Ciarli, tu nu esti mamica.

Pot sa raspund si eu, chiar daca nu sunt mama, sunt fiica. Si am mama.
1. Mama ma intelege mereu, indiferent de ce as face sau as zice. Mama ma sfatuieste cum sa fac sa imi fie mai bine. Mama ma ocroteste chiar si de departe. Mama se trezeste cu gandul la mine si la sora mea. Mama plange de fericire cand sunt eu fericita, si plange de durere cand ma doare ceva. Si o face chiar si fara sa stie. O simt pe Mama mea (si am scris cu majuscula pentru ca e un substantiv propriu pentru mine, pentru ca nu poate fi numita altfel decat MAMA) in fiecare zi. Cand sunt suparata ma gandesc la ea si la cat de bine m-as simti in bratele ei. Si imi trece. Cand sunt fericita ma gandesc la cat se bucura pentru mine, pentru ca imi simte sufletul asa cum i-l simt eu pe al ei. Nimic nu se compara cu mangaierea Mamei, cu zambetul ei. Nici o lacrima nu e mai clara decat a Mamei.
2. Mama este prietena mea cea mai buna.
3. Mama stie tot ce se intampla cu mine. Trebuie sa stie. Si nimeni nu ma sfatuieste asa cum o face ea. Nimeni nu e mai sincer decat Mama. O Mama nu doreste rau copilului sau.
4. Nu am facut nimic ce sa o indemne pe Mama sa nu mai aiba incredere in mine. Si daca am facut, Mama m-a iertat intotdeauna. Ii cer iertare pentru clipele cand nu am ascultat-o, cand am judecat ce mi-a spus, daca am dezamagit-o. Am incredere in ea. Si cred ca si ea are in mine.
Pentru ca sunt a ei, si ea este a mea.