"problema nu consta in ceea ce a facut lumea din tine, ci in ceea ce ai facut tu din ce a facut lumea din tine" spunea un om intelept....
izolarea, sinonima aici nu singuratatea, e o stare emotionala subiectiva...care va sa zica tine de modul in care fiecare se percepe pe sine, pe ceilalti si, implicit, relatiile pe care le are cu ceilalti. una dintre cele mai importante cauze ale singuratatii este lipsa comunicarii.
tu resimti o asa-numita singuratate sociala, se pare... intr-un asemenea caz nu-ti ramane, daca ma intrebi pe mine, decat sa cauti cat mai mult interactiunea cu ceilalti si cu lumea. trebuie si POTI sa gasesti un echilibru. asa cum ai puterea sa-ti controlezi gandurile, tot asa ar trebui sa poti sa te adaptezi la mediu...
numeni nu se hraneste numai cu ganduri, sentimente si idei...psihicul si toate functiile lui nici macar n-ar exista fara interactiunea cu mediul, se formeaza progresiv, ba mai mult, e in continua transformare, chiar si cand se presupne ca a atins maturitatea. izolarea totala nu se atinge decat in cazurile patologice. oricat de mult mi-ar placea sa ma debarasez de mediu, nu-mi pot asuma postura de nebuna patologica:)) asadar si prin urmare, trebuie sa admit ca sunt inevitabil "conectata" la realitate...trebuie doar sa incat s-o folosesc in avantajul meu;)