09 Octombrie, 2025, 11:44:15 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: rromii  (Citit de 32826 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

31 Mai, 2010, 07:11:55 a.m.
Răspuns #15

sunshine

Vezi?Daca nu poti sa accepti realitatea atunci nici ea nu te va accepta pe tine. Aici nu e vorba de ura dintre etnii ci de oameni si felul lor de a trai si intelege viata. Tu nu poti accepta ura romanilor fata de unii rromi...de ce te incluzi in aceasta categorie? Eu una nu simt ca  ma uraste vreun rrom  dar  stiu ca ma urasc multi romani ( chiar oameni pe care i-am considerat prieteni) si accept asta, e alegerea lor. Tu, neacceptand , automat urasti la randul tau (si, iarta-ma, dar se vede destul de clar din tot ce scrii). Repet,ura este un sentiment uman si cred ca fiecare dintre noi il simtim cateodata dar unii stim  sa iertam, asta ne diferentiaza. Asta fac eu, iert pentru ca asa ma simt OM .Ei sa ramana cu ura lor care le urateste sufletele si  nu numai iar eu merg mai departe. :)
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

31 Mai, 2010, 10:52:16 a.m.
Răspuns #16

Alecsandra

R.L. m-a atacat putin si ma simt datoare cu un raspuns. Draga mea, intrebarile pe care le-am pus eu si le pun milioane de romani care traiesc langa tigani analfabeti, care au fost talhariti de tigani, a caror copii au venit batuti de copii tigani.
Eu locuiesc langa niste tigani. Si sunt tigani care fura, care habar n-au sa vorbeasca virgula cursiv in limba romana, vorbesc in tiganeasca si romana, pentru ca nu stiu toate cuvintele tiganesti sau cele romanesti. Nu mai zic de comportament. Eu am pus acele intrebari pentru ca sincer as vrea sa stiu daca exista tigani care stiu sa isi scrie limba, nu doar sa o vorbeasca. Nu cu rautate sau cu ura, asa cum ati spus voi.  Nu sunt rasista. Am pus intrebarile la modul general. Vi le-ati insusit pentru ca v-ati simtit pusi la perete? Nu v-am pus la perete. Sunt EXCEPTII! Sunt tigani care stiu ce inseamna respect, care au o cultura generala mai vasta decat a altor oameni, dar sunt prea putini.
Si trebuie sa recunoasteti asta. Sunteti prea putini. Pe acestia, care sunt prea putini, ii apreciez sincer. (cu  conditiile sa stie sa isi scrie limba si sa o citeasca ;))
Dar pe ceilalti....nu ii urasc. Imi sunt indiferenti atat timp ca nu ma deranjeaza sau nu ii deranjez.
Deci, R.L draga, daca erai  mandra ca esti tiganca, spuneai de cand ai venit pe forum. Si daca te sec, esti libera sa nu ma bagi in seama. Il apreciez mai mult pe rromaness; a avut curajul sa spuna ca e rrom si ca e mandru de asta. In schimb tu....te-ai temut de ce o sa zica persoanele de pe forum. Ai si tu prejudecati, si nu pari chiar fericita ca esti de alta etnie. Ar trebui sa fii. Nu rromii ci cultura lor este una din cele mai interesante din lume.
Make me your radio and turn me up when you feel low. :)

31 Mai, 2010, 11:38:48 a.m.
Răspuns #17

charlie

Si ziceati ca eu sunt rau....  :rofl:
You believe but what you see
You receive but what you give

31 Mai, 2010, 08:57:03 p.m.
Răspuns #18

R.L.

R.L. m-a atacat putin si ma simt datoare cu un raspuns. Draga mea, intrebarile pe care le-am pus eu si le pun milioane de romani care traiesc langa tigani analfabeti, care au fost talhariti de tigani, a caror copii au venit batuti de copii tigani.
Eu locuiesc langa niste tigani. Si sunt tigani care fura, care habar n-au sa vorbeasca virgula cursiv in limba romana, vorbesc in tiganeasca si romana, pentru ca nu stiu toate cuvintele tiganesti sau cele romanesti. Nu mai zic de comportament. Eu am pus acele intrebari pentru ca sincer as vrea sa stiu daca exista tigani care stiu sa isi scrie limba, nu doar sa o vorbeasca. Nu cu rautate sau cu ura, asa cum ati spus voi.  Nu sunt rasista. Am pus intrebarile la modul general. Vi le-ati insusit pentru ca v-ati simtit pusi la perete? Nu v-am pus la perete. Sunt EXCEPTII! Sunt tigani care stiu ce inseamna respect, care au o cultura generala mai vasta decat a altor oameni, dar sunt prea putini.
Si trebuie sa recunoasteti asta. Sunteti prea putini. Pe acestia, care sunt prea putini, ii apreciez sincer. (cu  conditiile sa stie sa isi scrie limba si sa o citeasca ;))
Dar pe ceilalti....nu ii urasc. Imi sunt indiferenti atat timp ca nu ma deranjeaza sau nu ii deranjez.
Deci, R.L draga, daca erai  mandra ca esti tiganca, spuneai de cand ai venit pe forum. Si daca te sec, esti libera sa nu ma bagi in seama. Il apreciez mai mult pe rromaness; a avut curajul sa spuna ca e rrom si ca e mandru de asta. In schimb tu....te-ai temut de ce o sa zica persoanele de pe forum. Ai si tu prejudecati, si nu pari chiar fericita ca esti de alta etnie. Ar trebui sa fii. Nu rromii ci cultura lor este una din cele mai interesante din lume.

