10 Octombrie, 2025, 07:12:49 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: un sfat sau un cuvant bun  (Citit de 3558 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

23 Mai, 2010, 04:10:19 p.m.
Citit de 3558 ori

Angerona

Incerc sa fie pe scurt..pt nelamuriri o sa raspund la intrebari..

- am fost cu un baiat cam 2 luni..l-am admirat f mult, am inceput chiar sa-l iubesc
- s-a despartit de mine pentru ca nu crede ca am calitatile necesare sa fiu langa el pe viitor
- totusi a vrut sa ramanem prieteni ..cand ne intalneam totusi era mai mult decat atat, ne comportam ca un cuplu cu tot ce inseamna asta, statea la  mine, gateam, dormeam impreuna, ma lua in brate asa frumos;
- cand eram departe era rece.. desi uneori recunostea ca ii e dor.. zicea ca il stresez cu intrebarile mele despre o relatie..cu intrebarile mele despre ce simte de fapt.
- a facut multe lucruri urate..dar mereu s-a intros sa fie dragut langa mine desi concluzia era aceeasi: nici o sansa de un angajament adevarat.desi era happy langa mine;
- eu sunt obosita, deprimata, plang in fiecare zi, nu ma pot concentra, simt mereu nevoia sa il sun..sa aflu ce face, cand se intoarce..iar pe el il streseaza lucrurile astea,
- nu siu cum sa ma opresc..deja a trecut mai mult de jumatate de an ..si e din ce in ce mai rau..era vorba sa mergem la munte impreuna..mi-a lasat cheile de la ap lui din oras..in cazul in care trebuie sa merg dupa cort..sunt lucruri mici..care ma fac sa cred ca ii pasa.. dar cuvintele lui..si cat de rece e la telefon..ma distrug incet incet..
- o sa-mi ziceti sa ma ocup cu altceva..sa nu-l mai caut.. am incercat..nu reusesc sa ma opresc..chiar ma gandesc sa merg la un psiholg..singura parca nu am putere..si mi se pare infricosator sa il indepartez de tot din viata mea

- cum pot fi mai puternica? mi-e frica..am ajuns o persoana atat de slaba..pentru ca sper sa fie el un om adevarat care sa poata spune totul clar, si sincer, sa fie sigur odata..eu cred prea mult in oameni..

24 Mai, 2010, 07:52:26 a.m.
Răspuns #1

andalusia

Imi pare rau sa o spun, dar din exterior pare ca pentru baiatul asta tu esti o "manta de vreme rea". Cu alte cuvinte e ok sa fie cu tine cata vreme nu este o relatie serioasa. Asa, sa ne mai simtim bine impreuna, mai trece timpul... Intelegi? Daca tu ai fi ok cu chestia asta si pentru tine el ar fi tot cineva cu care mai trece vremea, totul ar fi ok. Dar, din ceea ce scrii, pare ca tu esti indragostita pana peste urechi... ceea ce face ca totul sa fie inechitabil.

Sigur, baiatul e sarmant, dupa ce e rece o vreme, devine numai lapte si miere cand e cu tine. E simplu, de fapt e clar ca si tu ai inteles: nu are sens sa iti prelungesti singura agonia.

Daca simti ca a merge la psiholog te poate ajuta, cred ca e o idee foarte buna. Daca nu - gaseste supape: de pilda forumul. De cate ori iti vine sa-l suni tusti! pe forum. Scrie, lamenteaza-te, daca asta simti, sau intra in discutiile altora... timpul e un bun prieten, daca il ajuti. Mai exact:

1. Nu il mai cauta!
2. Daca te cauta, fii rece si foarte distanta. Nu, nu poti iesi, nu, nu are de ce sa vina la tine, nu, nu esti un umar pe care sa planga. Va recurge la siretlicuri, ai sa vezi, e greu sa pierzi ceea ce era cu atata siguranta acolo.
3. Nu te oferi sa il ajuti, mintindu-te ca nu il poti lasa cand are nevoie de tine!
4. Nu deveni masochista gandindu-te nonstop la el, ce face, unde este etc. Umple-ti timpul cu orice, iesi cu prietenii, cauta prieteni pe care nu i-ai revazut de mult, scrie aici, fa puzzle (a un remediu foarte bun de uitare), lucreaza!

Noi suntem aici sa te ajutam. Prima conditie, insa, este sa te ajuti singura. Iti tin pumnii. Ai grija de tine.