsebE

16 Decembrie, 2009, 06:34:18 p.m.
Răspuns #3

Cruella

Bucovina este absolut superba! Ultima data am fost acolo acum... 12 ani. M-a impresionat foarte mult. Campulung Moldovenesc este feeric iarna! Unchiul meu sta undeva sus, unde sunt multi brazi si o partie mica mica, dar care mi-a fost de ajuns sa ma dezmat asa cum imi place mie in zapada. Zapada care in Timisoara din pacate n-o vom avea niciodata asa ca acolo.
Poate ar trebui sa mai merg, pacat ca drumul e asa lung :)
My imaginary friend says you are crazy!

17 Decembrie, 2009, 10:16:02 p.m.
Răspuns #4

Alecsandra

Bucovina te asteapta, Cruella!  8)

19 Decembrie, 2009, 10:29:02 p.m.
Răspuns #5

Semiramis

Global Moderator
foarte frumoasă zona unde stai tu. după tată sunt şi eu jumătate moldoveancă, numai că de mai jos oleacă. am tot fost în bucovina, am vizitat toate mânăstirile şi toate coclaurile. poate mai trag o tură vara care vine... :) mulţumim de poze.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!