Alecsandra, in primul rand EXCEPTIILE de care spui tu sunt total pe dos, pentru ca sunt mai multi tigani care sunt onesti, de treaba s.a.m.d. decat tigani ca vecinii tai de exemplu, doar ca din pacate "stirile" promoveaza doar cazuri care nu favorizeaza imaginea tiganilor.
 In al doilea rand Deci, R.L draga, daca erai  mandra ca esti tiganca, spuneai de cand ai venit pe forum sunt mandra ca sunt tiganca, doar ca nu sunt complexata, nu consider faptul ca sunt tiganca un impediment sau un avantaj in orice activitate a mea, deci nu simt nevoia de publicitate, te-ar fi avantajat pe tine sau pe altcineva cu ceva daca spuneam cand mi-am facut contul ca sunt tiganca? sau deranjeaza pe cineva ca nu am facut-o de la inceput? Ca sa intelegi Alecsandra ce vreau sa spun e ca pentru mine toti oamenii de pe pamant sunt egali, romani=tigani=englezi si nu am crezut ca e importanta etnia pe acest forum. A da.. inca ceva tu....te-ai temut de ce o sa zica persoanele de pe forum. Ai si tu prejudecati, si nu pari chiar fericita ca esti de alta etnie  SUNT FOARTE FERICITA CA SUNT DE ALTA ETNIE! NU AM PREJUDECATI SI SUNT MANDRA CA SUNT TIGANCA!

Nu sunt de acord ca toti rromii ar trebui sa isi stie limba materna, adica nu e regula batuta in cuie cum ca TREBUIE NEAPARAT...eu nu o stiu, dar nici africanii din america nu isi stiu limba materna, tinand cont ca au ajuns cam acum 300 de ani sau mai mult pe acele meleaguri.. rromii au ajuns de mai mult timp pe aceste meleaguri si totusi limba inca rezista! rromii care s-au nascut aici, pe tritoriul romanesc au ca limba materna ROMANA, chiar daca in vine le curge sange tiganesc!

Parerea mea e ca lumea se schimba odata cu tine!
Imi pare rau daca te-ai simtit atacata Alecsandra.. Sper sa nu iti ameninti copii ca daca nu papa tot din farfurie vine tiganu si ii fura  :D
Vointa inimii poate fi invinsa doar cand renunti la bucuria de a traii..

31 Mai, 2010, 10:07:09 p.m.
Răspuns #19

rromaness

am inteles ca din cele spuse de voi,ca tziganii au o problema de comportament si lipsa de educatie..poate ca multora dintre voi nu le  pasa,dar prin absurd sa spunem ca v ar interesa situatia lor,ce i ati sfatui,care ar fi solutiile ca ei sa evoluieze ca persoane,sa fie acceptati de societate?...

31 Mai, 2010, 11:04:09 p.m.
Răspuns #20

Diana Nistor

Uneori, la magazinele alimentare din zona in care traiesc am intalnit femei, tiganci venite din Romania. Au, ca in tara, cate un copil pe care il taraie de mana si cer bani oamenilor care intra sau ies din magazin. Ele spun ca sunt romance! Nici o alta natie din conglomeratul asta de popoare din California nu mai cerseste in acest mod agresiv si suparator! Americanii homeless stau cuminti la intrarea sau iesirea de pe autostrada cu o placuta in mana si asteapta sa deschida cineva geamul de la masina sa le intinda 25 de centi.
Cand, in schimb, la restaurantul romanesc din zona vine un de alde Guta sau mai stiu eu ce Florin Salam, aceleasi tiganci, cu familiile lor cu tot scot sulurile de dolari si ii arunca pe scena, arunca mancarea pe unde apuca, sunt obraznice, infumurate si puse pe scandal. Comunitatea romaneasca se fereste sa vina la un concert alaturi de tigani pentru ca intotdeauna se scot cutitele din teaca.
In casa unde am locuit cu ceva ani in urma s-a mutat o familie de tigani din Petrosani. Proprietarii casei i-au primit in chirie in ideea ca fiind din Romania ca mine si sotul meu, se vor purta la fel de decent. Dupa cateva luni aceiasi proprietari mi-au spus ca sunt disperati, ca rromii isi lasa copiii in fundul gol pe strada si isi fac nevoile pe unde apuca si vecinii sunt exasperati de muzici si petrecerile lor!
Solutii? Ha! Daca le trimiti la munca, la curatenie asa cum fac atatea femei de aici, chiar cu scoala sau macar cu acte de rezidenta, tigancile te scuipa si te injura! (Mi s-a intamplat personal!)! Aici, in America, nu exista prejudecati fata de nimeni, deci nici fata de tigani, dar cine ii intalneste odata, ii ocoleste pe viitor! Aici, unde au ocazia sa traiasca decent, sa castige un ban cinstit, sa fie oameni intre oameni, nu se pot debarasa de obiceiurile lor (ca sa nu le spun altfel!).
Daca e vorba de discriminare fata de tigani, societatea n-are ce sa demonstreze! Ei sunt cei care trebuie sa arate ca merita sa fie tratati la fel ca ceilalti! Exceptiile nu sunt suficiente!
Asa ca, pe mine personal ma doare fix in cot daca societatea sau altcineva ma considera rasista, antisociala, etc.! Eu ma feresc de ei cat pot! Ura? Compasiune? Pierdere de vreme!
« Ultima Modificare: 31 Mai, 2010, 11:10:15 p.m. de Diana Nistor »
"Decat urat, prost si sarac, mai bine frumos, destept si bogat."

31 Mai, 2010, 11:45:29 p.m.
Răspuns #21

Alecsandra

R.L, nici nu am pretentia ca tu sa fii de acord cu mine. Fiecare gandeste ce vrea, si eu nu povestesc aici vise sau ce as vrea sa se intample. Povestesc fapte reale, care mi s-au intamplat. Conceptiile nu o sa mi le schimb, fiecare este liber sa gandeasca si sa actioneze ca atare. In nici un caz nu iti dau eu tie explicatii in legatura cu modul in care eu imi organizez viata sau cum o sa imi cresc copiii. Si mai ales, daca zic ceva, o zic din experienta, din fapte reale. Foarte putini tigani stiu ce inseamna sa respecti un om doar pentru ca este un om. Si tu dai dovada ca nu poti sa accepti parerea altuia. Nici nu are rost sa mai discutam pe tema asta, pentru ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda. E ca si cum ai cere unui om parerea despre o pereche de pantaloni, daca omul iti zice ca nu ii plac, ii sari in cap. Nu am nimic cu rromii care stiu sa fie oameni si care, repet, sunt tigani din cap pana in picioare (tu nu te incadrezi in categoria tiganilor adevarati, nu te supara. Nu indeplinesti anumite criterii pe care le-am enumerat). Si da, rromii au venit de foarte mult timp in tara noastra, au fost adusi ca sclavi. Nu bat niciun apropos, perioada sclaviei este de mult apusa. Deci nu va simtiti DIN NOU atacati.
Si daca nu stii sa vorbesti tiganeasca, macar gramatica limbii romane ar trebui sa o stii.
Pentru Diana, felicitari. Foarte bine punctat.

01 Iunie, 2010, 12:06:50 a.m.
Răspuns #22

R.L.

Ok tu nu o sa iti schimbi parerile... dar explica-mi si mie ceva din punctul tau de vedere...poate o sa imi schimb eu parerea... tu nu te incadrezi in categoria tiganilor adevarati, nu te supara.. asta inseamna ca rromii care se comporta omeneste s.a.m.d. nu sunt tigani adevarati? Ca rromii adevarati nu pot fi de treaba?

Imi pare rau daca ti s-a parut ca iti spun cum sa iti cresti copii cand am glumit...dar in fine..

01 Iunie, 2010, 01:22:49 a.m.
Răspuns #23

Alecsandra

Cred ca am fost destul de elocventa si de clara in posturile de mai inainte, cand am explicat ce inseamna, din punctul meu de vedere, sa fii rrom adevarat. Alte comentarii sunt de prisos.
 :)

01 Iunie, 2010, 05:51:20 p.m.
Răspuns #24

rromaness

tziganii care cersesc Diana,nu o fac din placere,sunt obligati...atunci cd nu ai o pregatire profesionala,e dificil sa ti gasesti un loc de munca..si aici ar putea statul sa intervina mai mult..ocupandu se de problema copiilor rromi,care ar avea o sansa reala de a reusi,primind o educatie...dc spun statul ar trebui??...pt ca tot statul va fi cel care in loc sa primeasca(taxe si impozite la buget)..va fi obligat sa plateasca(ajutoare sociale)..daca tot am fost sclavii vostrii,si ne ati eliberat..aratati ne si o directie de urmat...

01 Iunie, 2010, 06:08:40 p.m.
Răspuns #25

Diana Nistor

Poate ca tu ai dreptate, rromii sunt obligati sa cerseasca, de munca sunt buni doar fraierii cu scoli si calificare!
"Decat urat, prost si sarac, mai bine frumos, destept si bogat."

01 Iunie, 2010, 06:16:06 p.m.
Răspuns #26

Alecsandra

Cum imi explici mie purtarea unei tiganci, pentru ca o prietena de-a mea nu a vrut sa ii dea bani?
Tiganca a luat un ciob de sticla si mi-a taiat prietena pe mana, in urma acestei "incaierari", doctorii au fost nevoiti sa ii puna prietenei mele 12 copci.
Urmatoarea intamplare, pe care am trait-o eu : mancam o inghetata, si o copila, tiganca, mi-a cerut inghetata. M-am oferit sa ii dau bani, sa isi cumpere una intreaga. I-am dat banii, si in momentul urmator, tigancusa m=a lovit peste mana, inghetata mi-a cazut si ea a luat-o de pe jos, razandu-mi in nas.
Inca una: mergeam la o amica de-a mea, singura. Era zi afara. Un rrom a inceput sa ma urmareasca, m-am facut ca vorbesc la telefon si a disparut ca prin minune. Cand am plecat de la prietena mea, pe drumul spre casa, am dat de rrom, care ma astepta. Cum m-a vazut, a inceput sa se masturbeze (mi-e jena sa zic lucrul asta) si sa alerge dupa mine printre blocuri. M-am dus la politie.
Tot de mine traita : rromii umbla la cersit prin blocuri, venise si la usa mea o tiganca. dar am vazut pe vizor cine e (mai avusesem probleme cu respectiva) si nu i-am dat drumul. Tiganca a pus mana pe clanta, sa intre in casa. Tatal meu era acasa, a tinut-o de maini pana a venit politia.
Si ultima, dar nu cea din urma. Sora mea a venit acasa, cand era de vreo 8 anisori, batuta si cu hainele rupte, de la scoala, pentru ca nu i-a dat covrigul pe care il manca unei tiganci. Noroc de un vecin, care a dus tiganca la politie, fortat, dupa ce i-a aplicat o corectie...
Si inca una. Explica-mi de ce majoritatea tiganilor care cersesc se prefac invalizi....
Si, cu toate astea, nu sunt rasista. Cunosc tigani care intradevar sunt tigani, dar mai presus de asta, sunt oameni. Sunt bogati, pe munca lor, pe cunostintele lor. Si, pe langa toate astea, stiu sa isi scrie si sa isi citeasca limba.

01 Iunie, 2010, 07:30:27 p.m.
Răspuns #27

R.L.

mda...ok mi s-a schimbat parerea intr-un fel.... tot nu cred ca toti rromii sunt rai si mi se pare gresita ideea ca rromii sunt in majoritate rai, dar sunt de acord cu andalusia, fiecare si-a format ideile dupa stereotipuri..concluzie finala in cazul meu.

01 Iunie, 2010, 07:42:00 p.m.
Răspuns #28

berv

Daca tiganul nu e om,atunci ce este?Sa fim seriosi,este om.Iar impertinentei de a raspunde ca nu trebuie sa stii limba romana,caci tu inveti franceza,ii raspund cu faptul ca te comporti "ca un rrom".Cand ti s-a sugerat sa scrii corect("INVATA LIMBA ROMANA") ai raspuns cu o nesimtire naucitoare domnule/doamna "rromaness".Cum te astepti la calificative pozitive atata vreme cat ai un comportament de gen?Putina atentie in a ne respecta reciproc cred ca nu ne strica.

01 Iunie, 2010, 10:18:30 p.m.
Răspuns #29

gipsyeye

Vizitator
Salut- Te aves baxtalo!:) adica sa fiti norocosi!
Eu sunt mandru ca sunt rrom, ca sunt deosebit desi am multe in comun cu ceilalti oameni.
Referitor la greselile de gramatica si exprimare ale romilor in limba romana: Au probleme pentru ca majoritatea dintre ei nu merg la gradinita, de la parinti nu pot invata sa vb corect ca nu au de la cine, majoritatea greselilor facute de ei sunt asemenea tutoror romanilor cu pregatire putina si ca ultim agument ganditi-va ca in mediul lor romii vorbesc si gandesc pe tiganeste asa ca le este dificil sa invete limba romana corect. Ganditi-va cat v-a luat pana sa vorbiti corect o limba straina